شناسه خبر:88374
1403/8/15 16:40:00

دبیر کمیته علمی سومین جشنواره ملی انار ساوه گفت: این جشنواره در بخش رویدادی با چهار نشست تخصصی، علمی و پژوهشی درخصوص این محصول میزبان پژوهشگران است.


وحیده نرجسی روز سه‌شنبه اظهار کرد: این نشست‌ها در محوریت چالش‌ها و فرصت‌های تولید انار با حضور پژوهشگران و متخصصان حوزه انار از سراسر کشور به عنوان فرصتی برای بررسی و تبادل نظر در زمینه تولید، صادرات و مسائل مرتبط با انار برگزار می‌شود.
وی اضافه کرد: نخستین نشست روز گذشته با حضور رییس کمیسیون صادرات غیرنفتی و کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران در شهر صنعتی ‌کاوه برگزار شد و به بررسی مباحث مربوط به تولید، صادرات و جایگاه انار ساوه در بازارهای داخلی و خارجی اختصاص داشت.
نرجسی اضافه کرد: این نشست با مشارکت نمایندگانی از بخش‌های بازرگانی و صنایع تبدیلی برگزار شد و در آن به تشریح ظرفیت‌های موجود و چالش‌های پیش‌روی صادرات انار ساوه و ارزیابی جایگاه انار ساوه در رقابت‌های جهانی پرداخت و در مورد فرصت‌های افزایش صادرات این محصول بحث شد.
وی یادآور شد: دومین نشست نیز سه شنبه 15 آبان، به شناسایی عوامل محدودکننده تولید انار و ارائه راهکارهایی برای مقابله با تنش‌های محیطی و اقلیمی در باغ‌های انار اختصاص دارد. در این نشست، یکی از اعضای هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب به بررسی علمی عوامل موثر بر کاهش تولید و کیفیت انار پرداخته و راهکارهای مقابله با این چالش‌ها را ارائه می‌دهد.
عضو هیات علمی پردیس تحقیقات و آموزش انار ساوه یادآور شد: در نشست سوم که با محوریت مدیریت تنش‌های زنده و غیرزنده در باغ‌های انار روز چهارشنبه 16 آبان برگزار می‌شود، به تفصیل درباره مدیریت آفات، مدیریت تلفیقی نماندهای ریشه‌ای و بهینه‌سازی مصرف آب در باغ‌های انار گفتگو خواهد شد و این مباحث از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند؛ چرا که مقابله با این چالش‌ها، بهره‌وری باغ‌ها را به شکل قابل‌توجهی افزایش می‌دهد.
وی گفت: آخرین کارگاه آموزشی این بخش نیز شنبه 19 آبان، به بررسی کاربرد پنل‌های خورشیدی در تولید برق موردنیاز چاه‌های کشاورزی اختصاص دارد و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر نظیر پنل‌های خورشیدی می‌تواند به بهبود مصرف انرژی در بخش کشاورزی و کاهش هزینه‌ها کمک کند و یکی از راهکارهای عملی برای باغداران در راستای افزایش بهره‌وری باشد.
نشست‌های تخصصی سومین جشنواره انار ساوه در محل شرکت برق ساوه برگزار می‌شود.
جشنواره انار ساوه با هدف توسعه و معرفی ظرفیت‌های تولید و صادرات انار این شهرستان از 14 آبان به مدت یک هفته برگزار می‌شود. این جشنواره با دو بخش اصلی رویدادی و نمایشگاهی، توجه علاقه‌مندان، فعالان صنعت انار و پژوهشگران را به خود جلب کرده است.
بخش نمایشگاهی جشنواره انار ساوه نیز شامل 60 غرفه عرضه انار و محصولات جانبی آن است. در این غرفه‌ها، علاوه بر انار تازه، محصولات فرآوری‌شده نظیر رب انار، آب انار و دیگر فرآورده‌ها نیز عرضه می‌شود. این بخش فرصت مناسبی برای آشنایی بازدیدکنندگان با تنوع و کیفیت محصولات انار ساوه فراهم می‌آورد. همچنین 40 غرفه صنایع‌دستی نیز در این بخش حضور دارند که محصولات هنرمندان محلی و مرتبط با فرهنگ و سنت‌های این منطقه را به نمایش می‌گذارند.
این جشنواره فرصتی ارزشمند برای معرفی پتانسیل‌های شهرستان ساوه در زمینه تولید انار و نیز تقویت ارتباط بین تولیدکنندگان، فعالان صنایع مرتبط و پژوهشگران این حوزه فراهم کرده و به ایجاد فرصت‌های جدید صادراتی برای این محصول باارزش کمک می‌کند.

شناسه خبر 88374