سپهرغرب، گروه خبر: رئیس گروه پیشگیری از بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: گروههای حساس و پرخطر جامعه مانند سالمندان، بیماران قلبی و غیره هرچه سریعتر نسبت به تزریق این واکسن اقدام کنند.
جلالالدین بطحایی اظهار کرد: معمولاً با آغاز فصل سرما، آمار ابتلا به بیماریهای تنفسی به ویژه آنفلوآنزا بالا میرود.
وی تصریح کرد: آنفلوآنزا یک بیماری تنفسی و واگیردار است که از طریق سرفه کردن، تماس دستها، استفاده از ظروف مشترک و عدم رعایت بهداشت فردی به دیگران منتقل میشود.
رئیس گروه پیشگیری از بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه هنوز موارد آنفلوآنزا آغاز نشده و گزارشی نیز نداشتهایم، ابراز کرد: آنفلوآنزا یک بیماری قابل پیشگیری و درمان است که مهمترین راه پیشگیری از آن رعایت بهداشت فردی است.
کارکنان درمانی و تیمهای عملیاتی اچ.آی.وی و تالاسمی واکسن آنفلوآنزا رایگان دریافت میکنند
بطحایی با تأکید بر اینکه افراد در معرض خطر، پزشکان و کارکنانی که با بیماران سروکار دارند حتماً باید واکسن آنفلوآنزا بزنند، گفت: همه کارکنان درمانی بخشهای دولتی واکسن رایگان آنفلوآنزا دریافت میکنند.
وی تصریح کرد: گروههای سالمندان، کودکان، بیماران قلبی، بیمارانی که شیمیدرمانی میشوند و درمجموع همه افراد آسیبپذیر باید سالیانه واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.
رئیس گروه پیشگیری از بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی همدان ابراز کرد: بیماران خاص، بیماران دچار نقص ایمنی و مادران باردار نیز باید با مشورت و تجویز پزشک معالج خود نسبت به دریافت واکسن آنفلوآنزا اقدام کنند.
بطحایی با بیان اینکه واکسنهای آنفلوزا دارای عوارض خاصی نیستند، عنوان کرد: موارد منع مصرف و هشدارهای مربوط به تزریق این واکسن در بروشور مربوط به آن درج شدهاست.
بیماری آنفلوآنزا را با سرماخوردگی اشتباه نگیرید
وی با تأکید بر اینکه آنفلوآنزا و سرماخوردگی دو بیماری متفاوت از یکدیگر هستند، ابراز کرد: علائم آنفلوآنزا به شکل یکباره و ناگهانی در بیمار ظاهر میشود اما در سرماخوردگی بیمار پیش از ابتلا بهتدریج احساس سرماخوردگی را پیدا میکند.
رئیس گروه پیشگیری از بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا از نیمه دوم شهریورماه تا پایان آبانماه است، پس از تزریق واکسن دو هفته زمان لازم است تا بدن در مقابل این ویروس ایمن شود.
شناسه خبر 1548