شناسه خبر:86035
1403/6/7 08:48:00
گفت‌وگوی اختصاصی سپهرغرب با هنرمند و رزمنده 13 ساله دوران دفاع مقدس از شهرستان ساوه؛

متولیان حوزه فرهنگ دست هنرمندان نسل جدید را بگیرند

هنرمند و رزمنده 13 ساله دوران دفاع مقدس با بیان اینکه تولید آثار هنری نیاز به هزینه‌های زیادی دارد که حمایت دولت را در این خصوص می‌طلبد، عنوان کرد: در شرایط فعلی تهاجم فرهنگی دشمن، ضروری است که متولیان حوزه فرهنگ دست هنرمندان نسل جدید را برای تولید آثار فاخر هنری، بگیرند و از آن‌ها حمایت‌های لازم را داشته باشند.


جنگ هشت‌ساله دفاع مقدس دانشگاه بزرگی بود که خیل عظیمی از افراد آن فارغ‌التحصیل شده و مدرک رشادت و شهامت را دریافت کردند و بعد از پایان جنگ نیز بر عهدی که با امام خود بسته بودند، پایبند بوده و از مسیر امن الهی و قطار انقلاب اسلامی خارج نشدند.
یکی از یادگاران باقی‌مانده از آن دوران، رزمنده‌ای است که در سن 13 سالگی با دست بردن به شناسنامه خود، راهی جبهه‌های نبرد حق علیه باطل می‌شود و در عملیات‌ مهمی نیز حضور داشته و حماسه‌آفرینی می‌کند.
آشنایی ما با آقای محمدرضا احمدی، مربوط می‌شود به نخستین رویداد هنر و رسانه راهیان نور که در باغ‌موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تهران با حضور جمعی از هنرمندان سراسر کشور برگزار شد.
در مراسم افتتاحیه برنامه، مجری ایشان را به‌عنوان کوچک‌ترین رزمنده لشگر 17 علی‌ابن‌ابی‌طالب (ع) استان قم و هم‌رزم شهیدانی همچون مهدی زین‌الدین و مهدی ناصری معرفی کرد و در ادامه به حاضران نیز این مطلب را یادآور شد که او بعد از پایان جنگ هم با قدم گذاشتن در مسیر هنر، آثار ارزنده ای را در حوزه دفاع مقدس تولید کرده است.
از نویسندگی در حوزه ادبیات پایداری گرفته تا تولید نماهنگ و حضور در کار‌های هنری مانند اجرای نمایش و ایفای نقش در مستندهایی که با مضامین دفاع مقدس و شهدا تولید شده است، بخش کوچکی از فعالیت‌های ایشان بعد از جنگ تحمیلی است.
او علاوه‌بر اینکه درحال حاضر کار‌های مختلف هنری را دنبال می‌کند، به یاد هم‌رزمان شهیدش روایتگری انقلاب را نیز برعهده دارد. این‌طور می‌شود استنباط کرد که رزمنده دیروز میدان نبرد با دشمن، امروز در جنگ نرم و شبیخون فرهنگی نیز به‌عنوان یک افسر مطیع رهبری حضور دارد و همچنان معتقد است که جنگ ادامه داشته و برای حفاظت از خاک و کشور باید ایستادگی کرد تا روزی پرچم این انقلاب به دست صاحب اصلی آن برسد.
در ادامه گفت‌وگوی ما با این هنرمند و جانباز دفاع مقدس را می‌خوانید:
* برای نخستین‌بار در چه سالی عازم جبهه شدید و چه چیزی باعث شد که به این فکر بیفتید؟
در سال 1363 هنگامی که 13 سال سن داشتم، برای نخستین‌بار به جبهه اعزام شدم. از ابتدای پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و همچنین آغاز جنگ تحمیلی که ابتدای دوران ورود به نوجوانی بنده بود، با صحبت‌هایی که از خانواده می‌شنیدم و همچنین اتفاقاتی که در محل زندگی ما رخ می‌داد تا مردم از زیر سلطه رژیم شاهنشاهی نجات پیدا کنند، با حضرت امام خمینی (ره) آشنا شدم و این مسئله باعث شد که با علاقه فراوانی در برنامه‌های انقلاب حضور داشته باشم و در همین ایام بود که وارد پایگاه بسیج محله شده و فعالیت‌های خودم را آغاز کردم؛ از پارچه‌نویسی برای برنامه‌های مختلف فرهنگی به‌ویژه مراسم تشییع پیکر پاک شهدا گرفته تا خواندن مقاله و حضور در گروه‌های سرود و نمایش‌های انقلابی و اجرا در مکان‌های مختلف، ازجمله کار‌های من در آن سال‌ها بود.
هم‌زمان با این روزها، شاهد حضور دوستانم در اردوهای آموزش نظامی بسیج بودم که با هدف افزایش آمادگی رزمی برگزار می‌شد و شرایط جنگی در کشور نیز این مسئله را بیشتر در من تقویت می‌کرد که ضمن حضور در این برنامه‌های آموزشی، برای پیوستن به خیل رزمندگان جبهه نیز تلاش داشته باشم.
طولی نکشید که پسرعموی عزیزم، حسنعلی احمدی که از بسیجیان غیور و فرمانده پایگاه بسیج محله بود، در آن ایام و در عملیات آزادسازی خرمشهر به شهادت رسید و این موضوع باعث شد که رغبت و انگیزه بنده برای حضور در جبهه برای نبرد با دشمن، دوچندان شود و بعد از آن چندین‌بار برای ثبت‌نام جبهه اقدام کردم که متأسفانه هربار به‌دلیل جثه کوچک و سن و سال کمی که داشتم، مانع از اعزام بنده به جبهه می‌شدند تا اینکه درنهایت با دست‌کاری در شناسنامه‌ام و همچنین پافشاری و اصراری که برای این موضوع داشتم، در سال 1363 به جبهه عازم شدم.
* در چه عملیاتی و در کدام مناطق حضور داشتید و در کدامیک از آن‌ها به درجه جانبازی نائل آمدید؟
از سال 1363 تا سال 1365 به مدت سه سال در جبهه بوده و در عملیات‌ مختلفی مانند کربلای چهار و پنج و همچنین عملیات والفجر هشت در منطقه اروندرود که مرز آبی بین عراق و ایران است، حضور داشتم.
در عملیات غرورآفرین والفجر هشت یا همان فتح فاو در بهمن‌ماه سال 1364 و در حین پاتک سنگین گارد ریاست جمهوری رژیم بعث عراق در سه‌راهی فاو – ام‌القصر و در اثر حملات سنگین دشمن مصدوم شده و درنهایت شیمیایی شدم؛ همچنین در عملیات کربلای پنج در سال 1365 و در منطقه عملیاتی شلمچه، پس از عبور از نهر دو عیجی و در جزیره بوارین و ام‌الطویل عراق که رزمندگان لشگر 17 علی‌ابن‌ابی‌طالب (ع) در محاصره شدیدی قرار داشتند، بر اثر سنگینی حجم آتش دشمن، زخمی شدم.
* عمده فعالیت‌های شما بعد از پایان جنگ هشت‌ساله دفاع مقدس چه بود؟
بعد از پایان جنگ تحمیلی و از سال 1367 تا هم‌اکنون در مسیر حفظ ارزش‌های انقلاب، شهدا و نشر فرهنگ معنوی دفاع مقدس، در زمینه‌های فرهنگی و هنری در بین اقشار مختلف و در فضاهای متنوع جامعه ازجمله مدارس ابتدایی، متوسطه اول و دوم، دانشگاه‌ها، اردوهای راهیان نور، حلقه‌های صالحین و یادواره‌های شهدا اقدام به روایتگری حماسه‌آفرینی رزمندگان هشت سال دفاع مقدس می‌کنم و به‌عنوان جامانده‌ای از غافله شهدا در باغ‌موزه دفاع مقدس تهران نیز برای بازدیدکنندگان از حال‌وهوای آن روز جبهه‌ها خاطراتی را بیان می‌کنم.
همچنین در کنار این فعالیت‌ها اقدام به نگارش کتاب در حوزه ادبیات پایداری و ترانه‌سرایی و تولید محتوا درخصوص جنگ هشت‌ساله دفاع مقدس داشته‌ام؛ یکی دیگر از کار‌های هنری من حضور به‌عنوان بازیگر در نماهنگ‌هایی است که با مضامین شهدا تولید شده که بیشتر آن‌ها نیز از آثار هنری بنده است.
* چه چیزی باعث شد که به سمت نگارش کتاب در حوزه ادبیات پایداری و دفاع مقدس بروید؟
در راستای تحقق منویات و فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) که همواره تأکید بر این موضوع داشتند تا خاطرات رزمندگان و خانواده‌های معظم ایشان ثبت وضبط شده و برای همیشه در تاریخ ماندگار باشد، در سال 1395 اقدام به نگارش کتاب بازمانده گردان عشق یا همان قهرمان کوچک کردم که این کتاب اشاره به عملیات مهم و استراتژیک آبی– خاکی والفجر هشت دارد و خاطرات نوجوان 13 ساله این عملیات و صحنه‌های وصف‌ناپذیر و حوادث آن روزهای پُرخاطره را برای مردم عزیزمان روایت می‌کند که به لطف خداوند متعال این کتاب مورد استقبال بسیار خوب نوجوانان و جوانان در سطح کشور واقع شده است.
در فصل‌های دیگر کتاب تصاویری از آن دوران غرورآفرین و همچنین اشعار و دل‌نوشته‌های خودم با محوریت شهدا به چاپ رسیده است.
* از نماهنگ‌هایی که با مضمون شهدا و دفاع مقدس تولید کرده‌اید برایمان توضیح دهید.
تاکنون موفق به تولید چند عنوان نماهنگ با محوریت دفاع مقدس و شهدای گران‌قدر شده‌ام که به برخی از شاخص‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنم.
نماهنگ غیرت چمران اشاره به بخشی از زندگینامه دکتر شهید مصطفی چمران دارد که علاوه‌بر کارگردانی این مستند، بازیگر نقش این شهید را نیز برعهده داشته و به این کسوت افتخار می‌کنم؛ چراکه شهید چمران از شهدای شهر ما بود و نگاه ویژه این شهید عزیز باعث شد که این نماهنگ از بیشتر شبکه‌های رسانه ملی پخش شده و هرساله در سالروز شهادت شهید چمران نیز مجدداً پخش می‌شود که رونمایی از این نماهنگ هم‌زمان با سالروز شهادت شهید در سالن وزارت کشور با حضور مسئولین عالی‌رتبه کشور برگزار شد.
یکی دیگر از نماهنگ‌های تولیدی به‌عنوان شهید املاکی است که از این نماهنگ در کنگره ملی هشت هزار شهید استان گیلان و در زمان حیات سردار شهید حاج‌قاسم سلیمانی رونمایی شد.
همچنین نماهنگ دلتنگی جانباز نیز با محوریت جانبازان شیمیایی تولید شده است و چون افتخار بنده نیز این است که در ایام دفاع مقدس به درجه جانبازی شیمایی نائل آمدم، سعی کردم گوشه‌ای از زندگی این عزیزان را به تصویر بکشم.
اما نماهنگ پرواز عاشقانه نیز متعلق به شهدای گران‌قدر و سرافراز غواص در عملیات کربلای چهار است که این نماهنگ به‌مناسبت هفته دفاع مقدس در شبکه پنج سیما رونمایی شد.
* در پایان اگر نکته‌ای مد نظر شما است، بیان بفرمایید.
بعد از سال 1367 مقام عظمای ولایت مسئله تهاجم فرهنگی دشمن و جنگ نرم را عنوان کردند و یادآور شدند که نبرد با دشمن همچنان ادامه دارد و باید برای ایستادگی در برابر این هجمه‌ها، آمادگی لازم و کافی را داشته باشیم.
نحوه نفوذ دشمن در شبیخون فرهنگی به کشور ما با جنگ سخت هشت‌ساله دفاع مقدس بسیار متفاوت است و این‌بار درصدد آسیب رساندن به اعتقادات و باور‌های مردم ما هستند که در این زمینه پول‌های زیادی را نیز هزینه کرده‌اند.
یکی از این اقدامات تولید محتواهایی است که نوجوانان و جوانان ما را فریب داده و آن‌ها را از انقلاب و اسلام دور می‌کند؛ به نظر من راهکار مؤثر برای این اقدام تولید محتواهایی فاخر برای نسل جدید است.
بنده چون بعد از جنگ به دنبال تولید آثار هنری با محوریت شهدا بودم، به‌صورت کامل در جریان هزینه‌های سنگین تولید یک اثر هنری هستم و قطعاً در این خصوص نیاز به حمایت سازمان‌های فرهنگی است.
در کنار آن شاهد ورود نوجوانان و جوانانی به این عرصه هستیم که با عشق و علاقه وارد میدان شده و در مسیر انقلاب اسلامی و شهدای گران‌قدر قدم برمی‌دارند و به دنبال معرفی این افراد هستند و برای تحقق این مسئله نیاز است که متولیان حوزه فرهنگ، دست هنرمندان نسل جدید را بگیرند و حمایت‌های لازم را از آن‌ها داشته باشند.
همان‌طور که گفته شد، در طول هشت‌سال جنگ تحمیلی شاهد حماسه‌آفرینی رزمندگانی بودیم که با جان و دل برای دفاع از کیان خود در جبهه‌های حق علیه باطل حضور داشته و خیل عظیمی از آنان نیز به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و برخی هم از این غافله جا ماندند تا رشادت‌های آن دوران به فراموشی سپرده نشود.
یکی از این شخصیت‌های برجسته، رزمنده 13 ساله دوران دفاع مقدس آقای محمدرضا احمدی است که بعد از جنگ با نشانه‌هایی از آن دوران در بدن خود، همچنان در مسیر انقلاب اسلامی بوده و به بیان خاطرات همسنگرانش می‌پردازد.
او علاوه‌بر اینکه یک سند مجسم از آن دوران است و روایتگری شهدا را نیز انجام می‌دهد، اقدام به نگارش کتابی در حوزه ادبیات پایداری و دفاع مقدس می‌کند و بعد از آن، تولید نماهنگ‌هایی با محوریت شهدا و جبهه‌های دفاع مقدس از دیگر اقداماتش است.
این رزمنده دلاور و خستگی‌ناپذیر خوب می‌داند که جنگ نرم دشمن با ابزار‌های مختلفی درصدد آسیب رساندن به مردم میهن اسلامی بوده و می‌کوشد که آنان را نسبت به تفاوت‌های آن دوران با نبرد امروزی آگاه و مطلع کند و به همین دلیل در بین جوانان و نوجوانان حضور داشته و نمی‌گذارد که آنان اسیر فتنه‌های دشمنان شوند.
امید است که بتوانیم ما نیز همچون این رزمندگان راه و مسیر شهدای انقلاب را ادامه داده و بر عهد و قرارمان با ولی عصر (عج) ثابت‌قدم و استوار باشیم.

شناسه خبر 86035