شناسه خبر:86066
1403/6/7 17:07:00

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: به دنبال این هستیم محصولاتی که اکنون در دانشکده داروسازی و پارک علم و فناوری تولید می‌شوند، در آینده‌ای نه‌چندان دور با برند دانشگاه و ابن‌سینا تولید شوند و به دست مصرف‌کننده برسند.


محمدمهدی مجذوبی با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته در دانشگاه علوم پزشکی همدان، اظهار کرد: بیمارستان اکباتان در دولت سیزدهم با حمایت شهیدرئیسی افتتاح شد. منتظر بودیم بیمارستان به‌دست ایشان افتتاح شود، اما تأکید کردند بهره‌برداری انجام گیرد؛ این مهم درس بزرگی بود در این ارتباط که ما نباید ارائه خدمات را معطل به حضور افراد کنیم.
وی با اشاره به اینکه طی این دوره از مدیریت دانشگاه علوم پزشکی همدان در حوزه درمان در بخش‌های مختلفی نظیر ارتقای فضای فیزیکی، افزایش تعداد تخت‌های بیمارستانی، بخش‌های دیالیز و تجهیزات بیمارستانی ورود کردیم، گفت: درمان ناباروری یکی از اولویت‌های ما در جوانی جمعیت بود که خوشبختانه تمام اهداف مورد نظر به‌صورت صددرصد محقق شد و حتی میزان موفقیت این طرح به‌طور مشخصی افزایش یافت؛ به‌طوری که سه سال پیش 20 درصد بود و امروز به بیش از 30 درصد رسیده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه علوم پزشکی همدان یکی از درخشان‌ترین دوره‌ها را در زمینه تحقیقات و فناوری طی کرد که در تولید و انتشار دانش و نیز توسعه زیرساخت‌های تحقیقات و فناوری موفقیت‌هایی کسب شده است‌، ادامه داد: در حوزه انتشار دانش تعداد مجلات دانشگاه علوم پزشکی همدان به هفت مجله نمایش‌شده در پایگاه‌های استنادی معتبر دنیا رسیده است که یک دستاورد بزرگ به‌شمار می‌آید.
مجذوبی در حوزه توسعه زیرساخت‌ها به راه‌اندازی پارک علم و فناوری حوزه سلامت برای نخستین‌بار در استان همدان اشاره و عنوان کرد: از دیگر اقدامات گرفتن مجوز چهار پژوهشکده و پژوهشگاه بوده که هرکدام به نوبه خود یک دستاورد بزرگ محسوب می‌شود.
وی با اشاره به اینکه در حوزه بین‌الملل به‌طور محسوسی دانشگاه را از سطح یک شعبه بین‌الملل ساده به سطح معاونت بین‌الملل ارتقا دادیم، اضافه کرد: برای این مهم تلاش‌های زیادی شد که قدردان زحمات هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه مجموعه‌ای از معاونت بین‌الملل، پژوهشگاه‌، پژوهشکده‌ها و پارک علم و فناوری قطعاً زیرساخت مناسبی است و در آینده اتفاقات خوبی را در دانشگاه علوم پزشکی همدان رقم می‌زنند که می‌توان ازجمله آن‌ها به تولید فناوری و دارو اشاره کرد، گفت: درحال حاضر به دنبال برندی برای دانشگاه علوم پزشکی همدان در تجاری‌سازی اقلام تولیدی هستیم که حداقل 6 ماه زمان می‌برد؛ محصولاتی که اکنون در دانشکده داروسازی و پارک علم و فناوری تولید می‌شوند، در آینده‌ای نه‌چندان دور با برند دانشگاه و ابن‌سینا تولید می‌شوند و به دست مصرف‌کننده می‌رسند.
وی با اشاره به توسعه رشته‌ها و رشته‌ مقطع‌ها در حوزه آموزش، تصریح کرد: 15 رشته مقطع به مقاطع آموزشی دانشگاه اضافه شده که موفقیت بزرگی به‌شمار می‌آید‌.
مجذوبی با بیان اینکه حفظ کلان منطقه غرب کشور و قطب آموزشی غرب کشور را در این دوره از مدیریت داشتیم، خاطرنشان کرد: شاید ابتدای این دوره جایگاه اساتید به‌دلیل وضع برخی قوانین آن‌طور که باید، حفظ نشد اما خوشبختانه به‌تدریج مشکلات حل شد و اصلاح قوانین صورت گرفت؛ همچنین می‌طلبد در این زمینه اقدامات بیشتری صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی همدان رتبه نخست رفاه دانشجویی را کسب کرد و نزدیک به 20 درصد تخت‌های خوابگاهی که در دولت سیزدهم افتتاح شد متعلق به همدان بود، گفت: در حوزه خوابگاه متأهلی همدان توانست رتبه دوم کشور را کسب کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اینکه در حوزه فرهنگی بین پنج تا 10 دانشگاه برتر کشور بودیم که به همین دلیل و به‌خاطر عملکرد درخشان فرهنگی برای نخستین‌بار جشنواره سیمرغ وزارت بهداشت به میزبانی همدان برگزار شد، افزود: در حوزه بهداشت ارتقای کیفیت آب از اقدامات شاخص بود که علاوه‌بر آب شهری، آب روستایی هم با دقت بررسی می‌شد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه کنترل آبیاری مزارع و استفاده از میزان سموم و کودها در محصولات کشاورزی ورود کردیم، گفت: امروز آزمایش‌های سنجش استاندارد یک محصول در حوزه صادرات در استان انجام می‌شود که قبلاً در استان‌های دیگری انجام می‌شد و معاونت غذا و دارو خوب به وظیفه ذاتی خود در این زمینه عمل می‌کند.
مجذوبی با بیان اینکه در این دوره یک کار ویژه از سوی دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام و موزه تاریخ پزشکی سلامت افتتاح شد، خاطرنشان کرد: در این سه سال اخیر 60 پروژه بهداشتی و درمانی با بیش از 90 هزار متر مربع افتتاح را نیز در استان داشته‌ایم.
وی با اشاره به اینکه کانون ارزیابی مدیران غرب کشور در همدان راه‌اندازی شده و درحال حاضر مدیرانی از استان‌های مختلف برای ارزیابی و گرفتن پست و مسئولیت به همدان می‌آیند، گفت: این مهم می‌تواند در آینده توسعه استان و ارتقای توانمندی مدیران همدان را به دنبال داشته باشد.
این مقام مسئول در پایان سخنانش بیان کرد: همواره باید قدردان شخصیت‌های بزرگی مانند شهیدرئیسی، شهیدسلیمانی و غیره بود که از وقت، آبرو و عمر خود برای اعتلای کشور گذشتند.
* افتتاح خانه بهداشت سیلوار شهرستان همدان
طی هفته دولت خانه بهداشت روستای سیلوار با حضور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان، فرماندار، بخشدار و رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان به افتتاح رسید.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان در این آیین با اشاره به پوشش جمعیتی 367 نفری این مرکز در حوزه بهداشت، اظهار کرد: احداث این خانه بهداشت از سال 1401 به همت دانشگاه علوم‌ پزشکی همدان با اعتباری بالغ‌بر سه میلیارد تومان از منابع استانی و دانشگاه علوم پزشکی همدان آغاز شده‌ است.
فاطمه ترکمان‌اسدی همچنین به صرف یک میلیارد تومان اعتبار در راستای تجهیز این مرکز اشاره و عنوان کرد: مساحت عرصه 215 متر مربع و مساحت اعیان این پروژه، 110 متر مربع است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: بیماری‌های مزمن مثل فشار خون و دیابت در این روستا مهم‌ترین دغدغه‌های حوزه بهداشت است که امیدوار هستیم با افتتاح این خانه بهداشت، کاهش دغدغه‌ها و مسائل حوزه‌های بهداشت و درمان را رقم بزنیم.
ربیع‌یگانه با اشاره به اینکه جامعه زیر پوشش این روستا ازلحاظ شاخص‌های بهداشتی وضعیت مناسبی دارند، ادامه داد: فعالیت این خانه بهداشت زیر نظر مرکز خدمات جامع سلامت شهری روستایی فرشچیان بوده و یک بهورز نیز در این مرکز مشغول خدمت‌رسانی رایگان به تمامی رده‌های سنی است.
* افتتاح خانه بهداشت روستای گل‌کهریز
همچنین خانه بهداشت روستای گل‌کهریز با حضور حاجی‌بابایی نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، مخفی فرماندار همدان، ربیع‌یگانه رئیس مرکز بهداشت شهرستان و دیگر مسئولین، گشایش یافت.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان در این آیین با اشاره به آغاز روند این خانه بهداشت از سال 1401، اظهار کرد: این پروژه با اسکلت فلزی، سقف کامپوزیت و نمای آجری در مساحت عرصه 382 متر مربع و متراژ اعیان به میزان 100 متر مربع، احداث شده‌ است.
محمد ربیع‌یگانه اعتبار هزینه‌شده در احداث این مرکز را سه میلیارد تومان از منابع استانی و دانشگاه علوم پزشکی همدان عنوان کرد و افزود: 524 نفر در روستاهای گل‌کهریز، آب‌هندو و بارابند از خدمات بهداشتی این مرکز بهره‌مند می‌شوند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان «رشد سالمندی» را محور مهم‌ترین دغدغه‌های حوزه سلامت در این روستا برشمرد و گفت: 25 درصد جمعیت این روستا سالمند هستند و امیدواریم با اجرای قانون جوانی جمعیت، شاهد رشد آمار جمعیتی در سال‌های آتی باشیم.
وی به ارائه خدمات بهداشتی ویژه در این خانه بهداشت برای گروه‌های مادران، کودکان و سالمندان اشاره کرد و افزود: ارائه خدمات حوزه سلامت در این روستا به توسعه شاخص‌های انسانی و اجتماعی منجر خواهد شد.
این مقام مسئول ابراز کرد: فعالیت این خانه بهداشت زیر نظر مرکز خدمات جامع سلامت روستایی گنبد است.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان عنوان کرد: به‌مناسبت هفته دولت 14 پروژه در حوزه بهداشت در کل استان به بهره‌برداری خواهد رسید که از این تعداد 10 خانه بهداشت، سه مرکز جامع سلامت و یک طرح بهداشتی خواهد بود.

شناسه خبر 86066