سپهرغرب، گروه سلامت: محققان پی بردند ترکیبات بیواکتیو موجود در ریزجلبکها در مقابله با کروناویروس موثر هستند.
مطالعه جدید محققان ایتالیایی از دانشگاه کامپانیا نشان داده که مواد مختلف فعال کننده در ریزجلبکها مانند لکتین ها، پلی ساکاریدها، فلاونوئیدها، پلی فنول ها، پپتیدها و رنگدانهها میتوانند کروناویروس را مهار کرده و در برنامههای درمانی استفاده شوند.
این مطالعه همچنین نشان میدهد که مصرف مکملهای غذایی حاوی ریزجلبکهایی مانند اسپیرولینا یا کلرلا یا حتی رنگدانههای ریزجلبکی یا ترکیباتی مانند آستاگزانتین، کاراگینان و کیتوزان میتواند در برابر کروناویروس مفید باشند.
تاکنون، بیماری همه گیر کووید 19 بیش از 185 میلیون نفر را در سراسر جهان آلوده و در طی 18 ماه گذشته تقریباً 4 میلیون نفر را کشته است. علیرغم ظهور واکسنهای مختلف کووید 19، کروناویروس دانشمندان را گیج کرده است زیرا در حال تکامل بوده و انواع قویتری را ایجاد میکند که حتی میتواند از تمام اشکال ایمنی بدن فرار کند.
از این رو محققان به دنبال داروهای ضد ویروس مؤثر و بیخطر هستند. در حال حاضر، واکسنها به وسیله اصلی مدیریت پاندمی در سرتاسر جهان تبدیل شدهاند، اما در صورت ظهور انواع جدید فوق العاده قوی، ممکن است در پایان یک شکست کامل باشند، که به نظر بسیاری از محققان این احتمال بسیار زیاد است.
تیم تحقیقاتی از ایتالیا وجود تعداد زیادی از ترکیبات بیواکتیو در ریزجلبکها را گزارش میدهد که ساختارهای شیمیایی را هدف قرار میدهد.
جلبکهای دریایی در حال حاضر تقریباً یک دهم مولکولهای بیوپزشکی را تشکیل میدهند. همچنین ریزجلبکها با هزینههای کم تکثیر فراوان میشوند، در حالی که مقادیر زیادی ترکیبات دارویی تولید میکنند.
لکتینهای موجود در جلبکها، دامنهای از ویروسها مانند ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV)، ویروس هپاتیت، ویروس تب خونریزی دهنده ZEBOV، ویروسهای آنفلوانزا A، B و ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) را مهار میکنند.
همچنین از رنگدانههای ریزجلبکی مانند پوپوربید و کاروتنوئیدها در کاربردهای پزشکی در مقیاس وسیع استفاده میشود. اینها ممکن است مانع ورود ویروس و همچنین تأثیرات ورود پس از ویروس شوند.
محققان معتقدند رنگدانههای ریزجلبکها مانند کاروتنوئیدها، ممکن است با مهار تولید بیش از حد گونههای اکسیژن فعال ضد ویروسی و اکسیژن نیتروژن واکنش پذیر، توفان سیتوکین را که در کووید 19 شدید نقش دارد، خنثی کند.
همچنین ازآنجاکه توفان سیتوکینی باعث ایجاد سندرم حاد تنفسی و آسیب حاد ریوی، همراه با آسیب چندعضوی میشود، کاروتنوئیدها ممکن است کاربردی بالاتر از تأثیر مستقیم آنها بر روی ویروس داشته باشند.
یافتههای این مطالعه همچنین پیشنهاد میکند که میتوان از مکملهای ریزجلبکی در رژیم غذایی برای مقابله با عفونت ناشی از کروناویروس استفاده کرد.
شناسه خبر 43249