شناسه خبر:81935
1403/2/10 22:39:22

برجسته کردن فرقه‌ها از پروژه‌های مهم صهیونیسم جهانی به‌شمار می‌رود و تصور می‌شود که تولید و پخش چنین سریال پرهزینه‌ای نیز با همین سیاست‌ها همسو باشد.

به غیر از آثار ضد ایرانی که رژیم صهیونیستی ساخته و به طور عادی اجازه پخش از پلتفرم‌های داخلی را ندارند، شاید این نخستین‌باری است که به طور رسمی عنوان می‌شود انتشار یک سریال خارجی در سکو‌های ایرانی ممنوع است.

تقویت فرقه‌ها رویکردی است که موساد و صهیونیست‌ها از دیرباز به‌ویژه در ایران در پی تقویت آن بوده‌اند. فرقه‌ها به‌دلیل شفاف نبودن فعالیت‌هایشان و اینکه همواره در طول تاریخ مرموز و مشکوک بوده‌اند و در هاله‌ای از ابهام فعالیت کرده‌اند می‌توانند بهترین بستر برای سرویس‌های جاسوسی خارجی باشند.

تولید سریال حشاشین با موضوع فرقه حسن صباح در ایران را نیز می‌توان در همین راستا مورد تحلیل قرار داد. اینکه مصر به‌عنوان یک کشور عربی این سوژه را جذاب تشخیص داده و به سمت تولید اثری برای نمایش خانگی حول چنین مضمونی رفته نیز در نوع خود قابل‌تأمل است.

اخیراً پخش سریال حشاشین به‌دلیل تحریف تاریخ و نمایش چهره‌ای نادرست از ایرانی‌ها به بهانه روایت تاریخ اسماعیلیه از شبکه نمایش خانگی ممنوع اعلام شده‌ است.

عضو شورای سواد فضای مجازی ساترا در این‌باره به این نکته اشاره می‌کند که سریال حشاشین محصول کشور مصر است و روایت آن متضمن تحریف‌های فراوانی است که به‌نظر می‌رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده‌ بر همین اساس طبق نظر شورای صدور مجوز ساترا انتشار سریال حشاشین (The Assassins)، در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران مورد تأیید نیست.

برجسته کردن فرقه‌ها از پروژه‌های مهم صهیونیسم جهانی به شمار می‌رود و تصور می‌شود که تولید و پخش چنین سریال پرهزینه‌ای نیز با همین سیاست‌ها همسو باشد.

این سریال با پخش در ایام ماه مبارک رمضان که ماه همدلی مسلمانان است، سعی کرد اختلافات مذهبی مسلمانان را به تبلور بکشد. یکی از اهداف سریال حشاشین این بود که ترور و سرآغاز ترور را به ایرانی‌ها ربط دهد. شاهد این نظریه آن است که در این سریال شهر‌های ری، قم و اصفهان را منشأ تروریست معرفی می‌کند.

نایب رئیس انجمن سواد رسانه‌ای ایران درباره سریال «حشاشین» و لزوم حذف آن از پلتفرم‌ها عنوان کرده که سریال‌های خارجی در مقایسه با سریال‌های ایرانی به‌دلیل اقبال بسیار کمتر مخاطب، مشمول ممیزی پسینی هستند؛ یعنی اول نمایش داده‌ می‌شوند و بعداً اگر ساترا ملاحظه‌ای داشته‌ باشد به سکو‌های نمایش خانگی اعلام می‌کند که فلان سریال را اصلاح یا در مواردی خاص شبیه سریال حشاشین حذف کنند.

امیدعلی مسعودی درباره این سریال و لزوم حذفش از پلتفرم‌ها گفت: پخش سریال حشاشین محصول شبکه تلویزیونی مصر از ماه مبارک رمضان از این شبکه و پلتفرم‌های نمایش خانگی در ایران و کشور‌های عرب‌زبان آغاز شد و همچنان این سریال در حال کسب مخاطب بیشتر از طریق سکو‌های نمایش خانگی است. سریال حشاشین با بودجه‌ای 12 میلیون دلاری ساخته‌شده و یکی از پرخرج‌ترین سریال‌های تاریخ کشور‌های عرب زبان به‌شمار می‌رود.

*نظارت پسینی بر سریال‌های خارجی

وی در ادامه تصریح می‌کند: تولید و انتشار این سریال که از نظر تاریخی اشکالات ریز و درشتی به فیلمنامه آن وارد است در پلتفرم‌های نمایش خانگی ایرانی همراه با انتشار در پلتفرم‌های عرب زبان، این ضرورت را بیشتر از گذشته مطرح کرد که لازم است انتشار تمام سریال‌های خارجی نیز همچون سریال‌های داخلی ناچار به اخذ مجوز از سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) شود.

وی خاطرنشان می‌کند: قطعاً پیشگیری بهتر از درمان است و چنانچه سریال‌های خارجی قبل از پخش ممیزی شوند، این امر آسیب کمتری برای خانواده‌های ایرانی خواهد داشت.

از سویی دیگر سخنگوی مجمع رصتا می‌گوید: تنظیم‌گری ساترا، یک تنظیم‌گری هوشمندانه‌ است و با توجه به اینکه رفتار مخاطبان سکو‌های نمایش خانگی در ایران به این صورت است که معمولاً از سریال‌های ایرانی استقبال می‌کنند، سریال‌های ایرانی مشمول ممیزی پیشینی هستند. آیین‌نامه محتوایی ساترا به تمام سکو‌های شبکه نمایش خانگی ابلاغ شده‌ و رسانه‌های نمایش خانگی خودشان موظف هستند آیین‌نامه محتوایی ساترا را اعمال کنند و نظارت پسینی به معنای عدم نظارت نیست.

به گفته سامان مرادحسینی، طبق خود‌اظهاری سکو‌های شبکه نمایش خانگی در حال حاضر در میان سریال‌های خارجی، پرمخاطب‌ترین سریال‌های خارجی در سکو‌های ایرانی برخی سریال‌های ترکی، کره‌ای و هندی هستند.

به گفته وی با اشاره به تصمیم ساترا این مرکز هوشمندانه تلاش می‌کند اعلام رسمی ممنوعیت سریال در زمان مناسب صورت پذیرد تا تأثیر معکوس نداشته باشد و اعلام ممنوعیت یک سریال باعث افزایش استقبال مخاطب نسبت به آن سریال و مشاهده سریال از سکو‌های خارجی نشود. یکی از مأموریت‌های ساترا در حوزه تنظیم‌گری اجتماعی این است که وقتی یک سریالی قرار است ممنوع شود قبل از ممنوعیت داده‌های لازم در اختیار نخبگان و رسانه‌های جمعی قرار گیرد تا زمانی که سریال ممنوع می‌شود شاهد همراهی نخبگان و رسانه‌های جمعی باشیم.

وی ادامه می‌دهد: در نهایت باید توجه داشت که اعلام ممنوعیت یک سریال تصمیمی مهم است که در شورای صدور مجوز ساترا با حضور نمایندگان دادستانی کل کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صدا و سیما، نماینده مجمع رصتا و اعضای حقیقی شورا دریافت می‌شود و این نوع تصمیمات معمولاً با اجماع اعضای شورا شکل می‌گیرد و پس از آنکه سریالی ممنوع اعلام می‌شود دادستانی از انتشار آن در سکو‌های داخلی جلوگیری می‌کند.

**نوید پارسا


منبع: خبرگزاری تسنیم

شناسه خبر 81935