شناسه خبر:28094
1399/6/18 13:16:38

معاون نظارت و پایش محیط زیست استان کرمانشاه معتقد است، اگر کشت محصولات آب‌بَر مانند برنج در کرمانشاه محدود نشود در سال‌های آتی احتمال ایجاد کانون‌های داخلی ریزگردها در استان وجود دارد.

آذر ولی‌زاده با بیان اینکه طی چند سال اخیر با کاهش روزهای غبارآلود در کرمانشاه مواجه بوده‌ایم، اظهار کرد: در برخی از سال‌ها مانند سال 1388 وضعیت روزهای غبارآلود کرمانشاه نامناسب بود و 120 روز غیراستاندارد به ثبت رسید، اما طی دو سال اخیر این وضعیت بسیار بهتر شده است.

وی گفت: برای مثال سال 1398 را بدون حتی یک روز غبارآلود پشت سر گذاشتیم و از ابتدای امسال تا کنون نیز فقط یک روز غیراستاندارد، آن هم در شرایط هشدار داشتیم.

معاون نظارت و پایش محیط زیست استان کرمانشاه دلیل کاهش گرد و غبار در این مدت را بارندگی‌های خوب دانست و عنوان کرد: به نظر می‌رسد با توجه به پیش‌بینی‌های هواشناسی مبنی بر اینکه ممکن است بارندگی‌های امسال مانند سال‌های گذشته نباشد، احتمال افزایش روزهای غبارآلود در آینده وجود دارد.

ولی زاده تاکید کرد: از سوی دیگر با اضافه برداشت قابل توجه از منابع آبی استان از جمله سدها، رودخانه‌ها و... مواجهیم که دلیل اصلی آن کشت محصولات آب‌بر مانند برنج است.

وی از وضعیت کشت برنج در شرق استان ابراز نگرانی کرد که باعث شده رودخانه‌ای مانند "گاماسیاب" به مرحله خشک شدن برسد و اضافه کرد: نباید فراموش کنیم کشت هر هکتار برنج 20 تا 22 هزار مترمکعب آب مصرف می‌کند که رقم قابل توجهی است.

معاون نظارت و پایش محیط زیست استان کرمانشاه ادامه این روند را باعث از دست رفتن منابع آبی و ایجاد کانون‌های ریزگرد در سال‌های آینده دانست و عنوان کرد: اگرچه اکنون کانون داخلی ریزگرد به صورت بالفعل در استان نداریم، اما کانون‌های بالقوه‌ای وجود دارد که با ادامه این شرایط در آینده مشکل ساز خواهند شد.

ولی زاده اصلاح الگوی کشت محصولات کشاورزی در شرایط کنونی را بسیار ضروری دانست.

وی در ادامه از فعال بودن تمام 9 ایستگاه سنجش کیفی هوای استان خبر داد و گفت: از این تعداد چهار ایستگاه در کرمانشاه و مابقی در سایر شهرستان‌ها است.

معاون نظارت و پایش محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه تا قبل از سال 1397 فقط یک ایستگاه در شهر کرمانشاه عملا فعال بود و ایستگاه شهرستانی نیز فقط یک یا دو ماه در سال فعالیت داشتند، افزود: با اعتباراتی که برای تجهیز و ارتقا سیستم آنالایزر این ایستگاه‌ها در دو سال گذشته در نظر گرفته شده خوشبختانه هم اکنون همه 9 ایستگاه فعال و به سامانه پایش کیفی هوای کشور و سامانه رصد هوای سازمان محیط زیست به صورت آنلاین متصل است.


منبع: خبرگزاری ایسنا

شناسه خبر 28094