در گفتوگو با رئیس نظام پزشکی نهاوند مشخص سالیان سال به حوزه درمان شهرستان نهاوند بیمهری شده است و به همین دلیل پزشکان رغبتی برای حضور در این شهرستان ندارد.
هشتم دیماه سال جاری بود که احمد صفائی، دادستان عمومی و انقلاب نهاوند در دیدار با سرپرست شبکه بهداشت و درمان نهاوند، گفت: موضوع بهداشت و درمان در شهرستان خط قرمز این دادستانی است و درصورت تعلل و کوتاهی، مراجع قضائی بلافاصله ورود و پیگیری میکنند.
وی افزود: حسب گزارشهای واصله، کمبود پزشک متخصص زنان و زایمان منجر به اعزام زنان باردار به شهرهای همجوار جهت انجام زایمان شده است که درصورت آسیب دیدن مادران و یا نوزادان آنها، ریاست دانشگاه علوم پزشکی باید عواقب قانونی آن را بپذیرد و در مراجع قضائی پاسخگو باشد.
این شرایط بر حوزه درمان این شهرستان درحالی حکمفرما است که نهاوند با داشتن بیش از 190 هزار نفر جمعیت، در جنوب استان همدان واقع شده و سومین شهرستان بزرگ استان است؛ اما همراه با این حجم جمعیتی، کمبودها و چالشهای حوزه درمان سالیان سال است که سلامت نهاوند را تحت شعاع قرار داده است؛ بر این اساس با توجه به اهمیت موضوع بر آن شدیم تا درخصوص چالشهای حوزه درمان، گفتوگوهایی را با غلامرضا مسعودی، رئیس نظام پزشکی نهاوند و نیز علیرضا نثاری، نماینده مردم این شهرستان در خانه ملت ترتیب دهیم که در ادامه میخوانید:
رئیس نظام پزشکی نهاوند با اشاره به اینکه متأسفانه طی سالیان گذشته حوزه درمان این شهرستان و کادر درمان آن در بخشهای مختلف مورد بیمهری و کمتوجهی از سوی دانشگاه علوم پزشکی استان قرار گرفتهاند که امیدواریم با استقرار رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی بخشی از بیمهریها مرتفع شود، گفت: این کمبودها و بیتوجهیها طی سالیان گذشته باعث شده پزشکان رغبتی برای حضور در شهرستان نهاوند جهت امر طبابت نداشته باشند؛ بهطوری که امروز این مسئله به یک چالش با عنوان «کمبود پزشک عمومی و متخصص» در این شهرستان بدل شده است.
غلامرضا مسعودی با تأکید بر اینکه متأسفانه طی این سالها پزشکان مستقر در شهرستان با مشکل عدم پرداخت بهموقع کارانه مواجه بودهاند بهنحوی که در مواردی این تأخیر به یک تا و دو سال میانجامد! عنوان کرد: مسئله این است که با توجه به وجود تورم، پرداخت اینچنینی دردی از پزشک دوا نمیکند.
وی ادامه داد: طبق بررسیهایی که انجام دادیم، مشخص شد تأخیر پرداخت کارانه در سایر شهرستانها تا این حد طولانی نیست؛ بنابراین انتظار میرود رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه پیگیر چرایی مسئله باشد.
رئیس نظام پزشکی نهاوند با تأکید بر اینکه مسئله بعدی پزشکان در نهاوند غیر واقعی بودن تعرفهها است، اذعان کرد: تا زمانی که این چالشها مرتفع نشود، نمیتوان انتظار داشت در برخی موارد شاهد تخلفاتی همچون دریافت زیرمیزی و عدم تعهد به سوگند پزشکی نباشیم.
وی با اشاره به چالش دیگر پیش روی پزشکان در نهاوند، عنوان کرد: من و امثال من بهعنوان پزشک طی سالیان سال طبابت در مواجهه با بیماران، صداقت در کار را از آنان آموختهایم و این خصیصه را در بخشهای مختلف و بهویژه مباحث مالی، بهکار میگیریم؛ پس بنده بهشخصه بنا به قواعد قانونی، نسبت به استفاده از دستگاه کارتخوان در مطب اقدام میکنم؛ اما مسئله این است که اداره کل دارایی همراهی لازم را در این زمینه با پزشکان نداشته و شاهد برآوردهای مالی عجیب و غریب برای پزشکان هستیم، بنابراین انتظار میرود این مهم نیز مورد توجه مسئولان متولی در حوزه درمان قرار گیرد.
مسعودی با تأکید بر اینکه متأسفانه در حوزه عوارض شهرداری نیز پزشکان نهاوندی با مشکل مواجه هستند، گفت: مسئله این است که باید از شهرداری نهاوند پرسید در ازای چه خدمتی این عوارض از پزشکان خواسته میشود؟ آیا پارکینگی برای پزشکان مهیا کرده و یا همراهی در بحث جمعآوری زبالههای پزشکی در مطب داشته است؟
رئیس نظام پزشکی نهاوند افزود: عدم پرداخت بهموقع بیمهها از دیگر مشکلات پزشکان نهاوندی است و این مهم درحالی بوده که به زعم من بیمهها میبایست نهتنها در این بخش پویاتر عمل کنند، بلکه وزرات بهداشت نیز میبایست از ظرفیت آنها برای واقعیتر کردن تعرفهها بهره ببرد.
در ادامه نماینده مردم شهرستان نهاوند در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه پیگیری مشکلات حوزه درمان شهرستان نهاوند جزء اولویتهای روزانه من است، گفت: بهداشت یکی از مسائل بسیار مؤثر در پویایی هر جامعه بوده؛ چراکه بهصورت مستقیم با جان مردم در ارتباط است.
علیرضا نثاری با تأکید بر اینکه از روز اولی که افتخار نمایندگی مردم شریف شهرستان نهاوند را دارم مجدانه موضوع را در دو بخش تجهیزات و امکانات بهداشت و درمان و نیروی انسانی چه در بخش پرستاری و چه در حوزه تأمین پزشک عمومی و متخصص که متأسفانه در این بخش با کمبود شدیدی در شهرستان مواجه هستیم پیگیری کردهام، عنوان کرد: خوشبختانه طی این مدت چه در دولت قبل و چه در دولت چهاردهم در بخش تأمین تجهیزات بیمارستانی برای دو بیمارستان علیمرادیان و شهیدقدوسی، شاهد کارهای خوبی بودهایم.
وی ادامه داد: بهطوری که با هماهنگیها و پیگیریهایی که انجام شد، دوستان وزارتخانهای در شهرستان حاضر شده و از نزدیک در جریان کمبودها قرار گرفتند؛ بخشی از تجهیزات تأمین شده و قسمتی نیز در آینده نزدیک به شهرستان ارسال خواهد شد.
نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه در بحث تأمین پزشک عمومی نیز سریعاً پیگیریهایی صورت گرفت و طی آن تعدادی پزشک عمومی در شهرستان مستقر شدهاند اما همچنان در این بخش با مشکل مواجه هستیم، تشریح کرد: در بحث پزشک متخصص نیز طی چند روز اخیر هفت متخصص در رشتههای مختلف پزشکی به شهرستان اختصاص داده شد، اما بازهم کمبود در این زمینه بسیار است؛ بهطوری که حداقل باید 13 تا 14 پزشک متخصص دیگر در شهرستان استقرار پیدا کنند.
نثاری با تأکید بر اینکه در حوزه مشکلات معیشتی پرستاران که قشر زحمتکش حوزه درمان هستند نیز رایزنیها در مجلس و وزراتخانه انجام پذیرفته و لایحه بودجه 1404 هم بندهای خوبی برای این عزیزان بهلحاظ بهبود شرایط معیشتی دیده است تا بتوانیم بخشی از معضلات پیش روی حوزه درمان را کاهش دهیم، عنوان کرد: با وجود پیگیری و اتفاقات خوبی که طی این مدت رقم خورد، بازهم بنده از شرایط حاکم بر حوزه درمان شهرستان راضی نیستم.
نماینده مردم شهرستان نهاوند در مجلس شورای اسلامی افزود: البته با تلاشهایی که صورت گرفته، ریلگذاری مناسبی در بخشهای مختلف مورد نیاز چه در بخش تأمین پزشک عمومی و متخصص، چه در بخش تجهیزات و امکانات و چه در بخش نیروی انسانی، انجام شده که امیدواریم در آینده نزدیک منجر به تحولی در این حوزه شود.
نماینده مردم نهاوند در خانه ملت با تأکید بر اینکه رایزنی و ارزیابیهای لازم برای تبدیل بیمارستان علیمرادیان به مرکز آموزشی و پژوهشی صورت پذیرفته بهطوری که در آینده نزدیک شاهد این اتفاق خوب خواهیم بود، تشریح کرد: این تبدیل علاوهبر مزایای فراوانی که در پی دارد، امکان توسعه بیمارستان را فراهم آورده و کیفیت در حوزه درمان را ارتقا میدهد.
وی اظهار کرد: بهطور کلی امکانات و شرایط خوبی در بیمارستان آیتالله علیمرادیان مهیا است و امیدواریم بهسرعت بتوانیم فرایند تبدیل به یک مرکز درمانی و آموزشی را طی کرده و جنبههای مثبت آموزشی بیمارستان و نقاط قابل ارتقا را تقویت و نواقص و نقطهضعفها را اصلاح کنیم.
نثاری با بیان اینکه یکی دیگر از اقداماتی که در رفع مشکلات حوزه درمان دنبال کردیم بحث تأمین خوابگاه برای دانشکده پیراپزشکی نهاوند است، ابراز کرد: متأسفانه طی این سالها برخلاف داشتن سابقه طولانی فعالیت این دانشکده، قدمی برای حل این مشکل برداشته نشده است.
نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته یکی از پیگیریهای بسیار جدی بنده ارتقای دانشکده پیراپزشکی نهاوند به دانشگاه علوم پزشکی نهاوند است؛ بنابراین مستندات، پیگیریها، ملزومات و کارهای مقدماتی آن شروع شده و درحال انجام است.
معالوصف؛ با توجه به آنچه گفته شد، برخلاف تلاشهای صورتگرفته، همچنان در راستای جلب رضایتمندی در حوزه درمان راه برای طی کردن در شهرستان نهاوند بسیار است. زیرا چنان که گفته شد، طی سالیان سال گویا این شهرستان در حوزه درمان مورد بیمهری قرار گرفته که این بیمهریها و کمتوجهیها خود منجر به شکافی عمیق در حوزه درمان این شهرستان بهلحاظ تأمین نیرو و نیز تجهیزات شده است.
شناسه خبر 90557