شناسه خبر:89291
1403/9/7 13:06:00

نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی گفت: راهکار قانونی برای جذب اعتبارات بیشتر به منظور تسریع در خط انتقال سهم آب ساوه از سدکوچری اتخاذ شد.


حجت‌الاسلام محمد سبزی به تشریح جزئیات جلسه اخیر کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی پرداخت و اظهار کرد: یکی از اهداف سومین جشنواره ملی تولید و صادرات انار در ساوه پایتخت انار ایران، بررسی مشکلات کشاورزان و تولیدکنندگان انار بود که پس از برگزاری جشنواره، جلسه‌ای در شامگاه روز یکشنبه چهارم آذرماه با حضور مسئولانی از سازمان برنامه و بودجه، وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی، اتاق تعاون، مدیر کل آبفای کل کشور، دوتن از نمایندگان استان مرکزی و مسئولان استانی و شهرستانی در کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تشکیل شد که خوشبختانه تصمیمات خوبی در راستای برطرف کردن مشکلات کشاورزان و باغداران اتخاذ شد.
وی با اشاره به تنش آبی و کمبود منابع آبی در شهرستان ساوه به عنوان مهمترین مشکل این منطقه و محوری‌ترین موضوع این جلسه گفت: طرح انتقال سهم آب ساوه از سدکوچری سالیان متمادی بود که بدلیل نبود اعتبارات متوقف شده بود، اما با پیگیری‌های صورت گرفته در دولت دوازدهم 20 کیلومتر از سمت دودهک دلیجان انجام گرفت و در دولت سیزدهم نیز با دستور وزیر نیرو مقرر شد که قرارگاه خاتم‌الانبیا این طرح را اجرا کند.
تخصیص اعتبار 400 میلیاردی برای آبرسانی به ساوه
وی با اشاره به مصوب شدن تخصیص 180 میلیارد تومان اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه در سال ‌جاری برای ادامه اجرای این طرح به عنوان بزرگترین پروژه عمرانی استان مرکزی گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته مبلغ 220 میلیارد تومان دیگر نیز در نظر گرفته شده است که مجموعا 400 میلیارد تومان اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه برای تسریع در اجرای طرح اختصاص می‌یابد.
نماینده مردم ساوه و زرندیه با اشاره به اینکه ساوه از نظر تامین منابع آبی جزو پنج شهر بحرانی کشور است، گفت: مبلغ 180 میلیارد تومان دیگر از سوی سازمان مدیریت بحران جهت تسریع در اجرای این طرح آبرسانی اختصاص داده شده است و هم اکنون عملیات لوله‌گذاری خط انتقال آب از سد کوچری در حال اجراست.
وی در ادامه با اشاره به قانون برنامه هفتم در حوزه مالیاتی گفت: به استناد این قانون می‌توان از مالیات صنایع در راستای اجرای پروژه‌های حیاتی هر منطقه‌ای استفاده کرد و براین اساس مقرر شد، جلسه ای با حضور مسئولان امورمالیاتی کشور ظرف روزهای آینده تشکیل شود تا از این طریق اعتبارات لازم برای ادامه اجرای طرح در نظر گرفته شود.
صنعت می‌تواند به کمک طرح‌های ملی بیاید
حجت‌الاسلام سبزی تصریح کرد: براساس قانون برنامه هفتم توسعه، مودیان مالیاتی در حوزه صنایع می‌توانند با اختیار خود مالیات منظور شده را برای اجرای طرح‌های ملی هزینه کنند و اداره امور مالیاتی نیز مالیات آنها را به میزان مشارکتی که در اجرای طرح ملی داشتند، کسر کند.
وی با اشاره به اینکه در نیمه نخست امسال سهم مالیات صنایع شهرستان ساوه حدود 3.5 همت بوده است، گفت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال میزان وصول مالیات از صنایع شهرستان ساوه از هفت همت عبور کند و این قانون مالیاتی فرصتی برای تخصیص مالیات صنایع به این پروژه ملی برای تسریع در بهره‌برداری از آن است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اجرای 30 کیلومتر از خط انتقال سهم آب ساوه از سدکوچری گفت: با تخصیص این میزان اعتبار، 30 کیلومتر دیگر از مسیر خط انتقال تا شهر آوه به اجرا درخواهد آمد و تلاش خواهیم کرد که به استناد قانون برنامه هفتم توسعه برای حدود 60 کیلومتر باقیمانده، از مالیات صنایع تخصیص یابد.
تکمیل طرح انتقال سهم آب ساوه از سدکوچری نیازمند اعتبار 2500 میلیاردی
وی بیان کرد: براساس پیش بینی‌های صورت گرفته، برای بهره‌برداری کامل از طرح انتقال سهم آب ساوه از سدکوچری باید بین دو هزار الی دو هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار تخصیص یابد که انتظار می‌رود روند تخصیص اعتبارات سریعتر انجام شود تا کمبود منابع آبی ساوه برطرف شود.
تعیین تکلیف مراکز تات
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: تعیین تکلیف مراکز تات به میزان 120 هکتار در منطقه صالح‌آباد و 140 هکتار در منطقه برکه از دیگر مصوبات این جلسه بود تا مقدمات ایجاد دهکده علم و فناوری بخش کشاورزی را فراهم شود. البته دولت در نظر دارد که این دو مجموعه را از طریق مزایده به فروش برساند و نباید مبلغی که از فروش آنها بدست می‌آید به خزانه واریز شود بلکه باید در شهرستان ساوه صرف شود.
وی افزود: پیشنهاد می‌شود یکی از این مراکز به عنوان دهکده علم و فناوری در نظر گرفته شود تا شرکت‌های دانش بنیان بتوانند فعالیت خود را آغاز کنند و مرکز دیگری به فروش رسیده و مبلغ حاصل از آن، جهت تجهیز دهکده علم و فناوری یا موضوعات دیگر مرتبط با حوزه کشاورزی تخصیص یابد.
اعطای تسهیلات برای مکانیزاسیون کشاورزی و برق خورشیدی
وی در خصوص احداث پایانه صادراتی انار ساوه نیز گفت: کلنگ احداث پایانه صادراتی انار و محصولات کشاورزی همزمان با سومین جشنواره انار ساوه بر زمین زده شد که در این جلسه در خصوص حمایت‌های کمیسیون کشاوزی برای تسریع در احداث آن تصمیم گیری شد. در خصوص مکانیزاسیون کشاورزی نیز مقرر شد تسهیلات لازم برای حدود 50 متقاضی در ساوه و زرندیه اعطا شود.
وی به نصب پنل‌های خورشیدی در چاه‌های کشاورزی به منظور مدیریت انرژی و حل معضل ناترازی برق در فصل تابستان نیز اشاره کرد و گفت: در این جلسه مصوب شد متقاضیان نصب پنل‌های خورشیدی از تسهیلات لازم برخوردار شوند.
2250 هکتار باغ انار خسارت دید و 1110 هکتار خشک شد
نماینده ساوه و زرندیه در خصوص تامین اعتبار جهت احداث و توسعه زیرساخت‌های مصرف بهینه آب به عنوان یکی از موضوعات مطرح شده در این جلسه اشاره کرد و گفت: دو هزار و 250 هکتار از باغات انار در اثر عدم وجود و تخصیص آب از سد الغدیر دچار خسارت 30 تا 90 درصدی شدند که در این جلسه پیشنهاد شد برای حفظ و تداوم تولید این باغات سه هزار و 552 میلیارد ریال اعتبار جهت توسعه زیرساخت‌های تولید مانند احداث کانال‌های آبیاری درجه سه و چهار، اجرای خطوط انتقال آب و آبیاری نوین، تجهیز و نوسازی اراضی و احداث سایبان از محل اعتبارات ردیف‌های ملی تخصیص یابد که امیدواریم این میزان اعتبار را بتوان جذب کرد.
وی در خصوص میزان خسارت وارد شده به باغات انار ناشی از تنش آبی شدید در سال زراعی 1402 و 1403 گفت: مساحت باغات انار شهرستان ساوه 11 هزار هکتار است که پنج هزار هکتار از این میزان، باغات انار پایین دست سد الغدیر هستند. به دلیل خشکسالی و مواجه شدن باغات انار ساوه با تنش آبی، هزار و 110 هکتار از باغات این شهرستان خشک شده و دو هزار و 250 هکتار از باغات خسارت دیده است که در مجموع، باغات خسارت دیده و خشک شده سه هزار و 360 هکتار با برآورد میزان خسارت هفت هزار و 437 میلیارد ریال است.
تخصیص 210 میلیارد تومان برای فعال کردن چاه‌ها و لایروبی قنوات
حجت‌الاسلام سبزی در ادامه گفت: برخی چاه‌های کشاورزی در تعدادی از روستاهای ساوه و زرندیه حفر شده است، اما امکان دسترسی به منابع آبی موجود در چاه‌ها نیست و نیازمند تامین زیرساخت‌هایی نظیر برق و شبکه انتقال است که اجرای آن، تامین اعتباری معادل 180 میلیارد تومان را نیاز دارد و در این جلسه مقرر شد از طریق وزارت نیرو اختصاص یابد.
وی با اشاره به تخصیص اعتبار مناسبی برای لایروبی قنوات و نهرهای کشاورزی در ساوه و زرندیه افزود: مقرر شد مبلغ 30 میلیارد تومان دیگر برای لایروبی قنوات این دو شهرستان در نظر گرفته شود.

شناسه خبر 89291