شناسه خبر:93085
1403/12/21 19:20:00

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه از حفاری غیرمجاز در منطقه تاریخی طاق‌بستان خبر داد و گفت: پیگیری حقوقی در این زمینه در حال انجام است.


داریوش فرمانی در راستای حفاری‌های انجام شده در منطقه تاریخی طاق‌بستان برای به دست آوردن اشیای قیمتی، اظهار کرد: در زمینه حفاری‌های انجام شده، تعدادی از چاله‌‌ها مربوط به سال 1402 است و به قصد به دست آوردن اشیا انجام شده است.
وی افزود: برابر با بررسی‌ها و بازدیدهای میدانی که از محل حفاری‌ها صورت گرفته، نقاطی که حفاری شده فاقد آثار تاریخی و فرهنگی است، اما به طور قطع این نوع فعالیت به قصد به دست آوردن اشیا تاریخی، برابر قانون و مقررات جرم محسوب می‌شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه، گفت: افرادی که دست به این کار زدند باید شناسایی شوند و به سزای اعمال خود برسند، اما تاکنون این افراد شناسایی نشده‌اند.
فرمانی عنوان کرد: بخش حقوقی اداره‌کل میراث فرهنگی استان در حال پیگیری این موضوع است و درخواست ما از همشهریان این است که همکاری کنند و اگر اطلاعاتی در زمینه شناسایی این افراد دارند، در اختیار همکاران ما قرار دهند.
وی با اشاره به اینکه برخی از این حفاری‌ها به تازگی انجام شده، گفت: علاوه بر چند موردی که در سال‌های گذشته انجام شده، چند مورد نیز به تازگی حفر شده و کارهای حقوقی این موضوع در حال انجام است و به طور قطع پیگیری می‌شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه گفت: امید است که این افراد با کمک نیروهای انتظامی و اطلاعاتی در استان شناسایی شوند و پس از شناسایی، توسط دستگاه قضایی برخورد قاطع صورت گیرد.
فرمانی در پاسخ به اینکه چرا اقدامات مراقبتی و محافظتی در این زمینه در نظر گرفته نشده است گفت: تعداد نیروهای یگان حفاظت اداره میراث فرهنگی بسیار اندک است، اما با پیگیری‌های استاندار کرمانشاه قرار بر این شد که تعدادی نیروی یگان حفاظت از سوی وزیر میراث فرهنگی در اختیار استان کرمانشاه قرار گیرد.
وی در ادامه افزود: کرمانشاه 4600 اثر تاریخی اما 27 نیروی حفاظتی دارد که این نیروها در پایگاه‌ها مشغول حفاظت هستند و به طور معمول در شهرستان‌ها نیز نیروی حفاظتی مستقر نشده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه گفت: در بیشتر کشورهای دنیا خود مردم هستند که خواستار میراث فرهنگی و هویت ملی خود هستند، اداره میراث فرهنگی در این راستا بیش از 600 انجمن میراث فرهنگی تشکیل داده است.
فرمانی اضافه کرد: این انجمن‌ها آمار و اطلاعات محوطه‌ها را در اختیار میراث فرهنگی قرار می‌دهند و به عنوان سازمان‌های مردم نهاد عمل می‌کنند و از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند.
وی افزود: در دو سال گذشته اداره میراث فرهنگی موفق شد برای 60 اثر تاریخی در استان انجمن‌های میراث فرهنگی تشکیل دهد و همچنین به دلیل اینکه در این زمینه اتفاقات مهمی رخ دهد، انجمن خیرین میراث فرهنگی را نیز تشکیل داد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه گفت: همراهی و همکاری مردم می‌تواند در حفاظت آثار تاریخی بسیار کمک کننده باشد و آگاهی بخشی جامعه که این آثار هویت آن‌ها است و تبیین این اهمیت می‌تواند اثرگذار باشد.
فرمانی در پایان گفت: امید است روزی فرارسد که بتوانیم از امکانات ویژه‌ی حفاظتی استفاده کنیم و شاهد تجاوز به آثار تاریخی و ملی استان نباشیم.

شناسه خبر 93085