درحالی که ساخت پروژه زورخانه بینالمللی همدان پس از کلنگزنی به دلیل کمبود فضا و جانمایی نامناسب معطل مانده بود این مشکل با افزایش متراژ زمین اختصاص یافته برطرف شد.
بیشتر پروژههای ورزشی همدان در دو دهه گذشته پروژههایی کارشناسی نشده و بدون مطالعات کافی مقدماتی بودند که به دلیل جانمایی نامناسب، رعایت نکردن زمان بندی ساخت و عدم پیش بینی منابع، یا به بهرهبرداری نرسیدند و نیمه کاره رها شدند و یا در صورت بهرهبرداری هزینه سنگینی به استان تحمیل کردند و نتوانستند باری از روی دوش ورزش همدان بردارند.ا ز نمونههای بارز این نوع پروژههای ورزشی در استان همدان میتوان به پروژه ورزشگاه 15 هزار نفری شهید مفتح اشاره کرد.
این پروژه عظیم در سال 78 کلنگزنی شد و پیش از دولت نهم با 25 درصد رشد فیزیکی روند احداث آن کند بود اما در دولت نهم با رشد فیزیکی 75 درصدی با اعتباری بالغ بر 100 میلیارد ریال پس از گذشت 10 سال از زمان کلنگزنی به بهرهبرداری رسید.
جدا از این که هزینه ساخت ورزشگاه 15 هزار نفری شهید مفتح به دلیل طولانی شدن زمان کلنگزنی تا بهرهبرداری افزایش چشمگیری داشت، قرار بود این ورزشگاه به استادیوم اختصاصی تیم پاس در لیگ برتر تبدیل شود، اما به دلیل جانمایی نامناسب و فاصله زیاد با مرکز شهر تماشاگران از بازیهای پاس در این ورزشگاه استقبال نکردند تا با تصمیم مسئولان وقت باشگاه دوباره بازیهای خانگی این تیم به استادیوم شهدای قدس منتقل شود. در حال حاضر نیز هیچگونه مسابقه رسمی در این استادیوم برگزار نمیشود و به محل تمرینات فوتبال بانوان و تیم شهرداری تبدیل شده است.
سالن 6 هزار نفری انقلاب نیز با 135 میلیارد ریال اعتبار از آن دست پروژههای ورزشی بود که نتوانست باری از دوش ورزش همدان بردارد و به دلیل فاصله زیاد با مرکز شهر کمتر مسابقات رسمی در این سالن برگزار میشود و کمتر تماشاگری از این مسابقات استقبال میکنند.
همچنین سالن سرپوشیده دو و میدانی همدان هم به دلیل جانمایی نامناسب و عدم پیش بینی بودجه لازم و طولانی شدن ساخت پروژه نیمه کاره رها شد و متولیان ورزش همدان دیگر تصمیمی برای تکمیل آن ندارند.
استادیوم 5 هزار نفری ملایر و چند سالن سرپوشیده و استخر هم از دیگر پروژههای ورزشی استان هستند که به دلایل مختلفی از جمله جانمایی نامناسب، عدم پیش بینی بودجه لازم و طولانی شدن زمان بندی پروژه نیمه کاره ماندهاند.
البته در این میان مجموعه ورزشی شهید حاجی بابایی مریانج و سالن سنگنوردی فرهاد از جمله پروژههای ورزشی بودند که با مطالعات کافی کلنگ آنها زده شد و به موقع به بهرهبرداری رسید و باری نیز از دوش ورزش همدان برداشت.
احداث زورخانه بین المللی در همدان
پس از آن که مدتها خبری از احداث یک پروژه مهم ورزشی در استان همدان نبود و متولیان ورزش استان تمرکز خود را معطوف به تکمیل پروژههای ورزشی نیمه کار کرده بودند، حمیدرضا حاجی بابایی، نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، در اردیبهشت امسال از تصویب طرح ساخت یک زورخانه بین المللی در شهر همدان خبر داد و تاکید کرد: بودجه این پروژه به صورت مشترک توسط وزارت ورزش و جوانان، استان همدان و مجلس شورای اسلامی تامین میشود و پیشبینی میکنیم تا سال آینده به بهره برداری برسد.
5 ماه بعد در شهریورماه امسال با حضور حمیدرضا حاجی بابایی، محمد ناصر نیکبخت استاندار وقت همدان، مدیرکل ورزش و جوانان، شهردار همدان، اعضای شورای شهر، رئیس هیئت ورزش پهلوانی و جمعی از مسئولان استان کلنگ این پروژه در زمینی به متراژ 650متر مربع و پیش بینی 40 میلیارد ریال بودجه زده شد.
زمین اختصاص یافته کفاف احداث زورخانه بین المللی را نمیدهد
اما باگذشت دو ماه از کلنگ زنی این پروژه خبری از برگزاری مناقصه جهت تعیین پیمانکار نشد و در زمین پروژه هم خبری از تاسیس کارگاه نبود، تا آنکه مدیرکل ورزش و جوانان در آبان ماه در گفت و گویی با بیان این که زمین اختصاص یافته به این پروژه متعلق به شهرداری است اظهار داشت: 650 متر مربع متراژ مناسبی برای احداث یک زورخانه بین المللی نیست.
رسول منعم افزود: با توجه به این که قرار است این زورخانه تحت عنوان زورخانه بینالمللی احداث شود باید از فضا و تاسیات مناسب از جمله خوابگاه، جایگاه تماشاچی و امکانات رفاهی برخوردار باشد تا به پروژهای ماندگار برای ورزش استان همدان تبدیل شود.
وی عنوان کرد: تمام زمینهای اطراف محل احداث زورخانه متعلق به شهرداری است و در تلاش هستیم با رایزنی و تعامل با شهرداری همدان متراژ زمین اختصاص یافته به پروژه را افزایش دهیم.
منعم با اشاره به این که متراژ زمین این پروژه باید به 2 هزار متر مربع افزایش پیدا کند گفت: کار مسیر قانونی خود را طی میکند و نماینده مردم همدان در مجلس و استاندار پای کار هستند و به دنبال حل مشکلند.
مشکل زمین زورخانه بین المللی همدان حل شد
اما پس از گذشت 4 ماه از زمان کلنگزنی پروژه زورخانه بین المللی همدان مدیرکل ورزش و جوانان امروز در همدان از حل مشکل زمین این پروژه خبر داد و اظهار داشت: با پیگیری حمیدرضا حاجی بابایی نماینده مردم همدان در مجلس، استاندار محترم و مساعدت شهرداری همدان توانستیم متراژ زمین اختصاص یافته به پروژه زورخانه بین المللی جعفربن ابیطالب را از 650 متر به 2 هزار و 300 متر افزایش دهیم.
رسول منعم افزود: اعتبار این پروژه 30 میلیارد ریال است که 20 میلیارد ریال آن از اعتبارات استانی و 10 میلیارد ریال آن از اعتبارات ملی است.
وی با اشاره به این که حل مشکل زمین پروژه باعث شد که روند احداث زورخانه شکل جدیتری به خود بگیرد گفت: هفته آینده شرایط مناقصه پروژه برای تعیین پیمانکار در روزنامههای رسمی اطلاع رسانی میشود.
منعم عنوان کرد: همدان قطب ورزش باستانی کشور است و احداث زورخانه بین المللی میتواند به توسعه هر چه بیشتر این رشته کهن ورزشی در همدان کمک کند.
وی تاکید کرد: با توسعه زیرساختهای ورزشی در استان و احداث پروژههایی مانند مجموعه شهید حاجی بابایی، سالن سنگنوردی فرهاد و زورخانه بین المللی جعفربن ابیطالب، همدان به هدف اصلی وزارت ورزش و جوانان و فدراسیونهای ورزشی برای میزبانی از مسابقات مهم کشوری و بین المللی و همچنین برگزاری اردوی تیمهای ملی تبدیل شده است.
آنچه مسلم است اینبار مشکل پروژه زورخانه بین المللی همدان با پیگیری حاجی بابایی نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، شاهرخی استاندار همدان و منعم مدیرکل ورزش و جوانان و نیز مساعدت شهرداری همدان حل شد تا به سرنوشت بسیاری از پروژههای نیمه کاره ورزش استان تبدیل نشود.
اما مهمتر از کلنگزنی هر پروژه ورزشی مطالعات مقدماتی، جانمایی و زمان بندی مناسب و پیشبینی اعتبار لازم است تا احداث آن باری از دوش ورزش همدان بردارد نه آن که خود به معضلی برای ورزش استان تبدیل شود.
منبع: خبرگزاری تسنیم
شناسه خبر 3876