اخترشناسان برای اولین بار در تاریخ مطالعات فضایی، اکسیژن قابل تنفس را در کهکشانی خارج از کهکشان راه شیری مشاهده و شناسایی کردند.
به گزارش پایگاه اینترنتی «اوبرگیزمو»، اکسیژن عنصر بسیار مهمی است که ادامه حیات در نبود آن غیرممکن است. مولکول اکسیژن در حوزه سفرهای فضایی احتمالی و یافتن سیارات جدید برای زندگی نیز اهمیت فراوانی مییابد. حال دانشمندان به کشف جدیدی در این باره دست زدهاند که نشان میدهد اگر در یک آینده بسیار دور سرانجام بتوانیم به کهکشانهای دیگر سفر کنیم، ظاهرا شانس بقا خواهیم داشت.
اخترشناسان برای نخستین بار موفق به مشاهده و شناسایی اکسیژن مولکولی یا O۲ که به عنوان اکسیژن قابل تنفس شناخته میشود، در کهکشانی خارج از کهکشان راه شیری شدند.
این کهکشان Markarian ۲۳۱ نامیده میشود و ۵۸۱ میلیون سال نوری با کهکشان راه شیری فاصله دارد. دانشمندان با استفاده از یک تلسکوپ ۳۰ متری IRAM در اسپانیا و تداخل سنج NOEMA در فرانسه موفق به شناسایی و کشف اکسیژن در این کهکشان شدند.
اگرچه بعید به نظر میرسد که بشر در آینده نزدیک به Markarian ۲۳۱ سفر کند، این اکتشاف از آنجایی حائز اهمیت است که اکسیژن ماده اصلی حیات بر روی کره زمین است که بسیاری از موجودات زنده برای بقا و زنده ماندن به آن وابستهاند. اهمیت دیگر این کشف در آن است که می تواند به دانشمندان در درک بهتر نقشی که اکسیژن در تکامل جهان بازی میکند، کمک کند.
منبع: خبرگزاری ایرنا
شناسه خبر 17704