امسال مجمع انتخابات روسای دو هیئت رشتههای تیراندازی و بولینگ، بیلیارد و بولس به صورت تک کاندیدا برگزار شد و رشته کوهنوردی و صعودهای ورزشی هم با وجود اینکه چند بار برای برگزاری مجمع آن فراخوان داده شد یا کسی پا پیش نگذاشته و یا اگر هم کسی بود شرایط قانونی لازم را نداشت.
سال گذشته هم مجمع انتخابات پنج هیئت ورزشی تیراندازی با کمان، بدمینتون، فوتبال، دو و میدانی و اسکیت استان کردستان نیز به صورت تک کاندیدا و بعضا روسای فعلی آنها برگزار شد.
عدم استقبال از کاندیدا شدن برای ریاست هیئتهای ورزشی علاوه بر اینکه میتواند باعث شود روسای هیئتها تلاش کمتری در نبود رقیب برای اعتلا و توسعه آن ورزش انجام دهند چه بسا موجبات کم کاریهایی را هم فراهم کند.
در چنین شرایطی شاهد حضور افرادی خارج از حوزه ورزش (مدیران اجرایی) در هیئتهای ورزشی و کاندیدا شدن آنها برای کسب کرسی ریاست هستیم که با توجه به عدم استقبال ورزشیها به راحتی به ریاست هیئت هم رسیدهاند که این موضوع در بیشتر مواقع به نفع ورزش کردستان نبوده است.
البته انگیزه مسئولان ورزشی برای تشویق غیر ورزشیها به حضور در منصب ریاست هیئت بعد از عدم استقبال ورزشیها برای کسب این سمت، بهرهگرفتن از کمکهای بخش خصوصی یا دستگاههای دولتی بوده است که این هدف هم در بیشتر مواقع محقق نمیشود.
مطمئنا هدف نویسندگان اساسنامه هیئتهای ورزشی از تدارک دیدن مجمع انتخاباتی و برگزاری آن به صورت دموکراتیک، گردش مسوولیت در دست مستعدین و توانمندان عرصههای ورزشی بوده و عدم تغییر مدیریت بدلیل نبود رقیب و یا حضور غیرورزشیها در آن میتواند آفتی برای رشته ورزشی باشد.
آخرین مورد از برگزاری انتخابات هیئتهای ورزشی به صورت تک کاندیدا، مجمع ریاست هیئت بولینگ، بیلیارد و بولس کردستان بود که کاندیدای مورد نظر که خود فعال ورزشی نیست 2 دوره قبل هم ریاست این هیئت را برعهده داشته و برای سومین بار به این سمت رسید و تا چهار سال آینده سکاندار آن خواهد بود.
آرمین محمودی تنها قهرمان این رشته ورزشی در کردستان در مجمع انتخاباتی ضمن گلهمندی از اینکه هیئت بولینگ، بیلیارد و بولس کردستان اصلا از او و مسابقاتی که او در آن حضور پیدا میکند خبری ندارد، گفت: از سال 88 بازیکن تیم ملی هستم و بیش از 33 نشان کسب کردهام که هیئت در این موفقیتها هیچ آن نقشی نداشته البته بدون کمک اداره کل ورزش و جوانان کردستان نمیتوانستم این مدالها را بدست بیاورم.
وی افزود: باشگاههای استان کردستان از 40 باشگاه در این رشته به حدود 6 باشگاه رسیده و این توسعه رشته ورزشی محسوب نمیشود بلکه عقب گرد است.
گفتههای آرمین محمودی نشان دهنده تبعات عدم استقبال فعالین ورزشی از رقابت برای کسب پست ریاست هیئتهاست که در نهایت تبعات آن دامنگیر ورزشکاران و خود رشته ورزشی در استان میشود.
بیتوجهی به ورزشکاری که عضو تیم ملی است و بارها مدالهایی کسب کرده نشان میدهد فعالین نوپای این رشته ورزشی در شرایط بدتری قرار خواهند داشت و برای پیشرفت و کسب موفقیت در عرصههای کشوری و بینالمللی با مشکلات جدی مواجه خواهند شد.
مسئولین ورزش استان به عنوان ناظر بر تحولات ورزش باید بیشتر تلاش کنند تا فعالین ورزش استان را به حضور و فعالیت در هیئتها و قبول مسوولیت ترغیب کنند که این خود میتواند به خودی خود بسیاری از مشکلات ورزش استان را سامان دهد.
عدم رغبت اهالی ورزش در برخی از رشتهها موجب شده کسانی هم خارج از دایره ورزش عهدهدار مسئولیت هیئتها شوند بنابراین اهالی ورزش هم باید بیش از این مسوولیتپذیر باشند و با پیشقدم شدن خودشان سرنوشت خود را در دست بگیرند.
به گزارش ایرنا، مجموعا 364 هیئت ورزشی استانی و شهرستانی در کردستان فعال است که 48 هیئت آن استانی است. از این 48 هیئت ورزشی 2 هیئت ورزش کارگری و ورزش دانشآموزی زیر مجموعه اداره ورزش و جوانان قرار ندارند.از این 48 هیئت ورزشی نیز، در حال حاضر 20 هیئت توسط کسانی اداره میشود که خارج از دنیای ورزش به این حوزه آمدهاند که 58 درصد هیئتهای استان را شامل میشود.
شناسه خبر 26814