امامجمعه همدان:
مرکز تربیت دینی دهه کرامت راهاندازی میشود
سپهرغرب، گروه خبر: نماینده ولی فقیه در استان و امامجمعه شهر همدان از راهاندازی مرکز تربیت دینی کودک و نوجوان همدان همزمان با دهه کرامت خبر داد و گفت: این مرکز بهصورت غیر منسجم فعالیتهایی را آغاز کرده است.
حجتالاسلاموالمسلمین حبیبالله شعبانیموثقی روز گذشته در شورای فرهنگ عمومی همدان بیان کرد: هماینک دفتر سابق امامجمعه همدان بهنام مجتمع فرهنگی آموزشی آدینه درحال فعالیت بوده و بخشی از این مرکز برای تربیت دینی کودک و نوجوان پیشبینی شده است.
وی اظهار کرد: مرکز تربیت کودک بهصورت غیر منسجم فعالیتهایی را آغاز کرده و درحال ثبت یک سمن است که امید میرود دستگاهها در تجهیز و راهاندازی این مرکز مساعدت لازم را داشته باشند.
نماینده ولی فقیه در استان و امامجمعه همدان افزود: هفته جاری همزمان با هفته عفاف و حجاب بوده که دراینباره هم نیازمند کار فرهنگی هستیم و باید رفتارهای سلبی بهندرت اتفاق بیفتد و بیشتر به کارهای ایجابی روی آوریم.
حجتالاسلاموالمسلمین شعبانیموثقی درباره ضرورت اصلاح الگوی مصرف گفت: باید محتواهای آماری و علمی در زمینه الگوی مصرف تهیه و در اختیار ائمه جمعه و جماعات قرار داده شود تا بحث فرهنگسازی صورت گیرد.
وی افزود: 90 درصد آب در بخش کشاورزی مصرف میشود که مهمترین علت بالا بودن مصرف آب در این بخش، به متناسب نبودن زیرساختها در بخش کشاورزی و صنعت برمیگردد.
نماینده ولی فقیه در استان و امامجمعه همدان بیان کرد: درصورت تهیه محتواهای علمی و آماری میتوان از تریبون نماز جمعه یا 180 مسجد فرهنگ اصلاح الگوی مصرف را با استناد به آمار و ارقام، تبیین کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین شعبانیموثقی اضافه کرد: مصرف ادارهها را نیز باید مدیریت کرد و در قالب بخشنامه و تذکر ابلاغ شود؛ همچنین نهادهایی که الگوی مصرف را رعایت میکنند، تشویق شوند.
استاندار همدان نیز اظهار کرد: ترویج فرهنگ اصلاح الگوی مصرف باید بهعنوان یک حرکت اجتماعی و عمومی در جامعه نهادینه شود.
سیدسعید شاهرخی افزود: یکی از مسائل مهمی که در دستور کار این شورا قرار گرفته، ترویج فرهنگ اصلاح الگوی مصرف بهویژه در حوزه آب است.
وی اضافه کرد: اجتماعی کردن اصلاح الگوی مصرف نیازمند فرهنگسازی است و فرهنگسازی نیز نیاز به آموزش دارد که زمینه این موارد در همدان مهیا است.
استاندار همدان بیان کرد: 270 هزار دانشآموز در آموزشوپرورش بهعنوان یک نهاد فرهنگی و آموزشی مشغول به تحصیل هستند که با درنظر گرفتن اولیا و مربیان و فرهنگیان، میتوان از ظرفیت این مجموعه بزرگ برای مسائل اجتماعی بهره گرفت.
شاهرخی ادامه داد: دیگر ظرفیت مهمی که همواره در همه مسائل برای اجتماعی کردن موضوعات مختلف به آن توجه داشتهایم، سازمانهای مردمنهاد هستند و دستگاههای اجرایی برای بهکار گرفتن توان این بخش باید اقدام کنند.
وی اظهار کرد: برای بهرهگیری از ظرفیتهای موجود نیازمند تدوین یک برنامه مدون و مشخص با رویکرد آموزشی در حوزه اصلاح الگوی مصرف هستیم؛ بنابراین انتظار میرود دستگاهها نسبت به انعقاد قرارداد با آموزشوپرورش و صداوسیما اقدام کنند.
استاندار همدان جهتگیری استان در برنامه ششم توسعه کشور را کاهش 10 درصدی مصرف آب در بخشهای مختلف بهویژه کشاورزی دانست و افزود: با اصلاح شیوههای آبیاری و روی آوردن به روشهای نوین، میتوان به این هدف دست یافت.
شاهرخی اضافه کرد: درحال حاضر 85 درصد از اراضی و مزارع این استان بهصورت مکانیزه آبیاری میشوند و وسعت گلخانهها هماینک 107 هکتار بوده و تا پایان برنامه سهساله همدان حداقل باید به 200 هکتار برسد.
وی با تأکید بر ضرورت مدیریت مصرف برق، افزود: نقش نهادها و دستگاههای دولتی در مدیریت بهینه مصرف انرژی برق بسیار حائز اهمیت است.
استاندار همدان گفت: زمانی فاضلاب به معضلی برای استان تبدیل شده بود، اما امروز با حضور در تهران درصدد انعقاد قرارداد 30 میلیارد تومانی برای جمعآوری فاضلاب بهازای هدایت پساب به پتروشیمی ابنسینا هستیم.
معاون فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان نیز گفت: کمیته تخصصی تربیت دینی با ترکیب دستگاههای مرتبط تشکیل و پیشنویس اهداف، تعاریف و وظایف کمیته تدوین شود.
مجید فروتن افزود: هماینک 33 درصد از جمعیت استان کودک و نوجوان هستند که میطلبد در زمینه تربیت دینی و آموزههای این قشر تلاش شود.
وی بیان کرد: مشکلات فضای مجازی، آموزش رسمی و غیر رسمی، دسترسی نداشتن به اطلاعات و آمار، نبود همگرایی و نزدیکی فعالیتهای فرهنگی و هنری بین دستگاهی اهمیت کار را بیشتر کرده است.
معاون فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان اهداف پیشبینیشده برای این حوزه را حول دو محور شامل ایجاد هماهنگی بین دستگاه مرتبط با مقوله تربیت کودک و نوجوان و همافزایی برنامهها و سیاستهای کلی تعریفشده برای این حوزه و دوم احصای موانع شکلگیری تربیت دینی کودک و نوجوان و رفع این مشکلات دانست.
فروتن گفت: باید زمینههای مناسبی برای برنامههای کودک و نوجوان تدوین شود و در کنار این کمیته تخصصی، سازمان مردمنهاد مرتبط با کودک و نوجوان با مشارکت بخش خصوصی و نهادهای مردمی تشکیل شود تا در حوزه اجرایی تشکلهای مردمی و در زمینه مباحث نظری، کارشناسی و علمی، این کمیته کارهای لازم را انجام دهد.
شناسه خبر 23731