مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه پدیده چاقی در کشور رو به افزایش است، گفت: با توجه به اینکه میزان چاقی در کشور بر مبنای «دادههای سامانههای سطح یک» و «میزان چاقی و اضافهوزن در بزرگسالان برمبنای یک جمعیت نمایانگر» به ترتیب حدود 50 و 65 درصد است، بهدنبال تدوین «نقشه چاقی کشور» برای 10 سال آینده هستیم.
دکتر احمد اسماعیلزاده با بیان اینکه چاقی از معضلات اساسی کشور محسوب میشود، اظهار کرد: بررسی وضعیت سیمای مرگومیر ایرانیان بیانگر این است که بیماریهای غیرواگیر از علل اصلی مرگومیر در کشور بهحساب میآیند. در مجموع 410هزار تا 420هزار نفر ایرانی در هر سال جان خود را از دست میدهند که سهم میزان مرگهای منتسب به چاقی از میزان مرگومیرهای سالیانه حدود 65هزار نفر است.
وی درباره میزان مرگهای منتسب به چاقی توضیح داد: با توجه به میزان مرگومیر سالیانه ایرانیان و سهم مرگهای منتسب به چاقی از این مولفه میتوان گفت حدود 10 تا 12 درصد مرگومیر سالانه کشور بهدلیل چاقی است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه پدیده چاقی در کشور رو به افزایش است، خاطرنشان کرد: اگرچه سیاستهایی برای کنترل افزایش چاقی در کشور انجام میشود اما پدیده چاقی همچنان رو به افزایش است. براساس دادههای سامانههای سطح یک، میزان اضافهوزن و چاقی حدود 50 درصد گزارش شده و همچنین آمار کشوری میزان چاقی و اضافهوزن در بزرگسالان که برمبنای یک «جمعیت نمایانگر» انجام شده، حدود 65 درصد است.
اسماعیلزاده گفت: ایران جزو معدود کشورهایی است که از حضور کارشناسان تغذیه در نظام مراقبتهای اولیه سیستم بهداشتی و درمانی بهره میبرد. اگرچه کارشناسان تغذیه در نظام مراقبتهای اولیه سیستم بهداشتی و درمانی به ارائه خدمت میپردازند، اما توجه به خودمراقبتی بسیار اهمیت دارد. خودمراقبتی میبایست از سوی مردم انجام شود، توجه به مؤلفههای «تغذیه»، «وضعیت فعالیت بدنی» و «کنترل استرس» به کنترل آمار چاقی در کشور کمک میکند و جزو مولفههای وابسته به خودمراقبتی هستند.
وی توضیح داد: با توجه به اینکه میزان چاقی در کشور بر مبنای «دادههای سامانههای سطح یک» و «میزان چاقی و اضافهوزن در بزرگسالان بر مبنای یک جمعیت نمایانگر» به ترتیب حدود 50 و 65 درصد است، به دنبال تدوین «نقشه چاقی کشور» برای 10 سال آینده هستیم.
شناسه خبر 89894