در قاب بنیاد فرهنگی هنری شهید همدانی ارائه میشود:
مفاهیم انقلاب اسلامی و چهار دهه خدمت سردار همدانی
سپهرغرب، گروه خبر - سمیرا گمار: بنیاد فرهنگی هنری شهید همدانی که پس از شهادت سردار در همدان شکل گرفته، در حال حاضر اهداف ملی و فراملی خود را در قالبهای گوناگون دنبال میکند.
سردار شهید حسین همدانی در سال 1329 در شهرستان آبادان به دنیا آمد و در سن 61 سالگی پس از 40 سال مجاهدت و نبرد در سنگرهای مختلف اسلام، در تاریخ 16 مهرماه 94 در نبرد با تروریستهای تکفیری در سوریه به فیض شهادت نایل آمد.
زندگی شهید همدانی تابلوی درخشانی از چهار دهه زندگی جهادی است که هر دهه یک شاخص دارد؛ دهه 50 دوران مجاهدتهای خاموش این شهید طی سالهای قبل از پیروزی انقلاب، دهه 60 دوران رزم و مبارزه در جبهههای گوناگون غرب و جنوب، دهه 70 حضور در صحنههای اجتماعی و فرهنگی، دهه 80 سالهای دلتنگی سردار برای شهدا و دهه 90 که در نیمه به فرجام میرسد، دوران دفاع از حریم اهلبیت است که در پایان تقدیر الهی، سرنوشت این سردار مجاهد به حضرت زینب (س) گره میخورد.
افتخارات و اقدامات این سردار شجاع و نامآور در سطح ملی و بینالمللی آن قدر زیاد است که سالهای سال میتوان به آن پرداخت و حول محور آن به مستندسازی در بخشهای گوناگون برای نسلهای فعلی و آتی پرداخت؛ بنیاد فرهنگی و هنری شهید همدانی که پس از شهادت سردار حاج حسین همدانی در همدان شکل گرفته و اهدافی ملی و فرامرزی دارد در همین راستا فعالیت میکند.
این بنیاد با برنامههای مختلف به دنبال گردآوری آثار و خاطرات شهید همدانی و شهدای مدافع حرم است که تاکنون و طی این چهار سال گذشته اقدامات ارزشمندی انجام داده؛ آنچه در ادامه میخوانید گفتوگوی خبرنگار سپهرغرب با بهرام دوستپرست، مدیر اجرایی این مجموعه است که میآید:
تنها مجاهدی که سابقه 40 سال مبارزه ستادی و عملیاتی دارد
مدیر اجرایی بنیاد فرهنگی هنری شهید همدانی با اشاره به شخصیت منحصربهفرد سردار سرلشکر شهید حاج حسین همدانی، بیان کرد: شاید از بین همه سردارانی که به فیض شهادت رسیده یا بعد از مبارزات در صف مجاهدان باقی ماندهاند، شهید همدانی تنها کسی باشد که سابقه 40 سال مبارزه ستادی و عملیاتی در کارنامه خویش به یادگار گذاشتهاست.
بهرام دوستپرست ادامه داد: ویژگیهای منحصربهفرد این شهید بزرگوار طی چهار دهه از عمر انقلاب اسلامی سبب تأسیس بنیاد فرهنگی هنری شهید همدانی شد تا با برنامههای مختلف به معرفی وی پرداخته و از این طریق مردم را در اقصی نقاط دنیا با انقلاب اسلامی و شهدای مدافع حرم آشنا کنیم.
وی تصریح کرد: سردار شهید حسین همدانی قبل از انقلاب اسلامی، در طول هشت سال دفاع مقدس، بعد از پذیرش قطعنامه و مهار فتنه 88 نقش مهمی ایفا کرد که به اذعان همه فرماندهان سپاه، کار منحصربهفردی بوده و نقشی کلیدی و اساسی داشته که این موارد تنها گوشهای از نقشآفرینی این شهید گرانقدر است.
مدیر اجرایی بنیاد فرهنگی هنری شهید همدانی در ادامه با تأکید بر بخشی از رسالت بنیاد در جمعآوری خاطرات و اقدامات سردار همدانی در قالب کتاب، اظهار کرد: کتاب خداحافظ سالار، پیغام ماهیها، حلب به وقت شام، مهتاب خین، حدیث حاضر غایب از زبان سردار مظاهری، آلبوم عکس و 40 سال سابقه سردار در قالب یک کتاب، در زمره این آثار بوده که در کتاب خداحافظ سالار و پیغام ماهی، نقش سردار همدانی در راهاندازی بسیج مردمی سوریه تبیین شدهاست.
دوستپرست با بیان اینکه شهید همدانی تربیتیافته مکتب عملی حضرت امام (ره) و حضرت آقا بود، افزود: یکی دیگر از برنامههای بنیاد، جایزه ادبی شهید همدانی است که بر اساس آن امکان پرداختن به زوایای تاریخی دفاع از حرم با آثار مکتوب فراهم میشود، چراکه اگر واقعیتهای این عرصه که مملو از مظلومیت و حماسه بوده، مکتوب نشود، قطعاً شاهد تحریف تاریخ این حوزه از جانب کسانی خواهیم بود که خود فتنهآفرینی و دسیسهچینی کردند.
وی با اشاره به مشارکت کشورهای حوزه مقاومت در این برنامه، یادآوری کرد: نخستین مرحله جایزه ادبی شهید همدانی در آبانماه سال جاری با حضور تعداد بسیاری از نویسندگان داخلی و خارجی برگزار شد که نتایج خوبی از قبیل شناسایی استعدادها در ایران، لبنان، عراق و سوریه به همراه داشت.
مدیر اجرایی بنیاد فرهنگی هنری شهید همدانی در بخش پایانی سخنان خود، خاطرنشان کرد: برگزاری گردهمایی مجمع پیشکسوتان فرماندهان از دیگر برنامهها با حضور 600 فرمانده شاخص دفاع مقدس در استانهای همدان و تهران است که تاکنون 26 جلسه و سالیانه دو بار، برگزار شده و کماکان نیز با محوریت بنیاد ادامه دارد.
شناسه خبر 15478