وزیر کشور گفت: تشکلهای مردم نهاد باید با حضور جدی در سازمانهای بینالمللی و با بهره گیری از فرهنگ و عمق تمدن ایرانی، بر تصمیم گیریها در این نهادهای بینالمللی اثرگذار باشند.
وزیر کشور با بیان اینکه در نظام مردمسالاری دینی مردم حرف اول و آخر را میزنند، اظهار کرد: در این نظام، علاوهبر حضور در حوزههای سیاسی مانند انتخابات، باید در حوزههای اجتماعی و اقتصادی نیز حضور مردم برجسته و بهکار گرفته شود.
وحیدی با اشاره به نقش مردم در حل بسیاری از مسائل و بحرانهای سیاسی، امنیتی و دفاعی، افزود: هرجا مردم حضور داشتند، مسائل ما بهسرعت حل شد و یکی از دلایل مشکلات اقتصادی امروز ما همین جدی نبودن حضور مردم است.
وی اضافه کرد: یکی از سختترین حوزههایی که مردم بتوانند در آن ایفای نقش کنند، حوزه دفاعی است که حضور مردم در این حوزه بسیار مؤثر و عامل پیروزی بوده؛ بنابراین وقتی حضور مردم در سختترین حوزهها تجربه شده و اتفاقاً موثر هم بوده است، چرا نباید در دیگر حوزهها از این تجربه استفاده کنیم؟
وحیدی به نقش مردم در حوزه امنیتی در سالهای آغازین پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: در اوایل انقلاب مسائل امنیتی با حضور مردم حلوفصل شد.
وزیر کشور با ابراز اطمینان از اینکه در حوزه اجتماعی نیز حضور مردم در قالب تشکلهای مردمنهاد روزبهروز قویتر شود، افزود: در وزارت کشور نگاه ما اول اجتماعی است و بعد سیاسی و امنیتی؛ چراکه اگر در مسائل اجتماعی خوب کار کنیم، کار به مشکلات امنیتی یا کمتر امنیتی نمیرسد.
وی حوزه اجتماعی را دارای ظرفیتهای بزرگی دانست و گفت: اشتیاق و علاقهای که به کار در این حوزه در جامعه وجود دارد، برخاسته از مکتب و آموزههای دینی است.
وزیر کشور حضور تشکلها و خیرین در حوزه اجتماعی را تحولآفرین خواند و گفت: علاوهبر حوزههایی مانند مدرسهسازی و سلامت، خیرین و تشکلها در حوزههایی مانند علم و فناوری هم ورود کردهاند.
وحیدی رصد و تمرکز بر خلأها و مشکلات را در حوزههای اجتماعی جهت شناخت ریشههای آن مهم دانست و افزود: باید ذرهبین خود را روی تکتک موضوعات اجتماعی و اقتصادی متمرکز و بعد شناسایی و با راهکارهای کارشناسی، معضلات و مشکلات را حل کنیم.
وزیر کشور توان دولتها را در حل همه مسائل بهخصوص در حوزههای اجتماعی محدود ذکر کرد و گفت: تشکلها و خیرین باید در نقاطی که مردم و جامعه از آن رنج میبرند، ورود کنند و برای حل بسیاری از مسائل مانند طلاق، اعتیاد و غیره، بهترین، شایستهترین و اهلترین، خود مردم هستند و البته دولت هم باید حمایت کند و آنجا که نیاز به بسترسازی است، وارد عمل شود.
وی شناخت خلأها و نظام توسعه هدفمند تشکلهای مردمی برای حل مشکلات جامعه را بسیار مهم خواند و اظهار کرد: یکی از وظایف و فعالیتهای سازمان امور اجتماعی در همین حوزه است.
وحیدی حضور مردم در تشکلهای مردمنهاد را مورد تأکید قرار داد و افزود: فعالیت خیرین و حضور در تشکلها حکایت از احساس مسئولیت اجتماعی دارد و همه ما در قِبال موضوعات و مسائل جامعه مسئول هستیم و اگر با هم باشیم، نتیجه بهتری خواهیم گرفت.
وی با بیان اینکه باید فرهنگ خیری و مشارکت اجتماعی در کشور ترویج شود تا همه احساس مسئولیت کنند، گفت: این احساس مسئولیت باید در همه سطوح استانی، ملی و حتی بینالمللی ترویج شود و در سطوح استانی هم مردم باید احساس مسئولیت کنند.
وزیر کشور در توضیح فرآیند برنامهریزی و اقدام تشکلهای مردمنهاد، بر هدفگذاری، شناسایی خلأها و آسیبها و سپس اقدام در قالب شبکه تأکید کرد و افزود: در حوزه بینالملل که همین حالا مسئله بحران غزه را داریم، شبکههای مردمی ما در جهان باید فعال باشند.
وحیدی با اشاره به مواضع و اقدامات قابل تحسین رهبر معظم انقلاب و دولت در مسئله غزه، گفت: باید توجه داشته باشیم که دولتها محدودیتهای خود را دارند و به همین دلیل نقش تشکلها در این موارد جدی میشود.
وی حضور تشکلهای مردمنهاد ایرانی را در نهادها و سازمانهای بینالمللی بسیار حائز اهمیت دانست و اذعان کرد: تشکلهای مردمنهاد ما باید در این سازمانها حضور فعال داشته و با استفاده از فرهنگ و عمق تمدنی ایران، در فرآیند تصمیمگیری، قانونگذاری و صدور دستورالعملها در این سازمانها اثرگذار باشند.
براساس گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت کشور، وزیر کشور در پایان ضمن تشکر و تقدیر از همکاری فعالان تشکلهای مردمنهاد و همچنین خیرین مدرسهساز، خیرین سلامت و دیگر حوزهها در تعامل با وزارت کشور برای حل مسائل اجتماعی، افزود: استحکام و سلامت و ارتقای سرمایه اجتماعی وابسته به عملکرد تشکلهای مردمنهاد هم در حوزههای داخلی و هم بینالمللی است.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور نیز گفت: باید جریانهای اجتماعمحور تشکلهای مردمی را تقویت کنیم؛ چراکه میتوانند هویت اجتماعی یک ملت را تقویت کنند و هویت جمعی ما را انسجام بخشند و این از مشخصههای یک جامعه آرمانی است.
محمد عباسی ضمن گرامیداشت روز 22 مردادماه بهعنوان روز ملی تشکلهای مردمنهاد و مشارکت اجتماعی، بیان کرد: بهانه نامگذاری این روز تجلیل از خدمات عزیزان زحمتکش تشکلها و سمنها است.
معاون وزیر کشور ضمن تشکر از تمامی تشکلهای مردمی که چراغ پُرنور حرکت اجتماعی را در حوزههای مختلف جامعه پُرنور نگه داشتند، در اهمیت تشکلهای مردمی اظهار کرد: گفتمانها، آرمانها و تمدنها به شرطی ماندگار است که دارای انسجام، پیوستگی، پایدار و هدفمند باشد؛ تشکلهای اجتماعی همه خصایص ذکرشده را در خود دارند.
وی با تأکید بر اهمیت کار جمعی، گفت: همه آنچه که در تمدنها شکل گرفته، ایدههای فردی افراد نیست و ماندگاری ایدهها به شرطی است که افراد با بههمپیوستن آرمانها و با هدف مشترکی که در خدمت همنوعان خویش تعریف میکنند، به آنها تجسم ببخشند.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور با اشاره به طیف متنوعی از تشکلهای علمی، اقتصادی و غیره که در جامعه وجود دارد، افزود: ما تشکلهایی هستیم که خودجوش، آرمانی، داوطلبانه و اجتماعی هستیم که نفع شخصی را مد نظر نداریم و این بهترین نوع تشکلهای جمعی است؛ این چنین افرادی در حقیقت مجاهدین اموال و انفس هستند که از جان و مال خویش در راه منافع عمومی میگذرند.
عباسی ارزشهای انقلاب اسلامی را ارزش مسلط در تشکلهای مردمنهاد کشور دانست و ابراز کرد: هدف از افزایش قدرت تشکلهای مردمنهاد نزدیک کردن مردم به حاکمان و همینطور امتزاج اهداف اجتماعی با شکل دادن هدفهای فردی و فراهم کردن قدرتی فراتر از دولتها است.
معاون وزیر کشور تشکلهای مردمنهاد را رابطه متقابل افراد در راستای ایفای نقش دانست و افزود: این همان حلقههای میانی تأثیرگذاری است که مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز بوده است و چون آرمانی و همگرا هستند، میتوانند ارزشهایی را بیافرینند که نیل به اهداف متعالی نظام را تسهیل کنند.
عباسی نقش تشکلهای مردمنهاد را در تقویت منافع ملی قابل توجه ارزیابی کرد و گفت: این تشکلها راهی برای جذب افرادی هستند که به دلایل مختلف همراستای منافع و آرمانهای جامعه نیستند و از این جهت تشکلها را میتوان بسترساز آرامش، امنیت، انسجام و حتی سرمایهگذاریهای ملی دانست که به نوبه خود میتواند به بهبود صنعت، اشتغال و اقتصاد بهطور کلی نیز منجر شود.
براساس گزارش مرکز اطلاعرسانی وزارت کشور، در بخش دیگری از این جلسه محسن ولیئی معاون مشارکتهای امور اجتماعی وزارت کشور ضمن ارائه گزارشی از عملکرد سال گذشته تشکلهای مردمنهاد، سه دستاورد مهم این معاونت را انتقال معاونت مشارکت اجتماعی به خارج از ساختمان وزارت کشور برای تسهیل ارتباط تشکلها و سمنها با وزارت کشور، برگزاری انتخابات نمایندگان سازمانهای مردمنهاد پس از وقفهای چهارساله و درنهایت راهاندازی رشته دکترای حرفهای مدیریت سازمانهای مردمنهاد دانست.
منبع: خبرگزاری ایسنا
شناسه خبر 85715