شناسه خبر:36176
1399/11/13 13:27:47

سپهرغرب، گروه ایران و جهان: چند رسانه اسرائیل اعتراف کردند فضای سایبری به طور اخص و حریم خصوصی ساکنان رژیم صهیونیستی در سال 2020 عرصه تاخت و تاز هکرهای از یک سو و سوء استفاده مسئولین اسرائیلی از سوی دیگر قرار گرفته است.

در حالی که روزنامه‌هاآرتص از هک شدن 250 سرور مهم اسرائیلی توسط هکرهای منسب به حزب‌الله لبنان سخن گفت روزنامه یدیعوت احارانوت سال 2020 را سال سیاه اسرائیل در عرصه حفظ حریم خصوصی اسرائیلی‌ها توصیف کرد.

روزنامه هاآرتص در گزارشی در این باره نوشت یک گروه هکری که به نمایندگی از حزب‌الله فعالیت می‌کند موفق شدند شبکه‌های اینترنت و تلفن همراه اسرائیل را هک کرده و اطلاعات مربوط به آن را به دست آورند.

گرچه این روزنامه عبری زبان تلاش کرد هکرها را وابسته به حزب‌الله و عرصه فعالیت آنها را برای کاهش حجم ضربه ای که به رژیم صهیونیستی وارد شده، هدف قرار دادن سرورهایی درسرتاسر جهان توصیف کند، اما به نقل از شرکت امنیت سایبری اسرائیل (ClearSky) اعتراف کرد یک گروه از هکرها که خود را کاج‌های لبنان معرف می‌کنند حملات سایبری خود را علیه اسرائیل و کشورهای مختلف جهان انجام داده و موفق شدند دست کم به 250 سرور نفوذ پیدا کنند.

به اعتراف این نهاد متخصص سایبری، هکرها از روش‌های فریب بسیار پیچیده و پیشرفته ای سود برده و اهداف خود را به دقت و وسواس انتخاب می‌کنند و با توجه به اهدافی که این گروه برای خود انتخاب می‌کند می‌توان تخمین زد که این هکرها وابسته به شاخه سایبری حزب‌الله بوده باشند.

به زعم هاآرتص اهداف این گروه ایدئولوژیکی و سیاسی است و باید آنها را در زمره خطرات مستمر پیش روی اسرائیل در کوتاه مدت آینده توصیف کرد.

روزنامه یدیعوت احارانوت هم پیش از این در ارزیابی خود از عملکرد پدافند سایبری اسرائیل، سال 2020 را سال سیاه و تاریک اسرائیل در حفظ اطلاعات شخصی و تجاری توصیف کرده بود.

"تل شاحاف" در گزارش خود در مورد وضعیت فضای سایبری اسرائیل در سال 2020 تاکید می‌کند از اطلاعات مربوط به مشتریان شرکتهای بزرگ تجاری تا کارت‌های اعتباری سوار شدن به وسایل نقلیه عمومی همگی در معرض حملات سایبری و سرقت اطلاعات قرار گرفته اند به نحوی که سال 2020 را علاوه بر این که سال کرونا نام گذاری می‌کنند باید آن را سال منتشر شدن اطلاعات شخصی اسرائیلی‌ها هم توصیف کرد.

این گزارش که در روز 29 ژانویه فردای روز جهانی حفاظت از حریم خصوصی منتشر شده تاکید دارد گرچه این روز در سرتاسر جهان گرامی داشته شد، اما کسی در اسرائیل به آن توجه نکرد و اینجا کسی آن را جشن نمی گیرد، ما سال گذشته سالی مملو از نقض حریم خصوصی شهرندان اسرائیلی پشت سر گذاشتیم، حریمی که به شکل فجیعی مورد نقض‌های پیاپی و مستمر قرار گرفته است.

از یک سو هر روز اطلاعات بیشتری از شهروندان اسرائیلی جمع آوری می‌شود و از سوی دیگر شاهد دستبردهای پیاپی به این اطلاعات جمع آوری شده از سوی هکرهای ناشناس هستیم.

این شرایط به حدی رسیده است که می‌توان گفت حریم خصوصی در اسرائیل در سال 2020 از بین رفته بود.

از دیدگاه حقوقدانان رژیم صهیونیستی مشکلات حریم خصوصی در رژیم اسرائیل یک مشکل مرکب است، از یک سو نهادهای امنیتی در اسرائیل خصوصی ترین رفتارهای شهروندان اسرائیلی را زیر نظر دارند و بعد از شیوع کرونا هم مشخص شد آنها از روی سریال موبایل هر یک از شهروندان در کجا وبرای چه مدتی حضور داشته است.

در کنار آن ناتوانی آنها در حفظ این اطلاعات است که از طریق شکاف‌های سایبری موجود به دست هکرها افتاده است و نمونه بارز آن اطلاعاتی است که هکرها موفق شدند آن را از شرکت بیمه شیربیت تخلیه کنند.

فوریه سال گذشته پایگاه کالکالیست هم خبر داد اطلاعات مربوط به 6 میلیون 500 هزار اسرائیلی واجد شرایط رای دادن به دست هکرها افتاده است.

این اطلاعات در برگیرنده نام و نام خانوادگی، آدرس، شمارهای تلفن، سن و حتی گرایش‌های حزبی و سیاسی هر یک از این چند میلیون نفر بود.

نویسنده گزارش به نقل از حقوقدانان اسرائیلی خبر می‌دهد، ویروس کرونا باقی مانده حریم خصوصی اسرائیلی‌ها را هم از بین برده است، اگر در ابتدای شیوع ویروس کرونا ما از اینکه به طور دائم محل حضور ما از طریق رصد مستمر تلفن‌های همراهمان رصد می‌شود ناراحت بودیم در اواخر سال 2020 و با ورود واکسن کرونا متوجه شدیم اطلاعات پزشکی و جسمی ما هم به طور کامل در اختیار شرکت آمریکایی فایزر قرار می‌گیرد.

به بیانی دیگر تمامی اطلاعات درمانی و بهداشتی که وزارت بهداشت در مورد ما جمع آوری کرده است در اختیار یک شرکت خصوصی قرار گرفته است، اطلاعاتی که می‌توانند بسیار محرمانه و حساس باشند و بیانگر مشکلات پزشکی و نوع درمان‌هایی باشد که دریافت کرده ایم.

شناسه خبر 36176