اماواگرهای پیادهراهسازی «سهراه جعفری»؛
طرحهای بازآفرینی شهری مسکوت ماند
سپهرغرب، گروه خبر: درحالی پروژههای بازآفرینی پایدار شهری بروجرد مسکوت ماندهاند که جلسات ستاد بازآفرینی بدون خروجی برگزار میشود و دستگاههای ذیربط نیز منفعلتر از همیشه عمل میکنند.
تأخیر در اجرای طرحهای بازآفرینی پایدار شهری بروجرد موضوعی است که مورد سؤال مسئولان و مردم قرار گرفته، بهطوری که فرماندار بروجرد خواستار راهاندازی و پیگیری پروژهها از سوی دستگاههای متولی شد.
مسکوت ماندن و تأخیر در اجرای پروژههای بازآفرینی پایدار شهری بروجرد همانند پیادهراه سازی سهراه جعفری، سراهای بازار قدیمی و آزادسازی حریم امامزاده جعفر بروجرد را طی ماههای اخیر شاهد بودهایم و با وجود مطالبه عمومی مردم و مسئولان ارشد شهرستانی، اما ستاد بازآفرینی پایدار شهری بروجرد در پیشبرد و اجرای طرحهای این ستاد تاکنون موفق نبوده است.
تاکنون جلسات متعدد و بدون خروجی با حضور اعضای ستاد بازآفرینی پایدار شهری بروجرد برگزار شده است که بهزعم خود مدیران دستگاههای اجرایی مرتبط، این جلسات تنها تکرار مکررات بوده و هیچگونه حرکتی در راستای اجرایی شدن طرحها و پروژههای بازآفرینی و مرمت بافتهای فرسوده بروجرد انجام نشده است.
از سوی دستگاههای متولی در ستاد بازآفرینی شهری هیچگونه حرکتی دیده نمیشود
این درحالی است که معاون عمرانی فرماندار بروجرد عصر سهشنبه گذشته در جلسهای که به همین منظور در محل فرمانداری بروجرد برگزار شد، گفت: متأسفانه تاکنون بازآفرینی شهری آنگونه که باید و انتظار میرود، نتوانسته به نحو احسن عمل کند.
مسعود فلاح افزود: این ستاد بسیار منفعلانه عمل میکند، چراکه از سوی دستگاههای متولی در آن هیچگونه حرکتی دیده نمیشود.
معاون عمرانی فرماندار بروجرد با بیان اینکه طرحها در ستاد بلاتکلیف ماندهاند، تصریح کرد: طرح پیادهراهسازی سهراه جعفری و بافتهای فرسوده بروجرد باید پیگیری شوند؛ با وجود پیدا شدن سرمایهگذار کارآمد، چرا هنوز در این راستا اتفاق خاصی نیفتاده است.
فلاح ادامه داد: ستاد بازآفرینی پایدار شهری بروجرد باید پویاتر عمل کند، چون تا پایان عمر دولت ستاد بازآفرینی جمع میشود.
وی افزود: برای اجرای طرح پیادهراهسازی سهراه جعفری بروجرد اعتباراتی درنظر گرفته شد که معلوم نشد فرجام این اعتبارات به کجا رفت و باید بپذیریم که با اعتبارات اندک اجرایی شدن این طرح امکانپذیر نیست.
راه و شهرسازی عملاً هیچ کاری انجام نداده است
به گفته معاون عمرانی فرماندار بروجرد، دستگاههای خدماترسان نیز برای همکاری به اعتبارات کلانی نیاز دارند که تخصیص این اعتبارات ممکن نیست، پس عملاً اجرای این طرح تقریباً غیر ممکن خواهد بود.
فلاح تأکید کرد: به نظر میرسد راه و شهرسازی عملاً هیچ کاری انجام نداده است و با توجه به امکانات موجود، باید طرح پیادهراهسازی سهراه جعفری بروجرد را شروع کنیم؛ چون این 6 میلیارد تومان اعتبار تخصیص را هم از دست خواهیم داد.
وی با بیان اینکه برای اجرایی شدن طرح باید پیگیر مشاور باشیم و دستکاری زیرساختها با اصلاح موضعی انجام شود، افزود: با همین شرایطی که موجود است، باید کفسازی و دیوارسازی طرح پیادهراهسازی سهراه جعفری بروجرد بهعنوان اولویت نخست آغاز شود.
* تغییر زیرساختها در طرح پیادهراهسازی سهراه جعفری اشتباه بود
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد نیز در این جلسه اظهار کرد: تغییر زیرساختها در طرح پیادهراهسازی سهراه جعفری بهیکباره اقدام مناسبی نبود و باعث شد که حجم زیادی از کار را به انجام زیرساختها اختصاص دهیم و این مقرونبهصرفه نبود.
حجتاله یارمحمدی ادامه داد: این اقدام باعث شد طرح پیادهراهسازی سهراه جعفری بروجرد عملاً اجرایی نشود و انتظار میرود دستگاههای خدماترسان در حین انجام طرح قسمتهایی که لازم است را دستکاری کنند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد بیان کرد: ورود به زیرساختها از ابتدا کار اشتباهی بود، چراکه قرار نبود کفسازی و دیوارسازی انجام شود و پیشنهاد میکنیم فاز نخست طرح از جلوی مسجد امام خمینی (ره) شروع شود.
بروجرد نسبت به دیگر شهرهای لرستان از اعتبارات کمتری برخوردار است
شهردار بروجرد نیز در این رابطه ادامه داد: یکی از مأموریتهای وزارت راه و شهرسازی بازآفرینی شهری در دولت تدبیر بود که بافتهای فرسوده را توانمند کنند تا با این طرح، نوسازی در بافتهای فرسوده شهر و بافتهای ناکارآمد مرکزی داشته باشیم.
رحیم جافری افزود: بهجای اینکه شهر را به شکل افقی توسعه دهیم، دولت به این نتیجه رسید که بازآفرینی در بافتهای فرسوده را انجام دهد و در بروجرد برخلاف دیگر شهرهای استان، از اعتبارات و خدمات پایینتری برخوردار هستیم.
جافری تأکید کرد: آمار قیر دریافتی بروجرد با توجه به سقف آن، پایینتر است؛ به شهرهای دیگر 400 تُن و به بروجرد 300 تُن قیر اختصاص پیدا کرده است، درحالی که این میزان باید یکهزار و 200 تُن باشد.
وی گفت: امسال در شهرهای ازنا و الیگودرز پروژههایی احیا شده است، اما سال گذشته در بروجرد هیچگونه تخصیصی نداشتهایم.
از هیچگونه تخصیص اعتبار خبری نیست
شهردار بروجرد ادامه داد: مشاور طرح در سال گذشته نتوانست از پروپوزال خود دفاع کند و قرار شد یک مشاور جدید برای امسال انتخاب و معرفی شود؛ اما در پایان سال مشاهده میکنیم که از هیچگونه تخصیص اعتبار خبری نیست.
جافری گفت: سال گذشته 300 تُن قیر دریافتی داشتیم که توانستیم بخشی از محلات هدف را انجام دهیم و البته این کار باید ادامه داشته باشد؛ چون سطح بازآفرینی بروجرد نسبت به دیگر شهرهای استان بیشتر است.
وی با بیان اینکه در آستانه 90 سالگی تشکیل شهرداری بروجرد هستیم، اظهار کرد: ساختمانهایی که فاقد بافت فرسوده هستند، باید حفظ شوند؛ انتظار میرود اعتبار تکمیلی سرای حافظیه پرداخت شود و دستگاههای خدماترسان جهت توجه به زیرساختهای شهر همکاری کنند.
شهردار بروجرد تأکید کرد: سعی کنیم از دیگر شهرهای لرستان عقب نمانیم.
حواله 600 تُنی قیر بروجرد پرداخت نشد
جافری افزود: سال گذشته قرار شد حواله 600 تُن قیر به بروجرد بدهند که این حواله را ندادند و گفتند سال آینده (که امسال نیز دارد به پایان میرسد)، اما این میزان قیر به بروجرد اعطا نشده است.
وی با بیان اینکه درحال حاضر نیازمند مقدار زیادی قیر هستیم، ادامه داد: از دستگاههای حفار هم انتظار داریم هرچه سریعتر چالهها را پُر کنند تا بیشتر از این، مردم اذیت نشوند.
شهردار بروجرد گفت: انتظار میرود از پتانسیلهای شهر استفاده شود و شهرداری بروجرد نیز آمادگی دارد در بافت مرکزی و حاشیهنشین عملیاتی را انجام دهد تا مردم امید بیشتری پیدا کرده و همکاری بهتری با مدیران شهری داشته باشند.
بر اساس این گزارش و مطابق مصوبات اولیه ستاد، مقرر شده شهرداری بروجرد با هماهنگی راه و شهرسازی و میراث فرهنگی بروجرد مشاور طرح پیادهراه سازی سهراه جعفری را انتخاب کند که نخستین گام پیگیری تعیین وضعیت مشاور پروژه بوده که تاکنون نه شهرداری و نه راه و شهرسازی، اعلام وضعیت نکردهاند.
شناسه خبر 14969