شناسه خبر:82415
1403/2/22 17:00:22

استاندار همدان گفت: به همت اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، نهضت احیای بناهای تاریخی آغاز شده و با سرعت خوبی درحال اجرا است.

علیرضا قاسمی‌فرزاد روز شنبه در حاشیه بازدید از اماکن تاریخی تحت مرمت و احیای شهر همدان اظهار کرد: کهن‌شهر همدان با تاریخ بیش از سه‌هزارساله، آثار و ابنیه‌های بسیاری را در دل خود دارد که نیازمند توجه است؛ توجه ویژه به این آثار که ثبت ملی شده و به‌عنوان اسنادی از فرهنگ و هنر ایران‌زمین و همدان هستند، باید جزء اولویت‌ها باشد که این مهم در همدان انجام شده است.

وی افزود: امروز از پنج بنا شامل حمام قلعه، مدرسه تاریخی، خانه مازوچی، ساختمان قدیمی بانک کارگشایی و خانه طباطبایی بازدید شد که این ساختمان‌ها مربوط به دو سده گذشته بوده و هم‌اکنون سرمایه‌گذاران بخش خصوصی با نظارت اداره کل میراث فرهنگی استان درحال احیا و بازسازی آن‌ها هستند.

استاندار همدان ابراز کرد: این بناهای تاریخی با تغییر کاربری در حوزه گردشگری فعال شده و در مسیر رونق گردشگری استان نقش بسزایی ایفا خواهند کرد تا محلی برای اقامت و پذیرایی گردشگران باشند و بدون شک فضای بصری شهر را این بناها زیبا خواهند کرد که بافت‌های فرسوده علاوه‌بر مقاوم‌سازی، کارآیی و کارآمدی جدید به خود می‌گیرند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه نهضت احیای بناهای فرسوده تاریخی در همدان آغاز شده، امیدواریم همه مالکان دارای ابنیه تاریخی و ثبت ملی شده و یا بناهایی که دارای قابلیت‌های مشخصی در حوزه گردشگری هستند، از این بناها الگوگیری کرده و فضای شهر را در حوزه گردشگری زیباتر کنند.

* فعالیت ۱۵ پروژه مرمتی در استان

مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی همدان نیز از تعامل با بخش خصوصی و آغاز افق جدید احیای بناهای‌ تاریخی در همدان خبر داد و گفت: با مذاکره و جلب رضایت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی طی دو سال گذشته در جهت احیا و بازسازی فضاهای موجود، سرمایه‌گذاری لازم در این بخش انجام شده و هم‌اکنون ۱۵ پروژه مرمتی در استان همدان فعال است.

محسن معصوم‌علیزاده با بیان اینکه همدان به‌عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران از پیشینه‌ای طولانی برخوردار است، ابراز کرد: بنای حمام قلعه با واگذاری به بخش خصوصی از طرف صندوق حفظ و احیا درحال بازسازی است و تا یک ماه آینده آماده خدمت‌رسانی به گردشگران است.

وی افزود: مدرسه آزاد با ۳۸۰ میلیارد ریال، خانه مازوچی با ۷۰۰ میلیارد ریال، خانه طباطبایی و نیز ساختمان قدیمی بانک کارگشایی با بیش ا ز ۵۰ میلیارد ریال درحال بازسازی هستند که امیدواریم در سال آتی تمامی این اماکن به تأسیسات گردشگری استان افزوده شود.

مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی همدان یادآور شد: این شهر که از قدیمی‌ترین شهرهای جهان است، جاذبه‌‌های تاریخی فراوانی دارد و حمام قلعه یکی از جذاب‌ترین دیدنی‌های شهر همدان و یک موزه مردم‌شناسی است که هم‌اکنون مراحل مرمت دوره‌ای را طی می‌کند.

معصوم‌علیزاده افزود: حمام تاریخی قلعه که با نام حاج‌محمد سعید هم شناخته می‌شود، در دوران قاجار ساخته شده و در محله قدیمی قلعه قرار دارد و به همین دلیل نام قلعه برای آن انتخاب شده است.

وی ادامه داد: پس از مرمت‌های اساسی که در داخل حمام انجام شده، در سال ۱۳۸۷ حمام قلعه به موزه مردم‌شناسی تغییر کاربری داده و درحال حاضر در کنار موزه، یک سفره خانه سنتی است؛ حمام قلعه از زیباترین حمام‌های قدیمی ایران بوده که درحال تکمیل مرمت‌های نهایی مجدد است.

استاندار همدان با همراهی محسن معصوم‌علیزاده مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان همدان از بناهای تاریخی درحال مرمت استان ازجمله حمام قلعه بازدید کرد.

استان همدان دارای یک‌هزار و ۸۵۰ اثر تاریخی، تفریحی و توریستی است.

آرامگاه بوعلی‌سینا، آرامگاه باباطاهر، تپه هگمتانه و گنبد علویان، حمام حاج‌آقا تراب نهاوند، خانه لطفعلیان ملایر، خانه مسعودی و آرامگاه میررضی‌الدین آرتیمانی و بقعه حبقوق نبی (ع) از مهم‌ترین آثار تاریخی و باستانی این استان بوده که همه‌ساله مورد بازدید گردشگران قرار گرفته است.

سنگ‌نوشته‌های گنجنامه، کلیساهای آنجلی و گریگوری، حمام قلعه، کاروان‌سرای صفوی، آب‌انبارها، خانه‌های قدیمی و باغ نظری در همدان از دیگر آثار تاریخی مورد توجه گردشگران است.


منبع: خبرگزاری ایرنا

شناسه خبر 82415