معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار همدان خبر داد:
بهرهبرداری از 14 طرح تعاونی با 235 فرصت شغلی
ظاهر پورمجاهد روز گذشته در پانزدهمین دوره معرفی تعاونیهای برتر استان همدان با بیان اینکه کل تعاونیهای فعال در استان همدان یکهزار و 172 مورد است، اظهار کرد: با تشکیل این تعداد تعاونی برای 17 هزار و 432 نفر بهطور مستقیم فرصت شغلی ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه 30 درصد تعاونیهای فعال استان خدماتی هستند، ادامه داد: 16 درصد از تعاونیها توزیعی و 54 درصد تعاونیهای تولیدی شامل کشاورزی، صنعتی و فرشدستباف است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار همدان خاطرنشان کرد: حدود 900 هزار تن از جمعیت استان همدان عضو تعاونیها هستند و 14 شرکت تعاونی استان در هفته تعاون امسال شایسته تقدیر انتخاب شدهاند.
وی با بیان اینکه تعاون به معنای حذف واسطهها است، افزود: تعاونیها نگاه مردممحور دارند و باید اقتصاد استان به سمت تعاونیها سوق یابد.
پورمجاهد ادامه داد: بر این اساس تعاونیها واحدهای کوچک ویژه اقتصادی هستند که بهصورت مستقیم یا غیر مستقیم در تولید ملی، کارآفرینی و جذب نیروی کار با افراد جامعه مشارکت میکنند.
این مقام مسئول تأکید کرد: سیاست دولت تدبیر و امید و استاندار همدان این است که با تمام توان تلاش کنیم در حوزه اشتغال، تولید، سرمایهگذاری و معیشت مردم کار ویژهای اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: باید باور تعاون، فرهنگ کار بهویژه کار جمعی در جامعه تقویت شود، چراکه فعالیت در عرصه تعاون علاوهبر تابآوری اقتصادی در شرایط اعمال تحریمها، با حاکم بودن روح جمعی سبب نقشآفرینی در پیشرفت کشور میشود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان نیز با بیان اینکه تعاون ساختاری مناسب برای عدالت اجتماعی و اقتصادی و راهکاری برای تجمیع سرمایههای خُرد است، گفت: در همین راستا تا پایان سال جاری 30 شرکت تعاونی در استان تشکیل میشود.
احمد توصیفیان با اشاره به مزیتهای تعاونیها در کشور، افزود: استان همدان دارای یکهزار و 172 شرکت تعاونی و اتحادیه فعال با 13 هزار و 432 فرصت شغلی است که در گرایشهای مختلف درحال فعالیت هستند.
وی تعداد تعاونیهای تولیدی را 618 مورد اعلام و اضافه کرد: 371 تعاونی خدماتی و 183 تعاونی توزیعی در این استان فعال و طی پنجماهه ابتدای سال 14 شرکت تعاونی با 117 فرصت شغلی تشکیل شده است و برای مابقی سال نیز تشکیل 30 شرکت تعاونی در دستور کار قرار دارد.
توصیفیان خاطرنشان کرد: گسترش فرهنگ تعاون باعث کارآفرینی، توسعه و عدالت اجتماعی و توزیع بهتر و مناسبتر ثروت در جامعه میشود.
وی گفت: تعاون راهکار مناسب برای گردش عدالت اجتماعی بوده و اقتصاد تعاون با نگرش اقتصاد انسانمحور، دارای ویژگیهای رشدگرایی و بازتوزیعی است.
توصیفیان ادامه داد: فعالیت در عرصه تعاون موجب رونق و جهش تولید داخلی، استقلال و استفاده از ظرفیتهای اقتصادی و درنهایت تجمیع سرمایهها، سرمایهگذاری داخلی و مشارکت افراد در برابری فرصتها میشود.
به گفته وی توسعه اقتصادی در گرو کار جمعی، سختکوشی، پشتکار، مسئولیتپذیری اجتماعی و تقویت سرمایه انسانی و اجتماعی است و ضرورت دارد باور تعاون، فرهنگ کار و کار جمعی در جامعه تقویت شود.
توصیفیان تأکید کرد: فعالیت در عرصه تعاون علاوهبر تابآوری اقتصادی در شرایط اعمال تحریمها با حاکم بودن روح جمعی، سبب نقشآفرینی در پیشرفت کشور خواهد شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان گفت: تعاون کار گروهی، داوطلبانه و نظاممند است که با تکیه بر توان تعاون و شرکتهای تعاونی که چتر گسترده آنها اقشار کمدرآمد و آسیبپذیر را پوشش میدهد، درواقع میتوان زیرساخت اقتصاد مقاومتی در کشور را شکل داد و رویکرد این اداره کل حمایت، هدایت و نظارت بر تعاونیها است.
وی با تأکید بر اینکه توسعه اقتصادی فقط توسعه بنگاههای اقتصادی بزرگ نیست، گفت: برای توسعه روستاها میتوان به ظرفیتهای بخش کشاورزی و خدمات از قبیل حوزه گردشگری و بومگردی توجه و اشتغال و درآمدزایی لازم را ایجاد کرد.
توصیفیان از افتتاح مرکز مدیریت و کسبوکار توسعه نوآوری تعاون با حضور اساتید و خبرگان بخش تعاون این استان خبر داد و افزود: همدان جزء نخستین استانها در زمینه راه اندازی مرکز مدیریت و کسبوکار توسعه نوآوری است.
وی با اشاره به راهاندازی سامانه جامع و هوشمند بخش تعاون کشور، ادامه داد: این سامانه با هدف شفافیت و اعمال نظارت اعضای تعاونیها در دسترس قرار گرفته است و کلیه تعاونیها موظفاند مجامع عمومی خود را در سامانه فوق ثبت کنند.
توصیفیان از افتتاح 14 شرکت تعاونی با 235 فرصت شغلی با حدود 22 میلیارد و 200 میلیون تومان سرمایهگذاری در هفته تعاون خبر داد.
شناسه خبر 28146