شناسه خبر:85939
1403/6/5 08:58:52
یک داور درجه یک بین‌المللی و مدرس فدراسیون کُشتی در گفت‌وگو با سپهرغرب عنوان کرد:

ضرورت کسب مدارج علمی و رشد تحصیلی ورزشکاران

یک داور درجه یک بین‌المللی و مدرس فدراسیون کُشتی با بیان اینکه یکی از ضرورت‌های اساسی ورزشکاران کسب مدارج علمی و رشد تحصیلی است، خاطرنشان کرد: در ایران داوران با عشق و علاقه به این کار ورود پیدا می‌کنند، چراکه در بسیاری از زمینه‌ها حقوق آنان نادیده گرفته می‌شود و نیاز است که مسئولان به این مسئله توجه داشته باشند.

سپهرغرب، گروه - پیام زمانی :

استان همدان مهد پرورش شخصیت‌های بسیار بزرگی است که بسیاری از آن‌ها در سرنوشت کشور تأثیر زیادی داشته‌اند؛ وجود چهره‌های علمی، فرهنگی، هنری، ورزشی و اجتماعی برجسته نشان‌دهنده این موضوع است.
همچنین از دیرباز تاکنون ورزشکاران این استان در عرصه‌های مختلف ورزشی نیز افتخارآفرینی کرده و نام همدان را در صدر بیشتر محافل ورزشی، شاهد هستیم. در کنار این مهم، یکی از ظرفیت‌های عظیم این خطه، وجود داوران و مربیان رشته‌های مختلف ورزشی است که در سال‌های اخیر شاهد حضور این عزیزان در مسابقات مختلف بین‌المللی و ملی نیز هستیم و به این مسئله افتخار می‌کنیم. داوران رشته‌های ورزشی عمدتاً از افرادی هستند که قبل از ورود به این عرصه، سالیان متمادی در رشته ورزشی خود کار کرده و توانسته‌اند تجارب ارزنده‌ای را کسب کنند و اکنون نیز با انگیزه‌ای مضاعف در راستای خدمت به میهن اسلامی، ورزشکاران و ورزش‌دوستان سرزمین ما قدم برمی‌دارند و مردم نیز به حضور چنین افرادی در عرصه‌های ورزشی، افتخار می‌کنند.

اکنون چند روزی است که روز همدان را سپری کرده‌ایم، بنابراین به سراغ آقای مزدک گیتی، یکی از چهره‌های سرشناس رشته کُشتی استان همدان که هم‌اکنون نیز به‌عنوان داور درجه یک بین‌المللی، مدرس فدراسیون کُشتی و رئیس کمیسیون داوران استان همدان فعالیت می‌کند و دارای بیش از 30 سال سابقه قضاوت در میادین بین‌المللی، مسابقات آسیایی و صدها تورنمنت بین‌المللی، لیگ‌های برتر و مسابقات قهرمانی کشور است و در حدود 42 سال سابقه ورزشی در رشته کُشتی دارد، رفته‌ایم و گفت‌وگویی با وی داشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

* از چه زمانی کُشتی را آغاز کردید و اساتید شما چه کسانی بودند؟

در سال 1360 و درحالی که 23 کیلو وزن داشتم، در شهرستان اسدآباد زیر نظر آقایان غلامرضا مؤذن، حمیدرضا اکبری و مرحوم علی‌اکبر صوفی، کُشتی رو آغاز کرده و هنوز هم پس از گذشت سالیان متوالی با تمام کم‌وکاستی‌ها و بی مهری‌ها، در عرصه داوری و مدیریت ورزشی، در خدمت جامعه کُشتی استان و ایران هستم.

* تاکنون چه مقام‌‌هایی را کسب کرده‌اید؟

بنده در زمان ورزشکاری بارها در استان رتبه نخست را طی مسابقات مختلف کسب کردم، در سطح کشور نیز مقام ششم کُشتی پهلوانی را دارم. در زمان دانشجویی هم در مسابقات تربیت معلم نفر اول شدم؛ هر چند مسابقات در زمان ما با این کیفیت و حجم برگزار نمی‌شد.

* ورود شما به عرصه داوری کُشتی به چه شکلی بود؟

بنده بعد از پایان دوران کُشتی‌گیری، علاقه وافری به مربیگری و داوری داشتم. ابتدا در کلاس‌های مربیگری شرکت کردم و سال‌ها در شهرستان اسدآباد مربی بودم؛ سپس در کلاس‌های داوری شرکت کرده و به‌دلیل علاقه زیادی که به داوری و احقاق حقوق عامه داشتم، رشد چشمگیری کرده و تنها پس از 6 سال فعالیت، توانستم با حمایت‌های خانواده و دوستان به‌ویژه استادم جناب آقای مؤذن و زنده‌یاد اکبر صوفی، در کلاس داوری بین‌المللی شرکت کرده و به‌طور رسمی داور درجه سه بین‌المللی شوم. طی این مسیر دشوار اساتید داوری کشور ازجمله مرحوم کوهدره‌ای، رامبد، نجف قلی‌دوست، مرحوم علی‌اکبر صوفی و غیره نقش مؤثری در رشد بنده داشتند که دستان پُرمهرشان را می‌بوسم و برایشان سلامتی و سعادت آرزومندم و از خدای باری تعالی برای استاد کوهدره‌ای و صوفی آرامش ابدی و غفران الهی آرزومندم.

درنهایت با پیگیری‌های مستمر، صرف هزینه‌های بسیار و حمایت‌های بی‌دریغ خانواده به‌ویژه همسر مهربانم درحالی که از هیچ‌گونه حمایت و پشتیبانی استانی و کشوری برخوردار نبودم، با ممارست، تلاش، مطالعه و تمرین شبانه‌روزی در سال 1397 به بالاترین درجه داوری در سطح دنیا (s1) یا همان درجه المپیکی نایل شدم و درحال حاضر داور درجه یک بین‌المللی، مدرس داوری فدراسیون کُشتی و رئیس کمیسیون داوران استان همدان هستم و سال‌های گذشته نیز عضو کمیسیون داوران کشور بودم.

* تاکنون در کدامیک از مسابقات شاخص به‌عنوان داور حضور داشته‌اید؟

بنده در مسابقات دانشجویان جهان، آسیایی و صدها تورنمنت بین‌المللی داخلی و خارجی، لیگ برتر و قهرمانی کشور طی دوره‌های مختلف، قضاوت کرده‌ام.

* به نظر شما جایگاه استان همدان در رشته کُشتی چه سطحی بوده و آیا توانسته‌ایم در سطح ملی و بین‌المللی حرفی برای گفتن داشته باشیم؟

استان همدان همواره در رشته کُشتی در زمره بهترین تیم‌ها بوده و از استان‌های المپیکی کشور است.

طی سال‌های گذشته بسیاری از مدیران و پیشکسوتان در رشد و تعالی این رشته در استان و کشور تلاش کرده و موفقیت‌هایی نیز حاصل شده است.

امیدوارم مدیریت جدید هیئت کُشتی استان و مجموعه اعضای آن با درایتی که از ایشان سراغ دارم، بتوانند به نحو احسن در شکوفاسازی استعدادها و استفاده از فرصت‌ها نقش مؤثری را ایفا کنند.

* توصیه شما به ورزشکاران و داوران رشته کُشتی چیست؟

گرچه ورزش نقش مؤثری در سلامتی و شادابی جامعه دارد، اما پیشنهاد بنده به نوجوانان و نوخواستگان این رشته در شعار درس، درس و ورزش خلاصه می‌شود.

متأسفانه مدیران ارشد ورزش کشور به دلایل مختلف نتوانسته‌اند آینده‌ای روشن برای دنیای بعد از ورزش را در پیش روی ورزشکاران طراحی و برنامه‌ریزی کنند و همان‌طور که مستحضر هستید، اکثر ورزشکاران پس از پایان دوران ورزشی مستأصل و درمانده شده و برای یافتن شغلی مناسب و درخور شخصیت و ارتزاق و تشکیل زندگی، دچار سردرگمی و مشکل خواهند شد؛ هرچند تعداد معدودی از ورزشکاران از جانب ورزش رشد و تعالی یافته و جزء اشخاص خاص جامعه خود خواهند شد.

به نظر بنده در ایران داوری حرفه‌ای نیست و بدین‌سبب بسیاری از حقوق داوران نادیده گرفته می‌شود؛ داوری تنها عشق است، علاقه است و برای بنده دِینی است که به فرزندان عزیز استان و کشورم دارم.

پس از پایان دوران ورزشی، داوری بهترین جایگاه برای حضور در عرصه ورزش و اثبات توانایی‌های شخصی و کمک به احقاق حقوق ورزشکاران خواهد بود؛ ضمن اینکه بودن در جمع مدیران، داوران، دوستان و ورزشکاران در ایامی از هفته، بار روانی و فشارهای اجتماعی و روزمرگی زندگی را کاهش داده و از انفعال، بی‌تفاوتی و پیری زودرس جلوگیری خواهد کرد.

آرزوی بزرگ من سرافرازی و موفقیت ورزشکاران به‌ویژه کُشتی‌گیران است و همچنین سلامتی و سعادت مربیان، داوران و مدیران ورزشی و نهایتاً سرافرازی و سربلندی کشور عزیزم ایران و به اهتزاز درآمدن پرچم سه‌رنگم بر بام موفقیت‌ها و سکوهای دنیا.

مع‌الوصف، همان‌طور که بیان شد، استان همدان دارای شخصیت‌های فاخری در رشته‌های مختلف ورزشی است که یکی از آن‌ها جناب آقای مزدک گیتی بوده و هم‌اکنون به‌عنوان داور درجه یک بین‌المللی، مدرس فدراسیون کُشتی و رئیس کمیسیون داوران کُشتی استان همدان، درحال فعالیت است. هفته همدان بهانه‌ای شد تا خدمت این چهره برجسته کشور باشیم و از تجارب و نقطه‌نظرات ایشان بهره‌مند شده و برای علاقه‌مندان به این عرصه نیز بازگو کنیم. توصیه‌هایی درخصوص توجه به مسئله کسب علم و دانش برای ورزشکاران و یا اهمیت دادن به جایگاه خانواده به‌عنوان نکاتی است که همه باید به آن‌ها توجه لازم را داشته باشند و قطعاً ورزشکاران بیشتر از همه به این مهم می‌پردازند. نیاز است که یکی از برنامه‌های دولت چهاردهم و به‌ویژه وزارت ورزش و جوانان حمایت از داوران و مربیان رشته‌های ورزشی باشد، چراکه بسیاری از این افراد با هزینه‌های شخصی خود و با علاقه‌ای که به ورزش دارند، به امر قضاوت و یا مربی‌گری مشغول هستند.

در پایان ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که همه مردم عزیزمان و به‌ویژه افرادی که علاقه‌مند به رشته‌های ورزشی مانند کُشتی هستند، حتماً از تجارب و ظرفیت‌های چهره‌های شاخص ورزشی استان در جهت پیشبرد و رسیدن به موفقیت‌های خود در زندگی استفاده کنند تا در آینده شاهد گسترش این توانایی افراد باشیم.

شناسه خبر 85939