شناسه خبر:3401
1397/9/19 10:40:23
رئیس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه داروسازی شهید بهشتی خبر داد:

فعالیت 170 کارخانه داروسازی در کشور

سپهرغرب، گروه علم و فناوری: رئیس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه داروسازی شهید بهشتی گفت: در حال حاضر 170 شرکت داروسازی در کشور فعال هستند که تحریم‌های آمریکا مشکلاتی را برای آن‌ها به وجود آورده‌است.

سید فرشاد حسینی‌شیرازی، رئیس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه داروسازی شهید بهشتی در نشست خبری کنگره بین‌المللی داروسازی، اظهار کرد: نخستین همایش داروسازی نوین، سال گذشته با موفقیت برگزار شد و امسال نیز از تاریخ 17 لغایت 19 بهمن‌ماه در مراکز همایش‌های بین‌المللی رازی برگزار خواهد شد.

وی تصریح کرد: سال گذشته دو هزار و 400 شرکت‎کننده حضور داشتند که در همایش‌های علوم دارویی یک رکورد محسوب می‌شود.

شیرازی ابراز کرد: طی همایش سال گذشته، سه تفاهم‌نامه بین‌المللی با مراکز دانشگاهی سایر کشورها به امضا رسید که این موضوع ادامه داشته و چندین پروژه مشترک در قالب این تفاهم‌نامه‌ها ایجاد شد.

رئیس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه داروسازی شهید بهشتی، افزود: با توجه به بخشنامه وزارت بهداشت در خصوص محدود کردن همایش‌ها و مشکلات حضور مهمانان خارجی به دلیل تحریم‌ها، امسال نیز تصمیم گرفتیم که این همایش برگزار شود.

وی درباره ابعاد همایش، عنوان کرد: تعداد زیادی همایش در طول سال وجود دارد که برخی جنبه نمایشی دارند، اما همایش‌های اقماری می‌توانند علوم مختلف را به هم متصل کنند و تصمیم داریم همایش علوم دارویی به‎صورت اغماری برگزار شود.

شیرازی خاطرنشان کرد: امسال دومین همایش شیمی دارویی ایران در ذیل این همایش برگزار می‌شود و از امکانات یکسان ازلحاظ اجرایی استفاده خواهد شد.

وی با بیان اینکه برخی از سخنرانان نمی‌توانند با توجه به شرایط فعلی در کشور ما حضور داشته باشند، بیان کرد: گروهی از سخنران‌ها از طریق ویدئو کنفرانس در جلسات حضور دارند.

رئیس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه داروسازی شهید بهشتی، افزود: حدود 14 مهمان خارجی در این همایش حضور خواهند داشت؛ همچنین دانشجویانی به‌صورت گروهی از کشورهای خارجی مانند روسیه و قزاقزستان حضور خواهند یافت که این موضوع نشان می‌دهد پذیرش بین‌المللی این همایش مناسب بوده؛ ضمن اینکه هیئت‌رئیسه انجمن بین‌المللی داوسازان نیز در این همایش حضور خواهد داشت و ریاست این همایش بر عهده سازمان غذا و دارو است.

شیرازی با اشاره به اینکه اکنون 26 دانشکده داروسازی در کشور فعال هستند، گفت: متخصصان از دانشگاه‌های مختلف در این همایش به بحث و تبادل نظر پیرامون مسایل نوین دارویی گفت‌وگو خواهند کرد.

رئیس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه داروسازی شهید بهشتی تصریح کرد: در این همایش 9 کارگاه درنظر گرفته شده که تصور می‌کنیم حدود 14 کارگاه برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: سال گذشته تنها شرکت‌های داروسازی ایرانی در این همایش حضور داشتند اما امسال شرکت‌های داروسازی خارجی نیز در این همایش حضور خواهند داشت.

شیرازی گفت: تحریم‌ها از چند جنبه روی دارو اثر دارد. بسیاری از کشورهای اروپایی تنها چند کارخانه داروسازی دارند اما در کشور ما 170 کارخانه داروسازی فعال هستند که نیاز به روابط مالی دارند.

رئیس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه داروسازی شهید بهشتی با اشاره به اینکه برخی مسائل داخلی مثل روابط بانک‌ها با کارخانه‌ها و کارخانه با گمرک نیز بر واردات دارو تأثیر گذاشته‎است، اذعان کرد: درمجموع تحریم سایه خود را بر صنعت دارو دارد و راه حل‌هایی برای برطرف کردن این مشکل نیز وجود دارد.

شیرازی با بیان اینکه طرح ژنریک دارو در زمان اجرا نجات‎دهنده سیستم درمان کشور بود، ابراز کرد: در تمام دنیا سیستم درمان با مسائل دارویی آغاز می‌شود، اما در کشور ما نگاه معکوس است.

وی خاطرنشان کرد: در آن شرایط طرح ژنریک اگر نبود مشکلات زیادی برای کشور به وجود می‌آمد، نگاه داشتن این طرح به‌صورت مطلق نیز مشکلاتی در پی خواهد داشت، چراکه بازار رقابت باعث افزایش کیفیت خواهد شد.

رئیس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشگاه داروسازی شهید بهشتی اظهار کرد: درحال حاضر که ثبات و امنیت برقرار شده ایجاد کردن فضای رقابت سالم لازم است.

وی افزود: بالای 98 درصد دانشجویان داروسازی در کشور مشغول به کار می‌شوند و هر چند وقت یک بار این آمار و نیاز کشور پایش می‌شود؛ اکنون 14هزار داروساز فعال داریم که در کشور مشغول به فعالیت هستند.

شیرازی عنوان کرد: برخی از رشته‌های تخصصی در حال اشباع شدن هستند و باید برنامه‌ریزی برای این رشته‌ها صورت گیرد.

شناسه خبر 3401