سپهرغرب، گروه گردشگری: رئیس اداره میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ملایر گفت: 10 شیر هیدرانت(مخصوص آتش نشانی) با توجه به محدودیت تردد خودروهای امدادی آتش نشان در محدوده بازار سنتی ملایر به منظور بهره برداری در مواقع ضروری و بروز حوادث احتمالی دراین بازار نصب میشود.
«ابراهیم جلیلی» روز پنجشنبه اظهار کرد: براساس طرح ساماندهی بازار سنتی ملایر شامل مرمت، اصلاح کابلهای برق، روشنایی بازار و اصلاح سیستم گازکشی، نصب شیرهای هیدرانت برای پیشگیری از آتشسوزی در محدوده این بازار سنتی به عنوان یک اولویت در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: برهمین اساس و با هماهنگی سازمان آتشنشانی و شرکت آب و فاضلاب نسبت به نصب 10 شیر هیدرانت ویژه اطفا حریق در بازار سنتی ملایر اقدام میشود.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر بیان کرد: با توجه به معماری و بافت سنتی بازار و وجود بیش از 400 باب مغازه در این مجموعه سنتی و تاریخی، در صورت بروز هرگونه اتفاقی امکان ورود خودروهای آتشنشانی برای امداد رسانی در این محدوده وجود ندارد که نصب شیرهای هیدرانت میتواند نقش مهمی در پیشگیری از بروز حریق و مهار به موقع آن داشته باشد.
جلیلی مرمت بازار ملایر را یکی از اولویتهای میراث فرهنگی در شهرستان عنوان کرد و افزود: بیش از 400 باب مغازه در بازار سنتی ملایر وجود دارد که بخش اعظمی از آنها خصوصی است و که به همین دلیل تامین هزینه مرمت این مجموعه نیازمند مشارکت مالکان و بخش خصوصی است که متاسفانه همراهی کسبه بازار در انجام این مهم کمرنگ است.
وی با اشاره به اوقافی بودن حدود 76 درصد از بازار سنتی ملایر، خواستار همراهی و کمک اداره اوقاف و امور خیریه این شهرستان برای مرمت، حفظ و نگهداری بازار با توجه به کمبود منابع مالی و اعتباری در حوزه میراث فرهنگی شد.
رییس اداره میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ملایر با بیان اینکه بازار سنتی متعلق به دوره قاجار است و طرح ساماندهی آن توسط این اداره تهیه شده، گفت: امسال مرمت طاق ورودی بازار و ایزوگام بخشی از سقف بازار بزرگ انجام شد.
جلیلی اعتبارات امسال حوزه میراث فرهنگی ملایر را 256 میلیون تومان عنوان کرد و افزود: از این رقم 60 درصد یعنی حدود 150 میلیون تومان تخصیص داده شده که برای اجرای این حجم از فعالیتها در بخش آثار و بناهای تاریخی شهرستان، ناچیز است.
وی اظهار داشت: بخشی از این مبلغ برای مرمت اضطراری امامزاده سام و هام، موزه لطفعلیان و تپه باستانی گوراب شهرستان ملایر هزینه شده است.
به گزارش ایرنا، بازار سنتی ملایر حدود 150 سال قدمت دارد و سال 1355 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. این بازار در حال حاضر 411 باب مغازه و واحد صنفی فعال دارد.
شناسه خبر 33449