رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان:
آنفلوآنزای H۱N۱ چندین برابر خطرناکتر از کروناویروس بود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا گفت: آنفلوآنزای H۱N۱ چندین برابر خطرناک تر از کروناویروس بود اما با مدیریت این بیماری از استان رخت بر بست بنابراین مردم نگران کروناویروس نباشند.
دکتر رشید حیدری مقدم سه شنبه ۱۵ بهمن در کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان همدان، بیان کرد: در جمله ای خواندم که بزرگترین آتش سوزی دنیا را در ابتدا می توان با یک لیوان آب خاموش کرد و در مواجهه با بیماری های ویروسی نیز در ابتدا می توان جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه کروناویروس ابعاد نامشخصی دارد، تأکید کرد: سه اپیدمی در زمینه بیماری های ویروسی در دنیا ایجاد شده که نخستین آن در کشور چین با عنوان سارس بود، دیگری بیماری مرس نام دارد که از شتر منتقل شده بود و ۸۵۰ نفر تلفات داشت و اخیراً کروناویروش با عنوان ۲۰۱۹ که از خفاش منتقل شده و تا امروز ۴۲۹ نفر کشته داده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا ادامه داد: تفاوتی که کروناویروس با سایر بیماری های فوق دارد، در این است که قدرت بیماری زایی و انتشار بالایی دارد اما مرگ و میرش پایین است به طوریکه تنها دو درصد کشته دارد.
شاید کروناویروس سلاح بیولوژیک و یا ویروسی دست ساز باشد
وی ادامه داد: احتمال اینکه کروناویروس سلاح بیولوژیک و یا ویروسی دست ساز باشد وجود دارد به طوریکه بیش از ۲۲ کشور دنیا به آن آلوده شدند و تاکنون فرد غیرچینی کشته نشده است؛ در واقع از ۲۰ هزار نفر فرد آلوده، ۴۲۸ فوتی در چین بوده و یک نفر خارج از چین بوده است.
حیدریمقدم با بیان اینکه در دوره ای قرار داریم که جنگ های فیزیکال به پایان رسیده و در بستر هوش مصنوعی در حال حرکت است، تصریح کرد: برای اینکه از بحران ها عبور کنیم باید به ابزارهایی متوسل شویم تا بتوانیم از این بحران ها عبور کنیم. جهاد ما در حوزه سلامت است و همه کسانی که در بیمارستان ها هستند، سربازان و جان فدائیان ملت شده اند.
وی با اشاره به اینکه ۱۱۰ میلیون نفر معادل یک و نیم برابر جمعیت ایران در چین قرنطینه هستند که تأمین آب، دارو و غذای این افراد به قدری سنگین است که می تواند یک کشور را ساقط کند، تأکید کرد: باید از تمام پتانسیل ها برای روی پا نگهداشتن استان استفاده کنیم.
ما شرایط سخت تری از کروناویروس در استان داشتیم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا خاطرنشان کرد: خوشبختانه با اطمینان اعلام می کنیم سیستم بهداشت و درمان کشور ما جزء بهترین سیستم بهداشتی دنیا است و ما از سطح خانه بهداشت روستایی تا کلینیک های بیمارستانی می توانیم جلوی این بیماری را بگیریم. ما شرایط سخت تری از کروناویروس در استان داشتیم و آن هم آنفلوآنزا بود که همه سیستم را مدیریت کردیم.
وی با بیان اینکه از نظر تأمین دارو هیچ دغدغه ای نداریم، اعلام کرد: کروناویروس نه تاکنون واکسنی دارد و نه علامتی و تمرکز جدی ما بر روی آموزش است.
حیدری مقدم بیان کرد: بیمارستان سینا برای بزرگسالان و بیمارستان بعثت برای کوکان با ۲۰۰ تخت در حالت آماده باش قرار دارد و ما هیچ چالشی نداریم و بدبینانه ترین حالت ممکن را متصور می شویم.
وی تصریح کرد: استراتژی کشور اکنون در حالت بدبینانه است و با این حال تاکنون هیچ موردی از این ویروس در کشور گزارش نشده اما هفت مورد مشکوک گزارش شده که هیچ موردی تأیید نشده است.
آمادگی صددرصدی داریم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا با بیان اینکه باید آمادگی صددرصدی داشته باشیم، تصریح کرد: در استان به همدلی و همگرایی نیاز داریم و همه زیرساخت ها باید کمک کرده و احساس مسئولیت اجتماعی کنند به طوریکه ائمه جمعه و جماعات باید در کنار ما باشند.
وی با بیان اینکه تمرکز ما بر پیشگیری است و تا جایی که از دست ما برآید پیشگیری خواهیم کرد، ادامه داد: به عنوان یک اتفاق خوب آنفلوآنزا را در استان مدیریت کردیم.
حیدری مقدم یادآور شد: شستشوی دست ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است از این رو ادارات باید زنگ شست و شوی دست ها را در ادارت برگزار کنند تا به نوعی پیشگیری شود همچنین لزومی ندارد وقتی به جلسه ای می روید با همه دست داده و دیدهبوسی کنید.
وی اظهار کرد: در سیستم های اداری به ویژه در آموزش و پرورش کودکی که علائم بیماری را دارد نباید به مدرسه برود و کارمندان بیمار به ادارات نروند و اگر علائمی خارج از آنفلوآنزا دارند حتماً به مراکز درمانی ارجاع داده شوند.
ماسک کمکی در جلوگیری از ابتلا به بیماری نمی کند
این مقام مسئول درباره تأثیر ماسک در کاهش و یا پیشگیری از بیماری نیز گفت: ماسک کمکی در جلوگیری از ابتلا به این بیماری نمی کند و خیلی مؤثر نیست، از این رو حساسیت به خرج ندهید.
وی با بیان اینکه خوشبختانه اطلاعات بهداشتی مردم بالا رفته و می دانند که با استراحت و نوشیدین مایعات بهبود می یابند، به مردم تذکر داد: اطلاعات را از مراجع غیرمجاز نپذیرید و از منابع رسمی پیگیری کنید.
وی خطاب به رسانه ها نیز اعلام کرد: تمام تلاش خود را برای ایجاد فضای روانی سالم قرار دهید، ما اطلاعات تلفنی به کسی نمی دهیم و در هر دانشگاهی سخنگوی خاصی وجود دارد.
منبع: خبرگزاری ایسنا
شناسه خبر 17135