سپهرغرب، گروه خبر: عملکرد جهادی جوانان رویه اصلی فرمایشات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب بوده و اگر فرصت کافی به جوانان داده شود، شاهد تحقق تمدن نوین اسلامی خواهیم بود.
مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با فعالان عرصه جهاد و محرومیتزدایی فرمودند: خدا را شکر، ما در مجموعههای جهادی نیروهای کارآمد، اهل فکر و اهل برنامهریزی داریم.
به فرموده امام خامنهای جهاد، میدان خیلی وسیعی است و جهاد یعنی یک حرکت جوشیده از اعتقاد، باور قلبی، ایمان و بهکارگیری تواناییها؛ ایشان به نیروهای جهادی فرمودند: همینطور پیش بروید و بگذارید ما یک مجموعه عظیمی از نسل انقلاب اسلامی را در کشورمان شاهد باشیم که ازلحاظ سطح فهمِ مسائل مدیریتی، خدمترسانی، ایجاد عدالت و قیام به قسط که اینها در اسلام لازم است، به جایی برسد که ذهنهای معمولی بشر به آنجا نرسیده و باید از آن الگو بگیرند.
امام خامنهای در این جمع جهادگران فرمودند: باید این جهتگیری شما تبدیل به یک گفتمان عمومی بشود؛ در این مجموعه دوازده هزار گروهی که تشکیل شده، تنها ده یا پانزده درصد جوانهای کشور هستند و چرا آن 90 یا 85 درصد دیگر باید از این حرکت جهادی مبارک محروم بمانند؟ سعی کنید ترویج کنید و این ترویج درصورتی آسان خواهد شد که به گفتمان تبدیل بشود و با ترویج این گفتمان تعداد خودتان را افزایش بدهید؛ همچنان که کیفیت خودتان را زیاد میکنید، کمیت خودتان را هم میتوانید افزایش بدهید که یکی از وسایلش کار تبلیغاتی درست و هنرمندانه است.
امام خامنهای در پیامی که به گروههای جهادی دادند، عنوان کردهاند که «کارتان با ارزش است؛ سپاس امثال من حق آن را ادا نمیکند، سپاس خدا نصیبتان باد. کار جهادی به معنی کار برخاسته از ایمان و بهکارگیرنده هرچه بیشتر از ظرفیت وجودی انسان است و این دو هیچیک نقطه پایان ندارد؛ پس کار جهادی امروز شما میتواند دهها و صدها برابر کیفیت و گسترش یابد».
عملکرد جهادی جوانان رویه اصلی فرمایشات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب بوده و اگر فرصت کافی به جوانان داده شود، شاهد تحقق تمدن نوین اسلامی خواهیم بود.
«گمان نمیکنم عبادتی بالاتر از خدمت به محرومین وجود داشته باشد» این عبارت قسمتی از مهمترین بیانات بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران در مورد توجه به محرومان و مستضعفان است که در پی توجه به عمق و معنای آن، با مفهومی ارزشمند مواجه میشویم و امام راحل (ره) این قشر محترم جامعه را «ولینعمت» یاد میکنند و از مسئولان خواهان خدمت بیشتر برای آنها میشوند.
نیروهای انقلابی و جهادی هرسال با شعار رفع محرومیت و کمک به محرومان جامعه اوقات فراغت خود را در استانهای محروم کشور میگذرانند و کرمانشاه نیز بهعلت مقاومت در طول هشت سال جنگ تحمیلی زخمهایی از جنس محرومیت بر بدنه شهرهایش تحمیل شده که این زخمها با حضور و فعالیت گروههای جهادی التیام مییابد.
گروه جهادی صراطالمستقیم یا آل یاسین ازجمله گروههای جهادی است که با لبیک به سخنان بنیانگذار انقلاب اسلامی مبنی بر کمک به مناطق محروم و همچنین توصیههای مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه جوانان اوقات فراغت خود را به کار جهادی در مناطق محروم سپری کنند، از سالها پیش تشکیل شده و در تمام طول سال با حضور در منطقههای محروم اقدام به فعالیت جهادی میکنند.
مسئول گروه جهادی «آل یاسین» شهرستان هرسین با اشاره به اینکه گروه جهادی ما بهطور غیر رسمی 9 سال است شروع به فعالیت کرده، گفت: بیشتر فعالیتهای این گروه متمرکز در رسیدگی به محرومان است و چهار سال قبل از زلزله سرپل ذهاب بهصورت جدی فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون پیگیر اردوهای طرح هجرت و جهادی هستیم.
فرنگیس ملکی با بیان اینکه در زلزله سرپل ذهاب فعالیتهای خاصی ازجمله مشاوره به خانوادههای آسیبدیده و پخش اقلام غذایی داشتیم که به بیش از 700 خانوار بسته غذایی تحویل داده شد، افزود: اکنون با گروه جهادی صراطالمستقیم یا آل یاسین و گروه جهادی شهید مسعود دارابی بهطور مستقیم در ارتباط هستیم.
وی با بیان اینکه بنده اکنون مسئولیت طرح هجرت گروههای جهادی را نیز بهعهده دارم و امسال در سه دوره و بیشتر به خدمترسانی در روستاها مشغول هستیم، اذعان کرد: کار شناسایی خانوارهای آسیبدیده در مناطق سیلزده و در خود شهرستان در ارتباط با گروه خیریه آبشار عاطفهها را انجام داده و حدود 14 میلیون البسه پسرانه و 12 دستگاه کولر به مناطق سیلزده ارسال کردیم.
مسئول گروه جهادی آل یاسین شهرستان هرسین اظهار کرد: امسال نزدیک مهرماه با همکاری جمعیت هلالاحمر و گروه خیریه آبشار عاطفهها یک گروه جهادی را با عنوان مهر مهربان به مدارس مناطق محروم اعزام و نزدیک به 400 بسته تحصیلی بین دانشآموزان توزیع خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه در زلزله سرپل ذهاب چند روز بعد از بحران و شناسایی اصولی منطقه با جمعیت هلالاحمر در آنجا حضور پیدا کردیم، گفت: در مناطق زلزلهزده توزیع اقلام غذایی را بهعهده گرفتیم، بعد در همکاری با قرارگاه امام رضاییها برای بقیه فعالیتها در منطقه مستقر شدیم و با کمک خیرین و بازاریان تهران کمکها به آسیبدیدگان زلزله را اهدا کردیم.
ملکی با بیان اینکه تا یک سال و دو ماه بعد از زلزله ما بهصورت دائم فعالیتهای خود را در مناطق زلزلهزده ادامه دادیم، افزود: نیروهای جهادی ما شامل روانشناسان و پزشکان نیز بودند و در روستای کوئیک خدمترسانی داشتیم.
وی با بیان اینکه گروه جهادی صراطالمستقیم بدون شناسایی دقیق خانوارها هیچ اقدامی را در منطقه انجام نمیداد، تشریح کرد: سه دوره اعزام متخصصان مشاوره برای حمایت روانی از آسیبدیدگان زلزله داشتیم.
مسئول گروه جهادی آل یاسین شهرستان هرسین بیان کرد: اقلام پزشکی گروه جهادی اصفهان نیز در آن زمان بهدست ما رسید و بین مردم منطقه توزیع کردیم و بیش از 17 مورد از آسیبدیدگانی که نیاز به عمل جراحی داشتند، به مراکز بیمارستانها با کمک خیرین معرفی کردیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از بیمارانی که در ریجاب چشمانش بهشدت آسیب دیده بود توسط خیرین و گروههای جهادی بهموقع به مراکز درمانی معرفی و بینایی چشمانش حفظ شد، گفت: از مهمترین فعالیتی که باید توسط گروههای جهادی در منطقه انجام شود، شناسایی دقیق منطقه است تا کمکها بهصورت عادلانه بین مردم توزیع شود.
ملکی با اشاره به اینکه اعضای فعال و متخصص گروه جهادی آل یاسین شهرستان هرسین 60 نفر هستند، بیان کرد: در زمان زلزله سرپل ذهاب با کمک مالی یکی از خیرین 47 بسته لوازمالتحریر به ارزش مجموع 3.5 میلیون تومان بین دانشآموزان مناطق محروم توزیع شد.
وی با اشاره به اینکه برخی از مسئولین مربوطه در موقع بحران کمکاری میکنند و این نیازمند آن است که مسئولین جهادی عمل کنند، عنوان کرد: از آنجایی که یک گروه مستندساز قوی با گروه جهادی ما در ارتباط است، مستندی از خدمترسانی گروه جهادی در منطقه زلزلهزده سرپل ذهاب تهیه شد و زمانی که در فضای مجازی اطلاعرسانی کردیم، برخی از مسئولینی که در دوران بحران کمکاری کرده بودند، میخواستند فعالیتهایی که در این مستند به تصویر کشیده شده بود را بهنام خود ثبت کنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه نهادهای حمایتی در موقع بحران به گروههای جهادی کمک میکنند اما نهادهای اجرایی زمانی که گروههای جهادی به کمک نیاز دارند صحنه را ترک میکنند، گفت: با وجود کمکاری نهادهای مسئول ما همواره به خدمترسانی خود در منطقه ادامه خواهیم داد و پزشک جهادی ما با وجود یک زندگی مرفه، اما هر زمان که نیاز باشد در دورافتادهترین مناطق محروم حضور پیدا میکند و خالصانه و به فرمان امام خامنهای به محرومان رسیدگی دارد و ایکاش برخی از مسئولین به این اندازه به کمک خلق خدا افتخار میکردند.
وی با اشاره به مفهوم آتشبهاختیار که از فرمایشات مقام معظم رهبری است، عنوان کرد: ما منتظر دستگاههای متولی برای محرومیتزدایی در مناطق محروم نیستیم و خود با کمک مردم تاکنون گامهای مثبتی در این زمینه برداشتیم.
330 گروه جهادی شناسنامهدار در استان کرمانشاه
مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه نیز گفت: 330 گروه جهادی ثبتشده و شناسنامهدار در استان کرمانشاه وجود دارند که اکثر آنها فعال هستند.
سرهنگ حسین قبادیبصیر با اشاره به اینکه در سازمان رویکرد گروههای جهادی طی یکی دو سال گذشته تغییر کرده است، افزود: در شرایط کنونی گروههای جهادی ساماندهی و بهینهسازی مجدد شده و شوراهای جهادی در سطح شهرستانها شکل گرفتهاند و در سطح استان نیز مقدمات کار آن انجام شده و بهزودی مجمع جهادی استان را برگزار خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه در شورای بسیج سازندگی مصوب شده هر پایگاه محلات یک گروه جهادی برای فعالیت در حوزه استحفاظی خود تشکیل دهد، تأکید کرد: برای گروههای جهادی استان جغرافیای خاصی طراحی شده و فعالیت خود را در این حوزه تعریف میکنند.
قبادیبصیر با اشاره به اینکه گروهها باید از حداقل امکانات و تجهیزات برخوردار باشند تا بتوانند بدون فوت وقت خدماترسانی در مناطق محروم را شروع کنند، عنوان کرد: در شرایط کنونی بیشتر وقت گروههای جهادی در پی یافتن تجهیزات جهت کار و رفتن از این اداره به آن اداره تلف میشود.
وی با بیان اینکه لزوم تخصصی شدن فعالیت گروههای جهادی ضرورت دارد، افزود: این روند بهخصوص در حوزه عمران باید پیگیری شود تا دستگاههای دولتی نگویند هزینه گروههای جهادی از بهرهوری آنها بیشتر است.
قبادیبصیر اظهار کرد: در زمینه توجه گروههای جهادی به مسائل فرهنگی ضعف بسیاری داریم و باید بر روی فعالیتهای فرهنگی تمرکز ویژهای شود.
وی با اشاره به لزوم سوق دادن اعتبارات قرارگاه محرومیتزدایی به سمت گروههای جهادی، گفت: در شرایط کنونی گروههای جهادی استان کرمانشاه حداقل سهم را در این زمینه دارند که باید افزایش یابد.
مسئول بسیج سازندگی استان کرمانشاه بیان کرد: گروههای جهادی باید بتوانند به شکل هنرمندانه فعالیتهای خود را رسانهای کنند، زیرا کار یک گروه جهادی در برخی اوقات با کار یک سال دستگاهی برابری میکند؛ اما متأسفانه بازتاب رسانهای خوبی از فعالیتهای آنها صورت نمیگیرد که در این راستا باید تلاش کرده و فعالیتها را در جامعه انعکاس داد.
وی افزود: دیدار سالانه گروههای جهادی فعال استان و تقدیر از آنها در یک جشنواره وزین میتواند در روحیهدهی به این گروهها و افزایش فعالیتهای آنها بسیار مؤثر باشد.
شناسه خبر 11242