سپهرغرب، گروه اجتماعی: یک روانشناس و مشاور حوزه کودک و نوجوان با اشاره به آسیبهای نبود تفکیکهای لازم در محتوای عرضهشده برای کودکان در ویاودیها، درباره خطری که این کودکان را تهدید میکند هشدار داد.
سیما فردوسی با اشاره به افزایش استفاده از پلتفرمهای عرصه ویدئوهای درخواستی در اینترنت توسط کودکان و نوجوانان در روزهای قرنطینه خانگی، بیان کرد: خانواده در این روزها باید برنامهریزی داشته باشند که بچهها به حال خود رها نباشند و نوعی زمانبندی منظم را بهوجود بیاورند که کودکان در نوعی هرجومرج به سمت هر مصرف محتوایی کشیده نشوند.
وی ادامه داد: کودکان در این فضا با توجه به گستره سرویسها و پلتفرمهای مذکور، معمولاً میگردند تا ببینند چه چیزی را میتوانند پیدا کنند، آنهم با این حجم از فیلم و سریال و سرگرمیهایی که در قالب شبکهها و پلتفرمهای مختلف در دسترسشان قرار دارد. بهویژه اینکه تماشای برخی از این فیلم و سریالها هم جذابیت ایجاد میکند و تنوعطلبی و کنجکاوی کودک و نوجوان باعث میشود بیشتر به تماشای آنها روی بیاورند.
فردوسی با توصیه به خانوادهها، تصریح کرد: خوب است که خانوادهها در کنار فرزندانشان باشند و به بچهها در این زمینه آگاهی بدهند. والدین باید در جریان آنچه بچهها استفاده میکنند، باشند و در موارد لزوم ورود کنند. بچهها به حال خود رها نباشند و دسترسی به هر محتوایی در این پلتفرمها برایشان به شکل سامانیافتهای انجام شود.
با روانشناس و جامعهشناس تعامل داشته باشید
این روانشناس با اشاره به محتوای برخی از این فیلم و سریالها، اظهار کرد: بسیاری از این محتواها و محصولات باید بومیسازی شوند؛ شاید سریالی یا پویانماییهایی عرضه شود که مناسب فرهنگ ما نباشد و نباید سراسیمه و شتابزده هر محتوایی را به صرف جذاب بودن، برای مخاطب داخل ارائه کنیم.
وی در هشدار دیگری به صاحبان پلتفرمها گفت: کسانی که متولیان این قضیه هستند، باید روانشناسان و جامعهشناسان را دعوت کنند و با آنها مشورت داشته باشند. این یک ضرورت است که نوعی تعامل در این زمینه وجود داشته باشد؛ برای عرضه یک سریال یا فیلم باید کار کارشناسی انجام شود تا خانواده هم بتواند با خیال راحت اجازه دهد کودکشان از این محتوا استفاده کند.
خطر در کمین کودکان ساکت و موبایلبهدست
این مشاور کودک تأکید کرد: خیلی از والدین بابت این موضوعات نگران هستند، خیلیها هم انتقاداتی دارند، اما دستشان کوتاه است؛ چون نمیتوانند کودک را در استفاده از این محتوا کنترل کنند و البته امکانپذیر هم نیست. باید خیال والدین در این زمینه بهگونهای راحت شود.
وی در پایان با اشاره به خطری که در کمین کودکان در استفاده آنها از موبایلها برای تماشای محتوای فیلم و سریالهایی که بدون ردهبندی سنی ارائه میشوند بوده، تصریح کرد: باید این نظارتها از طرف ارگان بالاتر و پُرقدرتتری انجام بگیرد. والدین اینروزها بیشتر درگیر مسائل اقتصادی، معیشتی، ترس و نگرانی هستند و شاید همین که ببینند فرزندشان گوشهای نشسته و ساکت است و مشغول بازی با موبایل بوده، خیالشان راحت شود، درحالی که برعکس اتفاقات ریشهایتری ممکن است در این موقعیتها رخ دهد.
شناسه خبر 19688