رتبه 22 لرستان در مرگ مبتلایان کرونا؛
توزیع10هزار تست تشخیص سریع کرونا
سپهرغرب، گروه خبر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به توزیع 10 هزار تست تشخیص سریع کرونا در این استان، از عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در برخی مطبها و داروخانهها انتقاد کرد.
محمدرضا نیکبخت در نشست مجازی با خبرنگاران و در پاسخ به سوالات با تقدیر از رسانهها در راستای اطلاعرسانی اخبار حوزه کرونا، اظهار کرد: رسانهها در این رابطه خیلی ما را یاری کردند، شبهای سختی را ما گذراندیم، ما شبهایی را پشت سر گذاشتیم که همه تختهای بیمارستانی پُر بود، شبها و روزهایی را گذراندیم که تعداد مرگ و میرها دو رقمی شد، شبها و روزهایی را پشت سر گذاشتیم که برای یک تخت «آی سی یو»، مجبور میشدیم بیمار را از شهرستانها به مرکز استان و از مرکز استان به شهرهای مختلف انتقال بدهیم.
رتبه 22 لرستان در مرگ و میر بیماران کرونایی
وی با تأکید بر اینکه مردم و رسانهها با ما همکاری کردند، گفت: ستاد استانی کرونا انصافاً کار مهمی را انجام داد و پای کار بود، استاندار بهطور کلی پیگیر بودند، معاونان استاندار، فرمانداران، رؤسای شبکهها، پرستاران، ستاد دانشگاه، صنعت و معدن، سپاه، بسیج، تعزیرات، نیروی انتظامی، بیمارستانهای خصوصی، تأمین اجتماعی، ارتش و… سنگ تمام گذاشتند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه نتیجه این شد که لرستان در تعداد مبتلایان کرونا در مقایسه با کشور در رتبه دوم بود، گفت: در مورد مرگ و میر هم لرستان در رتبه 22 کشور قرار گرفت.
نیکبخت با بیان اینکه این امر با همکاری پزشکان، پرستاران، بهیاران، بهداشت کاران، بهورزان، کادر درمان، بهداشت، مدیریتی، متخصصان عفونی، بیهوشی و… تحقق پیدا کرد، ادامه داد: با تلاشهای صورت گرفته در استان، علیرغم قرار گیری در رتبه دوم ابتلاء به کرونا، در مرگ و میر در رتبه 22 کشور قرار گرفتیم.
توزیع 10 هزار تست تشخیص سریع کرونا در لرستان
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اختصاص تست تشخیص سریع کرونا به استان، بیان کرد: در مجموع 10 هزار تست تشخیص سریع کرونا به لرستان اختصاص پیدا کرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان، عنوان کرد: این تستهای تشخیص سریع کرونا بر اساس جمعیت در سطح همه شهرستانهای استان توزیع شده است.
نیکبخت در بخش دیگری از سخنان خود به علت به روز نبودن و تأخیر دو روزه اعلام آمار ابتلاء به کرونا در استان اشاره کرد و افزود: پروسه آزمایشگاهی است، باید پزشک تشخیص بدهد، از مراکز 16 ساعته و… به آزمایشگاه ارجاع داده شود، آزمایشگاه نمونه گیری و به آزمایشگاه کرونا ارسال کند.
تذکر جدی به مطبهایی که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند
وی با بیان اینکه آزمایش مرحله دارد، هشت تا 12 ساعت باید زمان بگذرد که جواب از آزمایشگاه گرفته شود و سپس جمعبندی صورت گیرد که طبیعتاً این کارها دو روز طول میکشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان همچنین با اشاره به عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی در مطبهای شخصی پزشکان و ساختمانهای پزشکان، بیان کرد: دقیقاً این انتقاد وارد است، هم در مطبها بعضیها رعایت نمیکنند، هم در داروخانهها رعایت نمیکنند، همین جا تذکر جدی میدهم که پزشکان و داروخانهها موضوع را رعایت کنند.
نیکبخت، تصریح کرد: البته گزارش هم به ستاد استانی کرونا شده است، در صورت گزارش توسط رسانهها هم برخورد لازم صورت میگیرد.
شناسه خبر 34941