بر این اساس در بازار امروز قیمت هر دستگاه سمند الایکس 170 میلیون تومان، سمند سورن 212 میلیون تومان، پژو 405 معادل 168 میلیون تومان، پژو پارس TUپنج نیز معادل 230 میلیون تومان و پژو پارس 197 است.
همچنین هر دستگاه پژو 206 تیپ دو معادل 192 میلیون تومان، پژو 206 تیپ پنج معادل 222 میلیون تومان، پژو 206 صندوق دار 215 میلیون تومان، رانا 183 میلیون تومان و هایما S7 معادل 632 میلیون تومان معامله میشود.
در عین حال هر دستگاه پژو 207 آی دستی 256 میلیون تومان و پژو 207 آی اتوماتیک 375 میلیون تومان به مشتریان عرضه میشود.
در بازار امروز قیمت سایپا 111 به 104 میلیون تومان، سایپا 131 به 95 میلیون تومان، سایپا 132 به 96 میلیون تومان، تیبا دو به 118 میلیون تومان، تیبا صندوقدار به 109 میلیون تومان و ساینا به 120 میلیون تومان رسیده است.
* لزوم واردات خودروی ارزانقیمت برای مدیریت بازار
سعید مؤتمنی؛ رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو در این مورد گفت: قیمت خودرو در بازار امروز نسبت به روزهای گذشته کاهشی بوده، بهطوری که کمی جلوی شیب افزایش قیمتها گرفته شده و نسبت به دیروز نیز شاهد کاهش سه تا پنج میلیون تومانی قیمتها هستیم.
وی با اشاره به التهابات بازار خودرو طی دو هفته اخیر افزود: برای فروکش کردن این التهابات، بهتر است نسبت به واردات خودروهای ارزانقیمت در حد 15 تا 20 هزار دلار از کشورهای دوست مانند روسیه اقدام شود.
رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو ادامه داد: مردم دنبال خرید خودروی ارزانقیمت هستند و درصورت واردات این خودروها، شاهد شکلگیری رقابت در بازار خواهیم بود که در نهایت نرخ خودرو را در بازار کاهش میدهد.
* سامانه معاملات خودرو، راهکاری برای جلوگیری از دلالی خودرو
مؤتمنی همچنین با تأکید بر اهمیت راهاندازی سامانه معاملات خودرو اتحادیه نمایشگاهداران خودرو برای مدیریت بازار گفت: درصورت فعال شدن این سامانه همه معاملات بازار خودرو در آن ثبت شده و تعداد معاملات کل کشور قابلرهگیری خواهد بود.
وی تأکید کرد: از این طریق جلوی قیمتسازی گرفته میشود و کسی نمیتواند در بازار شیطنت کند.
رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو با بیان اینکه کنترل بازار خودرو بهراحتی امکانپذیر است، افزود: قیمتها در بازار خودرو طی روزهای گذشته مصنوعی بود. هرچند شاهد نوسان نرخ دلار بودیم، ولی رشدهای غیرقابلقبولی در بازار خودرو اتفاق افتاد.
مؤتمنی ادامه داد: قیمت خودرو در بازار طی دو تا سه روز از پنج تا 20 میلیون تومان افزایش یافت، اما هیچ اتفاق خاصی نیفتاده بود که باعث این رشد قیمتها شود.
* خودروی صفرکیلومتری که 13 بار معامله شد
وی در ادامه با بیان اینکه در برخی موارد شاهد معامله چندین باره یک خودروی صفر کیلومتر در بازار هستیم، گفت: روز گذشته یک دستگاه پژو 2008 صفر کیلومتر مدل 99 در بازار معامله شد که 13 بار برای آن سند صادر شده بود، بهعبارتی 13 مرتبه طی امسال خرید و فروش شده بود.
رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو افزود: قیمت این خودرو دیروز 830 میلیون تومان بود که امروز به حدود 790 میلیون تومان رسیده، در حالیکه آخرین قیمت کارخانهای آن 115 میلیون تومان بوده است.
مؤتمنی تأکید کرد: برای مدیریت بازار خودرو باید، خودروی ارزانقیمت به کشور وارد شود تا میزان عرضه در بازار به اندازه تقاضای خرید باشد.
* تغییر قیمتها در بازار دلیل مشخصی ندارد
احمد فرخی؛ یکی از فعالان بازار خودرو نیز گفت: قیمت خودرو در بازار امروز نسبت به روزهای قبل، کمی کاهش داشته که البته همانطور که افزایش قیمتها دلیل خاصی نداشت، کاهش قیمتها نیز دلیل مشخصی ندارد.
وی با بیان اینکه طی دو هفته گذشته قیمتها در بازار خودرو بهصورت مصنوعی بالا رفته بود، اظهار کرد: سایتهای فروش خودرو یکی از عوامل افزایش قیمت هستند، بهطوری که طی روزهای گذشته مشاهده کردیم در مورد خودروی دنا پلاس توربو شارژ با وجود اینکه هنوز به مشتریان تحویل داده نشده، حوالههای فروش در این سایتها با قیمتهای بالا درج شد.
* خریدارانی که دستشان خالی است
در پیچوخم التهاباتی که بازار خودرو با آن روبهرو است، مردمی که برای خرید خودرو به وعدههای مسئولان وزارت صنعت اعتماد کرده و از ابتدای سال تاکنون برای خرید دست نگه داشتهاند، حالا با ابهامات بیشتری روبهرو هستند، چراکه در ماههای گذشته به خواسته مدیران وزارت صنعت عمل کرده و خودرو نخریدهاند، اما حالا با رشد بیرویه نرخها در بازار مواجه شدهاند. در عین حال نمیتوانند بهراحتی نسبت به خرید خودرو از کارخانه هم اقدام کنند و در نتیجه با بالارفتن هر روزه قیمتها، دستشان خالیتر از قبل است.
این وعده روز گذشته نیز ازسوی معاون امور صنایع وزارت صنعت داده شد.
صادقی نیارکی در این مورد گفت: در خروجی خودروسازان نسبت به گذشته در وضعیت خوب و روبهجلو هستیم. حداقل اینکه اگر تا سه ماه آینده بازار ثابت شود، چه بسا ممکن است قیمت کاهش پیدا کند.
در این میان علاوه بر دست خالی مردم برای خرید خودرو، دست سازمان تعزیرات برای برخورد با گرانفروشی در بازار نیز خالی است. بهطوری که رایگانی؛ سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی با اشاره به اینکه گرانفروشی؛ یعنی تخلف میگوید: مبنای قیمت خودرو، نرخ اعلامی شورای رقابت است. تا وقتی که در عرضه، سقف قیمت مشخص نشده و حدود قیمت تعیین نشده باشد، نمیتوانیم اسم آن را گرانفروشی بگذاریم، هرچند که گرانفروشی لحاظ میشود.
بهگفته وی سازمان تعزیرات حکومتی دستش برای اعلام گرانفروشی بسته است، خودروساز و مردم از اختلافقیمتها راضی نبوده و عدهای بهعنوان دلال و واسطه بازار را مدیریت میکنند که سود اصلی به جیب آنها میرود.
در این شرایط که فروش خودرو با قرعهکشی هم نتوانست گرهای از بازار باز کند، باید دید دولت چه تدبیر جدیدی برای مدیریت بازار خودرو خواهد داشت.
منبع: خبرگزاری فارس
شناسه خبر 28167