شناسه خبر:29144
1399/7/3 15:46:25

 

برای تولیدکنندگان نوشت‌افزار تابستان یعنی گُل کار و بیشترین تولید. اما ویروس کرونا قاعده بازی را برای همه تغییر داد، میزان خرید به یک‌سوم کاهش یافت و نحوه خرید خانواده‌ها نیز تغییر کرد.

سال 99، سال متفاوتی برای تولیدکنندگان نوشت‌افزار ایرانی اسلامی بود. فعالان این بخش، همچون دیگر عرصه‌های تولید در کشور، زیر سایه کرونا روزهایی را پشت سر گذاشتند که تجربه متفاوتی برای همه آنها بود.

شیوع ویروس کرونا همانقدر که دانش‌آموزان را خانه‌نشین کرد، سبب شد تا برخی از تولیدکنندگان نوشت‌افزار نیز دست از کار شسته و با تعدیل نیرو، نظاره‌گر بازاری باشند که خریداری ندارد. در این میان، اما و اگرهای بازگشایی مدارس و نامشخص بودن روش آموزش در سال تحصیلی جدید نیز مزید بر علت شده بود. بسیاری از تولیدکنندگان نوشت‌افزار از این سردرگمی‌ها انتقاد کرده و با چشمی نگران به آینده نگریستند. برای این دسته از تولیدکنندگان، تابستان یعنی گُل کار و بیشترین تولید؛ اما کرونا قاعده بازی را برای همه تغییر داد و میزان خرید به یک سوم کاهش یافت.

در چنین شرایطی فعالان حوزه نوشت‌افزار ایرانی اسلامی اقدام به برگزاری جشنواره‌ای مجازی، جایگزین فروشگاه ایران‌نوشت، کردند. این جشنواره که با مشارکت 120 تولیدکننده برگزار شد، اقدام به عرضه محصولات متعدد در این زمینه کرد. هزینه پایین‌تر، تنوع در طرح و کیفیت مناسب سه عاملی است که در سال‌های اخیر سبب شده تا خانواده ایرانی نسبت به خرید این اقلام اقدام کند.

محمد یقینی، مدیرعامل مجمع نوشت‌افزار ایرانی اسلامی، در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به اتمام زمان جشنواره ایران‌نوشت گفت: امسال عرضه نوشت‌افزار ایرانی اسلامی برخلاف سال‌های گذشته به صورت مجازی و در قالب جشنواره ایران‌نوشت برگزار شد. مردم به خرید از نمایشگاه‌های ایران‌نوشت عادت کرده بودند و در ابتدا به نظر می‌رسید که جایگزین کردن این روش خرید برای عموم مردم سخت باشد، اما استقبال از نمایشگاه خوب بود.

وی ادامه داد: 50 هزار خانواده از جشنواره استقبال کردند که نیمی از این خریدها مجازی و نیم دیگر به صورت حضوری از طریق فروشگاه‌های محلی اقلام مورد نیاز خود را تهیه کردند. در کنار فعالیت و عرضه محصولات به صورت مجازی، هزار نمایشگاه محلی نیز به عرضه این اقلام اقدام کردند.

مدیرعامل مجمع نوشت‌افزار ایرانی اسلامی با بیان اینکه نمایشگاه‌ها و جشنواره در سال جاری به مشارکت 120 تولیدکننده برگزار شد، افزود: یکی از اقدامات ما در سال جاری این بود که اطلاعات مربوط به این حوزه جمع‌آوری و در سامانه‌ای تنظیم شده است.

یقینی همچنین از ادامه دار بودن فروش اینترنتی محصولات نوشت‌افزار ایرانی اسلامی در طول سال خبر داد و یادآور شد: تلاش داریم تا تب خرید از این محصولات در میان مخاطبان نخوابد. اطلاعات مربوط به فروشگاه‌ها و روش‌های تهیه این اقلام از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی www.irannevesht.ir در دسترس است.

مدیرعامل مجمع نوشت‌افزار ایرانی اسلامی درباره وضعیت تولیدکنندگان این حوزه با وجود شرایط تحصیل دانش‌آموزان در سال جاری نیز توضیحاتی ارائه کرد و گفت: طبق برآوردهای انجام شده هرگاه آموزش تعطیل شود، بر میزان کار تولیدکنندگان نیز تأثیر منفی خواهد گذاشت. به عنوان نمونه، از ماه‌های پایانی سال گذشته که شیوع ویروس کرونا مدارس را تعطیل کرد و بحث آموزش چندان جدی پیگیری نمی‌شد، میزان فروش نیز کاهش داشت. اما در سال جدید، از همان ماه‌های ابتدایی سال که مدارس دوباره بازگشایی شدند و آموزش به دانش‌آموزان پررنگ‌تر شد، میزان مصرف حفظ شد.

به گفته یقینی؛ پیش‌بینی ما این است که به دلیل برقراری آموزش مجازی در مدارس، مصرف اقلامی مانند کیف کاهش داشته باشد، اما میزان مصرف در برخی از اقلام اصلی مانند دفتر مشق، پاک‌کن و... حفظ خواهد شد.

وی افزود: طبق بررسی‌های صورت گرفته، میزان فروش در سه ماهه تابستان که معمولاً بیشترین خرید از سوی خانواده‌ها صورت می‌گیرد، به یک سوم کاهش یافته است. معمولاً رفتار مصرف کننده در سال‌های قبل به این شکل بود که در شهریورماه 80 درصد میزان اقلام مصرفی خود در این حوزه را خریداری می‌کرد، اما امسال به دلیل نامشخص بودن برنامه بازگشایی مدارس، تنها 10 تا 15 درصد خانواده‌ها به شیوه سال‌های گذشته خرید خود را انجام می‌دادند.

یقینی همچنین به تأثیر کرونا بر روش‌های تولید و عرضه نوشت‌افزار اشاره و اضافه کرد: نوشت‌افزار ایرانی تعطیل‌بردار نیست، اما رفتار ما در مصرف، تولید و توزیع تغییر خواهد کرد. به این معنی که مصرف‌کننده در حد نیاز خود اقلام را تهیه می‌کند، عرضه محصولات عموماً به صورت اینترنتی انجام خواهد شد و تولید نیز به صورت تدریجی انجام می‌شود.

مدیرعامل مجمع نوشت‌افزار ایرانی اسلامی همچنین به مذاکره با برخی مسئولان از جمله نمایندگان مجلس برای رفع مشکلات این حوزه نیز توضیحاتی داد و گفت: بخشی از مشکلات تولیدکنندگان این حوزه مانند روند واردات مواد اولیه و... با دیگر تولیدکنندگان در سایر بخش‌ها مشترک است. اما مشکلاتی نیز در حوزه محتوایی داریم که بیشتر مربوط به اقلام فرهنگی از جمله نوشت‌افزار است. مذاکراتی در این زمینه‌ها صورت گرفته است، امیدواریم که بتوانیم با مشارکت نهادها و سازمان‌های مختلف این مشکلات را برطرف کنیم.

شناسه خبر 29144