سپهرغرب، گروه خانواده: یک کارشناس جمعیت گفت: نسل جدید گرفتار سبک جدیدی از زندگی شده و معتقدند نباید بلافاصله بعد از ازدواج بچهدار شد، این نگاه به اصطلاح روشنفکرمآبانه اشتباهی است که پیامدهای منفی زیادی را به دنبال دارد.
اسماعیل چراغی، در خصوص محاسن ازدواج و فرزندآوری در سنین جوانی گفت: فرزندآوری به لحاظ تأثیراتی که در زندگی فردی و اجتماعی افراد میگذارد از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با بیان اینکه بدون شک ازدواج و فرزندآوری بههنگام و بهموقع میتواند پیامدهای مثبتی را به همراه داشته باشد، گفت: به لحاظ طبیعی زمانی که استعداد باروری در زن و مرد ایجاد میشود، بهترین زمان برای فرزندآوری است اما این به آن معنا نیست که دختر و پسر بلافاصله بعد از رسیدن به سن بلوغ ازدواج کرده و صاحب فرزند شوند.
کارشناس جمعیت و روانشناس تصریح کرد: برای دختران بعد از 18 سالگی و برای پسران بعد از 22 یا 23 سالگی بهترین زمان برای پدر و مادر شدن است، چرا که در این ایام که جوانی آغاز شده، هم قدرت و نیروی جوانی بیشتر است و هم پدر و مادر صبر و حوصله بیشتری دارند و میتوانند با انگیزه بالا تربیت فرزند را به عهده بگیرند.
چراغی تعامل با کیفیت والدین با فرزندان و رشد مطلوب روانی، عاطفی و اجتماعی را حاصل ازدواج و فرزندآوری در سنین جوانی عنوان کرد و گفت: پدر و مادر در این ایام فراغت بیشتری دارند، راحتتر میتوانند با کودک خود همراه شوند و درک بهتری از نیازها و رفتارهای فرزندشان دارند.
وی با بیان اینکه بسیاری از والدین جوان دوستان بهتری برای فرزندان خود هستند، گفت: خیلی اوقات فاصله سنی پدر و مادر با فرزند شیوه تربیتی او را تعیین میکند، معمولاً فاصله سنی کم فرزند با پدر و مادر باعث میشود تا بچه در دوران نوجوانی یا جوانی ارتباط صمیمیتر و بهتری با والدین داشته باشد، راحتتر نیازهای خود را با آنها در میان بگذارد و درک بهتری را دریافت کند و در نتیجه از روابط پرخطر دور بماند.
این کارشناس جمعیت افزود: البته تا 40 سالگی هم که جوانی اطلاق میشود سن مناسبی برای فرزندآوری است اما با این همه اولویت و طبیعت فرزندآوری زیر 35 سال است، اینجا باید به دو نکته مهم اشاره کرد، اول اینکه این به آن معنا نیست که کسی نمیتواند بعد از 35 سالگی صاحب فرزند شود، منظور ما این است که نباید بعد از این سن تازه به فکر بچه اول بیفتیم.
این روانشناس ادامه داد: نسل جدید گرفتار سبک جدیدی از زندگی شده و معتقدند نباید بلافاصله بعد از ازدواج بچهدار شد، این نگاه به اصطلاح روشنفکرمآبانه اشتباهی است که پیامدهای منفی زیادی را به دنبال دارد، در دورهای که سن ازدواج بالا رفته منطقی نیست که تا چهار یا پنج سال بعد از ازدواج هم برای بچهدار شدن تعلل کنند.
چراغی در پایان گفت: در هر صورت تا زمانی که طبیعت قدرت باروری را در زن قرار داده مشکلی ایجاد نمیشود اما اولویت با فرزندآوری در سنین جوانی است، چرا که در این سن زنان با مشکلاتی همچون فشار خون بالا، دیابت حاملگی، مسمومیت حاملگی و احتمال وجود اختلالات جفتی کمتر مواجه میشوند.
شناسه خبر 41080