شناسه خبر:34725
1399/10/14 12:06:49

سپهرغرب، گروه سلامت: یافته‌ها نشان می‌دهد باکتری‌های روده با کمک به ایجاد پیام‌رسان‌های شیمیایی مهم در مغز نظیر سروتونین و دوپامین بر الگوی عادی خواب تاثیر می‌گذارند.

ماساشی یاناگیساوا سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه تسوکوبا ژاپن، در این‌باره می‌گوید: «ما دریافتیم که کاهش میکروب باعث از بین رفتن سروتونین در روده می‌شود و ما می‌دانیم که سطح سروتونین در مغز می‌تواند بر چرخه خواب و بیداری تأثیر بگذارد.»

وی در ادامه می‌افزاید: «بنابراین تغییر میکروب‌ها در روده با تغییر رژیم غذایی می‌تواند به افرادی که مشکل خواب دارند کمک کند.»

نشانه‌های داخلی و خارجی مانند ریتم شبانه روزی و تغذیه، به طرز چشمگیری بر خواب تأثیر می‌گذارد. ریتم‌های شبانه روزی فرآیندها یا عملکردهای ضروری بیولوژیکی هستند که براساس ساعت داخلی بدن یک چرخه 24 ساعته را دنبال می‌کنند.

یکی از مهم‌ترین ریتم‌های شبانه روزی، چرخه خواب و بیداری است. عواملی که چرخه خواب و بیداری را تغییر داده یا از بین می‌برند، می‌توانند باعث اختلال در خواب شوند.

متابولیسم روده از طریق سیستم گردش خون و عصب واگ، ارتباط نزدیکی با عملکرد مغز دارد که شبکه ای موسوم به "محور مغز- روده" را ایجاد می‌کند.

تحقیقات نشان می‌دهد که میکروبیوم‌های روده (جامعه باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌هایی که در روده زندگی می‌کنند) بر عناصر عملکرد شناختی، رشد مغز، تشکیل حافظه، ریتم شبانه روزی و سلامت روان تأثیر دارد.

زمان و نوع تغذیه، بر ترکیب، اندازه و ریتم روزانه میکروبیوم‌های روده تأثیر می‌گذارد و تغییر در میکروبیوم‌های روده می‌تواند متابولیسم روده را تغییر دهد.

بنابراین تغییر رژیم غذایی به طور بالقوه می‌تواند خواب فرد را بهبود بخشد یا مشکلات خواب را کاهش دهد. در صورت اثبات چنین موردی، این یک روش درمانی طبیعی و کاملاً ساده به جای استفاده از داروهای خواب است که می‌تواند طیف وسیعی از عوارض جانبی منفی از جمله خواب آلودگی در روز و مشکلات دستگاه گوارش را به همراه داشته باشد.

 

شناسه خبر 34725