معاون معدنی وزیر صمت؛
تلاش دولت اتمام زنجیره فولاد کردستان در کمترین زمان است
معاون معدنی وزیر صمت گفت: تلاش دولت، سرعتبخشی به پروژههای زنجیره فولاد در کردستان و بهرهبرداری از آن در کمترین زمان است.
وجیهالله جعفری روز پنجشنبه در بازدید از پروژه گندله آهن بیجار در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از اکتشاف یا انتهای فرآوری در زنجیره فولاد کردستان در نظر گرفته شده، ضمن اینکه با اکتشافات جدید، ذخایر جدیدی برای اجرای این پروژه اضافه شده است.
وی افزود: گندله آهن بیجار با یک میلیون تن ظرفیت حدود 60 درصد پیشرفت دارد و تأکید کردیم که این طرح تسریع پیدا کند و تا پایان سال آینده به بهرهبرداری برسد.
معاون معدنی وزیر صمت یادآور شد: با توجه به ذخایر کشفشده، طرح توسعه گندله آهن بیجار و افزایش ظرفیت آن به دو و نیم میلیون تن در برنامه است.
جعفری افزود: آهن اسفنجی نیز یک میلیون و600 هزار تن ظرفیت دارد و بخش ارزبری را کاهش داده و کمتر از 25 درصد از تجهیزات خارجی استفاده میکنیم.
وی تأکید کرد: ادامه زنجیره فولاد و ورق باید با سرعت بیشتری تأمین مالی و به موقع عملیاتی شود.
معاون معدنی وزیر صمت به طرح تحول اکتشاف نیز اشاره داشت و یادآور شد: کردستان جزو استانهای بلوکه شده برای ژئوفیزیک است.
جعفری افزود: ذخایر قابل توجهی در حوزه فلزی در کردستان خواهیم داشت که نیاز به اکتشاف قطعی دارد و شرکت صبانور به ذخایر گذشته عددی بیش از 300 میلیون تن اضافه کرده که میتواند ظرفیت تولید کنسانتره را تا هشت میلیون تن اضافه کند؛ ضمن اینکه پیشبینی میشود به ظرفیت گندله نیز پنج میلیون تن اضافه شود.
وی با بیان اینکه با این افزایش ظرفیتها کردستان موازی با استانهای تولیدکننده آهن خواهد شد، ادامه داد: در بحث اکتشاف معادن طلا نیز تلاش میکنیم بتوانیم از واحدهای مجموعه بزرگ کشورمان استفاده کنیم.
معاون معدنی وزیر صمت گفت: در حال حاضر اکتشاف معادن توسط ایمیدرو و سازمان زمینشناسی انجام میشود.
مدیرعامل هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات گفت: 300 هزار میلیارد ریال برای پروژههای گندله آهن و کنسانتره بیجار سرمایهگذاری شده است.
اردشیر سعدمحمدی نیز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: برای پروژه آهن اسفنجی در بیجار 140میلیون یورو سرمایهگذاری شده و سعی میکنیم تا پایان سال آینده آن را به بهرهبرداری برسانیم.
وی افزود: در بخش کنسانتره و گندله، قرار است شرکت صبانور برای تأمین خوراک این دو کارخانه، به هشت میلیوت تن کنسانتره و پنج میلیون تن گندله دست پیدا کند.
مدیرعامل هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات با اشاره به اینکه 323 میلیون یورو و پنج همت سرمایهگذاری در فولاد قروه سرمایهگذاری شده است، اضافه کرد: برای هر دو طرح آهن اسفنجی و فولاد، 500 میلیون یورو سرمایهگذاری شده است.
سعدمحمدی ادامه داد: برنامه این است که شرایط ایجاد فولاد سبز را در آهن اسفنجی دنبال کنیم که کیفیت فولاد تولیدی برای نخستینبار در استان شکل میگیرد.
وی یادآور شد: این سرمایهگذاریها در کردستان باعث میشود ظرف پنج سال آینده رویکرد اقتصادی متفاوتی از گردش مالی ناشی از اجرای این پروژهها را شاهد باشیم.
مدیرعامل هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات با بیان اینکه گردش مالی استان را نسبت به گذشته متحول میکند، افزود: یک ریال از هزینههای صورت گرفته وام از استان و کشور نیست و نقد پرداخت میشود.
سعدمحمدی گفت: 15 دستگاه حفاری خریداری و حدود 190 هزار متر حفاری طی دو سال گذشته انجام شده است.
وی مجموع سرمایهگذاری در استان را بیش از 800 میلیون یورو اعلام کرد و افزود: ذخایری که در زمینه سنگ در استان کشف شده، آینده بسیار خوبی را برای کردستان نوید میدهد و شاهد یکی از قطبهای جدید سنگ آهن فولاد ظرف پنج سال آینده خواهیم بود.
مدیرعامل هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات اظهار کرد: 15 دستگاه جدید حفاری در کشور خریداری شده و بخش زیادی از آن در حوزه اکتشافات در کردستان فعال است که به ذخایر خوب سنگ آهن رسیده و نیازمند سرمایهگذاری است.
سعدمحمدی افزود: اکتشافات و ذخایر معدنی جدید این را نوید میدهد که کردستان از استانهای قطب معدنی کشور خواهد شد و در گردش مالی استان مؤثر خواهد بود.
وی با اشاره به خرید تمام تجهیزات کارخانه تولید گندله بیجار و انتقال آن تا پایان امسال، ادامه داد: زیرساختهای تولید فراهم است و باید توسعه سرمایهگذاری واحد تکمیلی را تا قبل از اتمام این طرح، شروع طرح جدید را داشته باشیم.
وی سرمایهگذاری در آهن اسفنجی و کنسانتره بیجار را 140 میلیون یورو اعلام کرد و گفت: این طرح بیش از 40 درصد پیشرفت دارد و تا پایان سال به 55 درصد میرسد.
مدیرعامل هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات یادآور شد: در قروه، زنجیره فولاد را در دست داریم که از حلقههای تولید اسلپ فولادی به شمار میرود و در حال حاصر در کشور، دارای نقصان و مورد تقاضاست.
سعدمحمدی ادامه داد: در این طرح قرارداد منعقد شده و محصول تولیدی آن قابلیت صادرات دارد.
وی گفت: شرکت صبانور در کردستان تولید هشت میلیون تن کنسانتره را در برنامه دارد که تحول بزرگی در کشور ایجاد میکند و با این کار در زنجیره تولید فولاد مستقیم وارد شده است.
مدیرعامل هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات بر لزوم افزایش سرعت سرمایهگذاری در این طرحها تأکید کرد و گفت: اتفاق خوبی با همکاری همهجانبه مسئولان استان در حال شکلگیری است.
سعدمحمدی گفت: ایران به کنوانسیون کاهش co2 و طرح استفاده از انرژی هیدورژنی به جای متان، ملحق شده که حاضر به سرمایهگذاری در این طرح هستیم تا نخستین واحد تولید فولاد سبز کشور شود و تا سال 2.27 اگر نتوانیم این را عملی کنیم ملزم به پرداخت مالیات مضاعف میشویم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: پروژه گندله آهن بیجار با یک میلیون تن ظرفیت، 58 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
بختیار خلیقی در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: این طرح توسط شرکت صبا امید غرب خاورمیانه با مشارکت شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه گندله آهن بیجار سال آینده به طور کامل بهره برداری میشود، افزود: این طرح قابلیت توسعه را دارد و قرار است یک و نیم میلیون تن دیگر به ظرفیت آن اضافه شود که در مجموع به دو و نیم میلیون تن برسد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان یادآور شد: طرح آهن اسفنجی بیجار نیز با 43 درصد پیشرفت، در طول زنجیره فولاد قرار دارد و با مشارکت ایمیدرو و شرکت توسعه معادن و فلزات سرمایهگذاری شده است.
خلیقی ادامه داد: آهن اسفنجی با ظرفیت 1.6 میلیون تن، مجوز آن سال 1398 صادر شد و امیدواریم یکی دو سال آینده بهرهبرداری شود تا بتوانیم در طول زنجیره فولاد، کنسانتره، آهن اسفنجی و گندله داشته باشیم و در نهایت ورق گرم فولادی تولید کنیم.
شناسه خبر 88798