مهدی صفیخانی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پرونده صدور مجوز برای پرورش ماهی تیلاپیا با مخالفت جدی محیطزیست استان بهطور کامل بسته شد، بیان کرد: ماهی «تیلاپیا» یک گونه مهاجم محسوب میشود که در هر شرایط حتی در آبهای آلوده بهدلیل همهچیزخوار بودن و مقاومت بسیار نسبت به شرایط محیطی، قابلیت زیست و تکثیر دارد.
وی اضافه کرد: ورود این گونه مهاجم به آبهای آزاد، عرصه را برای دیگر گونههای بومی تنگ کرده و آنها را تحت تأثیر قرار داده؛ بهگونهای که موجب کاهش تدریجی جمعیت یا نابودی گونههای بومی میشود.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیطزیست استان همدان افزود: وجود نشانههایی از زیست برخی ماهیها، نشان از سالم بودن آن آب بوده؛ یعنی این آب قابل آشامیدن است، اما وجود «تیلاپیا» را نمیتوان شاخصی برای پاکی آب دانست، چراکه این گونه در آبهای بسیار آلوده هم قابلیت زیست دارد.
صفیخانی ادامه داد: ماهی تیلاپیا غیر بومی متعلق به چین و مهاجم است و میتواند تخمریزی سایر ماهیها را از بین ببرد.
وی افزود: این ماهی در بدترین شرایط زیستگاهی زندگی میکند و قابلیت تجمع فلزات سنگین در بافت بدن آن وجود دارد که با مصرف ماهی توسط افراد، این فلزات وارد بدن انسان میشود.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیطزیست استان همدان همچنین گفت: این اداره کل در راستای حفظ سلامت مردم و حیات ماهیهای بومی مجوز پرورش این گونه ماهی در همدان را صادر نکرد.
صفیخانی با بیان اینکه برخی معتقدند که میشود این ماهی ارزانقیمت را در فضای محصور و بسته پرورش داد، تأکید کرد: بهطور حتم نمیتوان ورود تخم این ماهی به آبهای آزاد و سرایت آن از همدان حتی به هورالعظیم را تضمین کرد.
وی بیان کرد: پروش تیلاپیا تنها در استانهایی که به آب آزاد دسترسی ندارند مثل یزد، امکانپذیر است.