شناسه خبر:88461
1403/8/17 13:28:00

به گفته عضو هیئت‌مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه گوشتی که کیلویی هست دلار وارد می‌شود تا 2.

5 برابر قیمت در فروشگاه‌های کشور به فروش می‌رود و اثر واردات گوشت ارزان سرسفره مردم ظاهر نشده است.
«گوشت تنظیم بازاری پیدا نمی‌شود و مجبوریم به قیمت‌ها بالاتر از 700 هزار تومان بخریم» یک شهروند تهرانی در منطقه 19 تهران می‌گوید.
عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه می‌گوید که «20 دلال مهم بازار گوشت را به هم می‌ریزند.» تا گوشت ارزان وارداتی گران به دست مردم برسد.
ورود دلالی به بازار گوشت از زمان اعمال ارز ترجیحی 4200 تومانی (سال 1397) و پس از آن 28 هزار و 500 تومان (سال 1401) برای واردات گوشت شروع شد اما قیمت بازار با وجود تشدید واردات هم کنترل نشد.
فروردین 1401 راسته با استخوان گوسفندی کیلویی 159 هزار تومان، ران کامل ممتاز گوسفندی کیلویی 172 هزار تومان، شقه لاشه گوسفندی کیلویی 129 هزار تومان به فروش می‌رسید.
علی یکتا می‌گوید که گوشت کیلویی هشت دلار به سردخانه‌های تهران می‌رسد اما اکنون در فروشگاه‌های زنجیره‌ای تا 13 دلار و در قصابی‌ها بالای 20 دلار یعنی 2.5 برابر قیمت به فروش می‌رسد.
وی می‌گوید که پول گوشت وارداتی به سمتی هدایت شده که به سر سفره مردم نرسید در واردات گوشت رقیبی وجود ندارد و دست افرادی خاص است.
اثر واردات بیشتر گوشت که طبق گفته قائم مقام وقت وزیر جهاد کشاورزی در سال گذشته 40 هزار تن بیش از سال قبل(320 میلیون دلار ارز بیشتر) وارد شد، علاوه بر خروج بیشتر ارز، ایجاد فساد و عدم کنترل بازار، به تولید داخل آسیب می‌زند تا فاصله 100 هزار تنی با خودکفایی گوشت هیچوقت جبران نشود.
جلال عظیمی فعال حوزه بازرگانی می‌گوید که سیاست واردات و صادرات ابزار کنترل قیمت در داخل است و اگر به‌درستی اجرا شود در جهت منافع تولیدکننده و مصرف‌کننده هم خواهد بود.
در مقابل کارشناس کشاورزی ابراهیم مرادزاده می‌گوید که مشکل اصلی اجرایی نشدن صحیح این سیاست‌ها است، عده‌ای با رانت سر این منافع بادآورده اختلاف ارز نشسته‌اند و چون به قدرت وصل هستند اجازه ورود دیگران به رقابت واردات را نمی‌دهند که ادامه این وضع تضعیف تولید داخل خواهد بود.
کارشناسان معتقدند دولت یارانه گوشت را به تولیدکننده و در قالب نهاده ارزان بدهد در مدل فعلی یارانه در واقع به واردکننده داده می‌شود تا مصرف‌کننده.

شناسه خبر 88461