شناسه خبر:40137
1400/2/13 10:31:17
روز جمعه در کاخ سفید انجام شده است؛

گفت‌وگوی جو بایدن و رئیس موساد درباره ایران

سپهرغرب، گروه سیاسی: رسانه‌های صهیونیستی گزارش دادند که رئیس جمهور آمریکا و رئیس سازمان جاسوسی موساد در دیدار با یکدیگر درباره بازگشت واشنگتن به توافق هسته‌ای رایزنی کرده‌اند.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز جمعه در کاخ سفید با هیئت اطلاعاتی- امنیتی رژیم صهیونیستی که چند روزی است در واشنگتن به سر می‌برند، دیدار کرده است.
بنابر گزارش رسانه‌های عبری زبان، در این دیدار که از پیش برنامه‌ریزی نشده بود، یوسی کوهن رئیس سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) و مقامات شورای امنیت ملی آمریکا نیز در کنار بایدن حضور داشته و دو طرف درباره تصمیم رئیس جمهور آمریکا برای بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران گفت‌وگو کرده‌اند.
همچنین در این گزارش‌ها آمده است که پیش از دیدار رئیس موساد با رئیس‌جمهور آمریکا، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در تماس تلفنی با کوهن مواردی را به او یادآوری کرده است تا به جو بایدن انتقال دهد اما این موضوعات در گزارش‌ها مشخص نشده است.
تایمز آو اسرائیل در ادامه نوشت که دیدار کوهن و بایدن از پیش برنامه‌ریزی نشده بود و در زمان سفر هیأت مقام‌های اطلاعاتی - امنیتی رژیم صهیونیستی به واشنگتن تصمیم برگزاری آن گرفته شد.
این سفر در حالی انجام شده است که مذاکره کنندگان ایران و گروه ١+٤ این روزها در وین در حال رایزنی درباره چگونگی بازگشت آمریکا به توافق هسته ای و احیای آن هستند.
به گزارش ایسنا، انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا و دبیر سیاسی سرویس اقدامات خارجی اروپا پس از جلسه روز شنبه کمیسیون مشترک برجام در توییتی نوشت: کمیسیون مشترک سومین هفته‌ گفت‌وگوها در وین را به پایان رساندند. پیشرفت‌های متوسطی حاصل شد اما جزئیات بیشتر، پیچیدگی‌های بیشتری را نیز به همراه دارد. ما برای ادامه کارها هفته‌ آینده گردهم می‌آییم.
همچنین سید عباس عراقچی رییس تیم مذاکره کننده ایران در وین در مورد آخرین روند مذاکرات مربوط به احیای برجام گفت: با توجه به ورود به نگارش متن در برخی حوزه‌ها، طبیعتا کمی روند کند شده، با این وجود روند رو به جلو است.
وی پس از نشست وین در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آمریکایی‌ها گفته‌اند، بخش‌هایی ازتحریم‌ها را لغو خواهند کرد و آیا ایران این موضع را قبول دارد، اظهار داشت: اگر دو طرف مواضع یکدیگر را قبول داشتند که نیازی به مذاکره نبود. مذاکره در خصوص همین اختلاف نظرهایی است که وجود دارد.
این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه "این قدر مذاکره می‌کنیم که این مواضع به هم نزدیک شود و خواسته‌های ما مبتنی بر مواضع قطعی نظام تامین شود" تصریح کرد: اگر تأمین شود، توافق خواهد بود و اگر تامین نشود طبیعی است که توافقی هم در کار نیست.

شناسه خبر 40137