با فرارسیدن فصول سرد سال احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا بیشتر میشود؛ در این مطلب ضمن آشنایی با پرهیزات ضروری فصل پاییز با ۷ دستورالعمل تغذیهای ویژه این فصل که نقش زیادی در پیشگیری و درمان "سرماخوردگی و آنفلوآنزا" دارد، آشنا میشویم.
با فرا رسیدن فصول سرد سال، احتمال ابتلای افراد به بیماریهایی نظیر آنفلوآنزا و سرماخوردگی افزایش مییابد، از سوی دیگر با توجه به همهگیری کرونا در پاییز امسال و شباهت علائم کووید19 با سرماخوردگی، ممکن است در صورت ابتلای افراد به سرماخوردگی، نگرانیهایی ایجاد شود و همین امر، بار مراجعه به مراکز درمانی و در نتیجه احتمال انتقال کووید19 را افزایش دهد.
بنابراین بهترین راهکار، رعایت برخی اصول بهداشتی و تغذیهای ساده بر اساس آموزههای طب سنتی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماریها است.
توصیههای طب سنتی برای پیشگیری از سرماخوردگی
پرهیزها:
ــ از مصرف گوشت قرمز (بهویژه گوشت گاو و گوساله) و غذاهای دیرهضم، پرخوری و درهمخوری پرهیز کنید و غذاها را بهخوبی بجوید.
ــ از قرار گرفتن بدون پوشش مناسب در برابر باد و سرمای پاییزی بهشدت پرهیز کنید.
ــ بعد از استحمام به هیچ وجه بلافاصله بدن خود را در معرض هوای آزاد بیرون قرار ندهید و سر خود را حتماً بپوشانید.
ــ از مصرف آب یخ، ترشی، غذاهای چرب و غلیظ مانند ماکارونی، الویه، فستفودها و محصولات صنعتی پرهیز کنید.
ــ از مصرف غذاهای بسیار ترش، شور، پرادویه و تند خودداری کنید.
ــ سعی کنید غذاها را بیشتر بهصورت آبپز، بخارپز و کبابی طبخ کنید و از مصرف غذاهای سرخکرده بپرهیزید.
توصیههای تغذیهای ویژه فصل پاییز
1 ــ مصرف روزانه یک تا دو بار از سوپی که در آن از این مواد استفاده شده باشد: یک فنجان رشته فرنگی، 6 لیوان آب، دو قاشق غذاخوری روغن کنجد، نصف نعلبکی شوید، مقداری کمی گوشت بلدرچین، کمی پیاز، نمک و زردچوبه و کمی زنجبیل آسیابشده با یک لیموعمانی، البته میتوانید بهجای بخشی از آب مورد استفاده در پخت این سوپ، از یک تا 2 لیوان عرق یونجه هم استفاده کنید که اثر گرمابخشی و قوتزایی این سوپ را بهشدت افزایش میدهد.
2 ــ مصرف سوپ جو، حریره جو، سوپ شیر با گشنیز، جعفری، ماش، سیر و پیاز
3 ــ خوردن شلغم، نوشیدن شربت لیموترش تازه با عسل و دمنوش بابونه
4 ــ نوشیدن جوشانده 10 عدد عناب با کمی عسل، شربتهای حاوی دمنوش آویشن و مصرف دمنوش پونه یا عرق آن
5 ــ حریرهای که با دستور زیر تهیه شود برای کنترل علائم سرماخوردگی و رفع کوفتگی بدن مفید است: دو قاشق آرد را در دو لیوان آب سرد حل کنید؛ سپس 5 قاشق شکر یا عسل، 5 قاشق گلاب، یک قاشق روغن زیتون، کمی دارچین و کمی زعفران را مخلوط کنید و روی حرارت مرتب هم بزنید و هر ساعت یک نعلبکی بهصورت گرم میل کنید.
6 ــ غرغره کردن و خوردن جوشانده عدس، غرغره سکنجبین یا آب و عسل و نمک و چند قطره سرکه روزی 5 تا 6 بار برای جلوگیری از التهاب گلو و درمان علائم سرماخوردگی و عفونتهای گلو بسیار مفید است.
7 ــ استفاده از لعاب بهدانه و جوشانده عناب باعث نرم شدن گلو و کاهش سرفه و گلودرد میشود.
منبع: خبرگزاری تسنیم
شناسه خبر 29696