سپهرغرب، گروه خبر :فرمانده مرزبانی ایلام گفت: هوشمندسازی و ایجاد دیوار آتشین نوار مرزی استان در دستور کار ستاد فرماندهی مرزبانی کشور قرار دارد.
سرهنگ کیاست سپهری روز گذشته در نشست خبری با اصحاب رسانه استان ایلام اظهار کرد: هدف از ایجاد مرزداری هوشمند، کاهش استفاده از نیروی انسانی در مرزها و کنترل این مناطق بهصورت غیرمستقیم و از راه دور است که برای تمام مرزهای کشور در دستور کار فرماندهی ناجا و مرزبانی قرار دارد.
وی افزود: با ایجاد مرزبانی هوشمند، میزان استفاده از نیروی انسانی کاهش مییابد و همچنین سرعت، دقت، صحت و تسهیل در ارتباطات تجاری و مسافری در پایانههای مرزی افزایش پیدا میکند.
سپهری در مورد اقدامات عمرانی مرزبانی استان تأکید کرد: امسال 300 میلیارد ریال اعتبارات عمرانی به مرزبانی استان ایلام اختصاص یافته که این مبلغ برای پروژههای راهسازی، ساخت ابنیه و مقرهای مرزبانی، کنترل و انسداد مرز هزینه میشود.
بهگفته وی در قالب این اعتبارات تا پایان مهرماه 6 پاسگاه نوار مرزی فاقد برق به سیستم برقرسانی سراسری متصل میشود.
وی با بیان اینکه نوار مرزی استان ایلام به وسعت 430 کیلومتر یکی از امنترین مرزهای کشور است، یادآوری کرد: برای ایجاد ثبات و امنیت پایدار در طول نوار مرزی، مراودههای متعددی با مسئولان عراقی صورت گرفته است و همکاری نزدیک و حتی گشت مشترک با مرزبانان عراق انجام میشود.
فرمانده مرزبانی ایلام اضافه کرد: تجار و بازرگانان از اقصانقاط کشور تبادلات تجاری خود را با طرف عراقی با آرامش و امنیت کامل انجام میدهند و اوج امنیت مرزهای استان را میتوان در ایام اربعین و ازدحام جمعیت میلیونی زائران و همچنین تردد مسافران و زائران عتبات عالیات در طول سال مشاهده کرد.
سپهری در مورد کشفیات قاچاق توسط مرزبانی استان ایلام هم گفت: نقاط کور مرزی محل تردد قاچاقچیان برای تبادل کالای قاچاق شناسایی شده و در سال جاری تاکنون 17 مورد کشف احشام با تعداد یکهزار و 700 رأس توسط مرزبانی استان انجام شده است.
وی افزود: امسال دو محموله با ارزش در پایانه مرزی مهران به ارزش 25 میلیارد ریال توسط مرزبانی کشف و ضبط شد که این اقلام قاچاق فاقد مجوز تردد شامل مواد خوراکی، دارویی، خودرویی و... بود.
سرهنگ سپهری درخصوص حراست از زیستگاه کولگ هم توضیح داد: این زیستگاه توسط مرزبانان و محیطبانان برای جلوگیری از شکار وحوش حفاظت و حراست میشود و مرزبانی همانگونه که در مبارزه با قاچاق کالا با جدیت برخورد میکند با شکارچیان نیز مصصم و بدون مماشات مقابله میکند و در این رستا از ابتدای مهر پارسال تاکنون هفت مورد شکار غیرمجاز کشف و ضبط شده است.
فرمانده مرزبانی استان ایلام در مورد مناطق آلوده به مین هم گفت: در برخی نواحی مرزی همچنان مینهای بهجای مانده از جنگ تحمیلی وجود دارد که این نواحی بهعنوان مناطق قرمز شناسایی و علامتگذاری شدهاند و تردد در این نقاط ممنوع است و برخی نقاط نیز بهعنوان مناطق زرد هستند که کشاورزان و دامداران با هماهنگی و اطلاع مرزبانی اجازه تردد در این نواحی را دارند.
وی از مردم خواست هنگام تردد از طول نوار مرزی به طور جدی به این علائم توجه کنند تا با خطر جانی ناشی از انفجار مینهای عمل نکرده باقیمانده از جنگ تحمیلی نشوند.
استان ایلام با 430 کیلومتر مرز مشترک دارای بیشترین و طولانیترین مرز با عراق در میان استانهای مرزی کشور است.
منبع: خبرگزاری ایرنا
شناسه خبر 26575