زیر امور خارجه در بدو ورود به مسکو گفت پیشنهادها درباره همکاری ۶ جانبه در منطقه، برجام و اوضاع افغانستان، سوریه و یمن را در روسیه مورد گفتوگو قرار خواهد داد.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در مقصد دوم سفرش به منطقه امروز (سهشنبه) وارد مسکو شد، در ابتدای ورود به پایتخت فدراسیون روسیه در جمع خبرنگاران گفت: روابط ایران و روسیه اقتضا میکند تماسها به صورت مرتب و مستمر ادامه داشته باشد و همه گیری کرونا هم باعث نمیشود این تماسها را متوقف کنیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی در تشریح اهداف این سفر بیان کرد: یکی از این اهداف این سفر روابط دوجانبه است. روابط ما با روسیه راهبردی است و نیاز است به آن بپردازیم و نقاطی که در روابط هست را حل و فصل کنیم.
ظریف هدف دیگر این سفر را گفتوگو درباره اوضاع منطقه خواند و افزود: بعد از بحران قره باغ و جنگی که در منطقه و همسایگی و در کنار مرزهای ما اتفاق افتاد، با تلاش فدراسیون روسیه و آقای پوتین این جنگ ختم شده و توافقهایی انجام شده که به نظر ما اجرای این توافقها برای ایجاد منافع مشترک بین کشورهای منطقه به خصوص در حوزه ترانزیت و مشارکت و همکاری برای پیشرفت مهم است.
وی گفت: در این زمینه گفتوگوهای خوبی با آقای علی اف و دیگر دوستان در جمهوری آذربایجان داشتیم و انشاءالله در مسکو ادامه میدهیم و بعد در بخشهای بعدی سفر به کشورهای دیگر قفقاز ارمنستان و گرجستان و بعد هم به ترکیه سفر میکنیم و پیشنهادهایی که در این زمینه برای همکاری ۶ جانبه در منطقه مطرح است را پیگیری میکنیم.
گفتنی است ظریف در دیدار با الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان از طرح پیشنهادی رئیس جمهور آذربایجان تحت عنوان ابتکار همکاریهای منطقهای ۶ جانبه استقبال و آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای کمک و همکاری در همه زمینههایی که به برقراری صلح، ثبات و آرامش در منطقه کمک کند را اعلام کرد. (اینجا بخوانید)
وزیر امور خارجه بیان کرد: شرایط بینالمللی، بحث برجام و ضرورت اجرای تعهدات همه طرفها، موضع مشترک ما با روسیه است و درباره آن هم بحث میکنیم. شرایط دیگر منطقه مثل افغانستان، سوریه و یمن و بحثهای دیگر منطقه همیشه در دستورکار مذاکرات ماست و امیدواریم امروز فرصت کنیم درباره همه این موضوعات صحبت کنیم.
* با رفتن ترامپ نیاز است مواضع خود را در این خصوص هماهنگ کنیم
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه برخی کارشناسان عنوان میکنند به رغم سفرهای متعدد شما به روسیه این سفر متفاوت خواهد بود؟ عنوان کرد: همیشه در شرایط مختلف ما بحثهای مهمی با دوستان روس داریم.
ظریف گفت: این سفر به خاطر اینکه بحث قره باغ و بحث همکاری شش جانبه یا پنج جانبه بحث مهمی خواهد بود یک ویژگی جدیدی دارد که منطقه قفقاز را در این سفر به صورت مشخص پیگیری میکنیم و شرایط بینالمللی هم با رفتن ترامپ شرایط ویژهای است که نیاز است با روسیه مواضع خود را در این خصوص هماهنگ کنیم.
ظریف پیش از این نیز سفری به باکو داشت و با رئیس جمهور، وزیر خارجه و معاون نخستوزیر دیدار و گفتوگو کرد (+) و پس از مسکو نیز به ایروان و از آنجا به تفلیس سفر خواهد کرد. ترکیه مقصد آخر سفر رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران است.
وزیر امور خارجه در پایان سفرش به باکو در توئیتی نوشت: در باکو گفتوگوهایی مفصل و بسیار مثمر ثمری را در خصوص روابط دوجانبه و همکاریهای منطقهای با رئیسجمهور علیاف، شاهین مصطفیاف معاون نخستوزیر و جیحون بایراموف وزیر خارجه به پایان رساندم.راه رسیدن به صلح پایدار از ترتیبات منطقهای فراگیر گذر میکند، از جمله کریدورهای حمل و نقل که منفعت آن برای همه است.
پیش از این سرگئی لاوروف از سفر ظریف به مسکو خبر داده بود. وزیر امور خارجه ایران قرار بود آذر ماه سال جاری و پس از پایان درگیری اخیر بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان سفری به باکو و مسکو داشته باشد که به خاطر شرکت در جلسات هیأت دولت برای بودجه این سفر به تعویق افتاد و اکنون انجام شده است.
منبع: خبرگزاری فارس
شناسه خبر 35898