سپهرغرب خبر داد:
طلسم پروژه عصر طلایی شکسته شد
سپهرغرب، گروه خبر - طاهره ترابیمهوش: پس از هفت سال بالاخره طبق گفته نماینده شرکت سرمایهگذار با پیگیری مدیریت ارشد استان و همراهی سرمایهگذار، طلسم پروژه عصر طلایی شکسته شد و مردادماه شاهد بهرهبرداری از فاز نخست (سوئیتهای اقامتی) آن خواهیم بود.
با توجه به رونق گردشگری طی سالهای اخیر در شهر و استان همدان، کمبود زیرساختهای گردشگری و اقامتی بیشازپیش خودنمایی میکرد؛ بنابراین پیگیری و تلاش در راستای جذب سرمایهگذار داخلی و خارجی نسخهای تمامعیار بود که از سوی مسئولان استان و مدیران شهری همدان پیچیده شد تا با رسیدن به اهداف، توسعه زیرساختهای گردشگری ازجمله احداث هتل، سوئیتهای اقامتی، پارکینگ طبقاتی، مراکز تجاری و تفریحی را بتوانند رقم بزنند.
بر این اساس اعطای امتیازات و تسهیلات ویژه به سرمایهگذار اعم از تخفیف در مبلغ عوارض و حتی حذف کامل آن، اعطای زمین رایگان یا با قیمتی کمتر از عرف منطقه و پرداخت تسهیلات بانکی با سود کم و بازپرداخت طولانی ازجمله رویکردهایی است که مسئولان استان برای ترغیب سرمایهگذاران داخلی و خارجی درنظر گرفتند.
بنابراین عصر طلایی هگمتانه، یکی از پروژههای مهم گردشگری استان که قرار بود بر پایه همین نسخه یعنی جذب سرمایهگذار خارج از استان و نیز اعطای امتیازات ویژه به وی بهمنظور ترغیب و تسریع در سرمایهگذاری در شهر همدان احداث شود، کلید خورد.
23 مردادماه سال 93 پروژه عصر طلایی هگمتانه با حضور سلطانیفر، معاون رئیسجمهور در همدان کلنگزنی شد تا مجموعه تفریحی توریستی باغ ملل که پروژه کلان در عرصه زیرساختهای گردشگری است، در همدان اجرایی شود.
پس انتظار میرفت با توجه به موقعیت استراتژیکی این پروژه در بلوار فرودگاه (سردار همدانی) و دسترسی راحت به شاهراههای همدان چون آزادراه همدانـ تهران و مجاورت با فرودگاه این شهر، اجرای پروژه جزء اولویتهای استان در حوزه گردشگری باشد.
پس طبق برنامهریزی و پلانهای کاری ارائه شده قرار بود فاز نخست این مجموعه تفریحی و توریستی در 18 ماه کاری به بهرهبرداری برسد و کل بنای این مجموعه در سه سال آینده راهاندازی شود، اما امروز بعد از گذشت هفت سال هنوز فاز نخست این پروژه نیز به بهرهبرداری نرسیده است؛ البته بارها درخصوص چرایی کُندی کار از مسئولان متولی و نماینده سرمایهگذار خواهان پاسخگویی شدهایم، اما هربار در بیان دلیل این تعلل به مباحثی همچون عدم واگذاری زمین از سوی شهرداری، آماده نبودن نقشهها و مشکل در صدور پروانه، بسنده میکنند و اخیراً نیز مباحثی همچون نحوه پرداخت عوارض گویا برای دستگاههای نظارتی جای ابهام داشت. بر این اساس با توجه به اهمیت موضوع بر آن شدیم تا با محمود شرفخانی، مدیر روابط عمومی شرکت عصر طلایی هگمتانه گفتوگویی را ترتیب دهیم که در ادامه میخوانید:
مدیر روابط عمومی شرکت عصر طلایی هگمتانه با بیان اینکه خوشبختانه بخش اعظمی از مشکلات پیش روی پروژه مرتفع شده است، گفت: درحال حاضر در فاز اجرایی قرار داریم.
120 نفر مشغول بهکار هستند
محمودشرفخانی با تأکید بر اینکه برای تکمیل فضای داخلی سوئیتها و درعینحال فضای سبز محوطه طی چند ماه گذشته بیش از 120 نفر نیروی کار مشغول بهکار هستند، اذعان کرد: درواقع با فرآیند طیشده در مرحله خرید تجهیزات داخل اتاقها قرار داریم.
درحال تجهیز داخل اتاقها هستیم
وی با اشاره به اینکه سوئیتها برای دو ماه آتی آماده بهرهبرداری و استفاده خواهند بود، تشریح کرد: البته هنوز مشکل تأمین آب شرب و آسفالت نشدن راه دسترسی به این سوئیتها پابرجا بوده که میبایست این مهم از سوی شهرداری در اولویت کاری قرار گیرد، زیرا بهرهبرداری از این سوئیتها بدون راه دسترسی امکانپذیر نخواهد بود.
شرفخانی با تأکید بر اینکه سوئیتها تا پایان مردادماه تحویل خواهند شد، عنوان کرد: اینکه مراسم افتتاحیه چه زمانی بوده، بنا بر سیاستهای مدیریتی استان است.
وی با اشاره به اینکه مشکلات فاز اصلی پروژه نیز تاحدودی مرتفع شده است، تشریح کرد: در فرآیند کار شاهد تغییرات عمده هستیم، بهگونهای که قرار بود بخشی از پروانه ساختمانی به حالت تهاتر انجام شود، اما شرایط متفاوتی را در اواخر سال شاهد بودیم.
تهاتر پروانه ساختمانی به پرداخت نقدی تبدیل شد
مدیر روابط عمومی شرکت عصر طلایی هگمتانه با بیان اینکه طبق توافق استاندار در اواخر سال بر سر ابهاماتی که در سازمانها نظارتی همچون بازرسی بر سر عوارض پیش آمده بود قرار شد فضای تهاتر با شهرداری بهصورت نقدی تبدیل شود، اذعان کرد: درحال حاضر در مرحله پرداخت نقدی هزینه پروانه ساختمانی هستیم.
شرفخانی با تأکید بر اینکه حدود نیمی از هزینه پروانه به شهرداری پرداخت شده است، عنوان کرد: درخصوص نقشهها نیز باید بگویم یکبار این نقشهها پیش از وقوع حادثه پلاسکو، بهصورت کامل طراحی شد.
آغاز بهکار فاز دوم 6 ماه دیگر
وی ادامه داد: اما از آنجایی که دو سال پروژه بهصورت فریزشده باقی مانده بود، طراحیهای مجددی که به نظام مهندسی ارائه شد، بهلحاظ ضوابط تعریفشده جدید مورد تأیید سازمان آتشنشانی قرار نگرفت.
مدیر روابط عمومی شرکت عصر طلایی هگمتانه با بیان اینکه بار دیگر شرکت متحمل هزینه و صرف وقت برای طراحی مجدد شد اما گلایهای نیست، تصریح کرد: با سرعتی که در پروژه و درعینحال همراهی نظام مهندسی شاهد هستیم، به نظر میرسد تا 6 ماه آینده شاهد اتمام طراحی نقشهها و آغاز بهکار فاز اصلی (پروژه 6 هکتاری) خواهیم بود.
معالوصف؛ با توجه به آنچه گفته شد، به نظر میرسد پس از پیگیری چندینباره طلسم پروژه عصر طلایی بالاخره پس از هفت سال شکسته شد و تا چند ماه آتی شاهد بهرهبرداری از فاز نخست این پروژه تاریخی خواهیم بود. انتظار میرود این همراهی و همکاری تا پایان پروژه همچنان از سوی مدیران استان و درعینحال این همت از سوی شرکت سرمایهگذار بنا به تعهدات، مانا باشد تا بتوانیم در کوتاهترین زمان ممکن شاهد بهرهبرداری کامل (فاز 6 هکتاری) از پروژه باشیم، زیرا تعلل هفتساله برای پروژهای که قرار بود در بدترین شرایط طی سه سال به بهرهبرداری برسد، بهاندازه کافی زمانبر بوده است و تعلل بیش از این جایز نیست و درواقع هدررفت سرمایه را در پی خواهد داشت.
شناسه خبر 23914