سپهرغرب، گروه خبر: نبود سد تنطیمی در پاییندست سد اصلی سیمره سبب خسارات مالی و جانی برای ساکنان شهرستانهای درهشهر و بدره شده است.
سد سیمره ازجمله بزرگترین سدهایاحداث شده در سطح کشور است که در سال 86 بهمنظور تولید انرژی برقابی، جلوگیری از بروز سیلهای احتمالی، ایجاد جاذبه گردشگری، توسعه بخش کشاورزی و... در شهرستان بدره به بهرهبرداری رسید.
این سد دارای ظرفیتهای بیشماری است که میتواند منجر به توسعه بخشهای مختلفی از جمله گردشگری، کشاورزی، پرورش ماهی و... در سطح استان باشد، اما ایراداتی در سد سیمره وجود دارد که سالهاست زندگی ساکنانی که در پائین سد قرار دارند را مختل کرده است.
رضایی از شهروندان شهرستان درهشهر اظهار کرد: هر ساله به دلیل نبود سد تنظیمی در پاییندست سد سیمره، خسارتهایی بر اثر باز شدن آب سد به کشاورزان درهشهر وارد میشود.
وی افزود: احداث سد تنظیمی برای جلوگیری از خسارت وارده به کشاورزی که شغل اصلی مردم این شهرستان است، ازجمله مطالبات مردمی محسوب میشود که تاکنون مورد بیتوجهی مسئولان واقع شده است.
غرق شدن هفت نفر در سد سیمره طی هفتههای اخیر
وفایی از ساکنان شهرستان بدره گفت: رهاسازی آب سیمره تاکنون تعداد زیادی از استخرهای پرورش ماهی، دهها پمپاژ آب، هزاران هکتار اراضی کشاورزی، باغات و... را تخریب کرده است.
وی با بیان اینکه نبود سد تنظیمی در کنار سد سیمره جان افراد بسیاری را به خطر انداخته است افزود: در چند هفته گذشته شاهد غرقشدن هفت نفر در سد سیمره بودیم که خوشبختانه با کمک هلالاحمر نجات یافتند.
لازم به ذکر است در پی بارشهای سیل آسای چند سال گذشته شاهد بودیم پس از رهاسازی آب سد، بسیاری از منازل پایین دست به زیر آب رفتند و خسارات زیادی به مردم این منطقه وارد شد.
احداث سد تنظیمی از مطالبات مردمی است
نماینده حوزه جنوب ایلام در ماههای گذشته در اینباره بیان کرد: «با توجه به اینکه شهرستان درهشهر یکی از قطبهای اصلی کشاورزی در استان ایلام بهشمار میرود، سد سیمره به علت دارا بودن از ظرفیتهای بالا میتواند نقشی چشمگیر در توسعه کشاورزی در این شهرستان داشته باشد.»
بهزاد علیزاده با بیان اینکه احداث سد تنظیمی از مطالبات مردمی بهشمار میرود افزود: سیمره خسارات زیادی به کشاورزان درهشهر وارد کرده که برای رفع این معضل از طریق وزارت نیرو در حال پیگیر احداث سد تنظیمی در پاییندست سیمره برای جلوگیری از خسارت به کشاورزان هستیم.
فرماندار بدره اظهار کرد: در سدهای نیروگاهی به علت اینکه نیروها وقتی وارد مدار میشوند حجم آب زیادی را آزاد میکنند عموماً سد تنطیمی احداث میشود.
یونس آزادی با بیان اینکه متأسفانه سد تنظیمی در سیمره احداث نشده است افزود: عدم احداث سد تنظیمی تاکنون مشکلات زیادی را برای مردم بدره و درهشهر بهویژه کشاورزانی که در پایین سد مشغول کار هستند به وجود آورده است.
وی تصریح کرد: تاکنون پیگیریهای متعددی صورت گرفته که در نهایت منتظر اقدام از سوی نهادهای مربوط و وزارت نیرو هستیم.
الزامی بودن احداث سد تنظیمی
به گزارش تسنیم، به علت اینکه طی سالهای متمادی، سد سیمره خسارات جانی و مالی زیاد را برای مردم دو شهرستان بدره و درهشهر بهوجود آورده است، الزامی است سدی برای ذخیره و رها کردن آب بهمنظور تنظیم جریان آب رود خانه ساخته شود تا بتوان از زیانهای ناشی از طغیان سد جلوگیری کرد.
شناسه خبر 41407