آیتاللهالعظمی جوادی آملی:
مردم ستون دین هستند
آیتاللهالعظمی جوادی آملی فرمود: مردم ستون دین هستند و باید احترام مردم حفظ شود.
این مجتهد عالیقدر در سخنانی گفت: این کشور را بهخوبی میتوان اداره کرد، ذات اقدس الهی در یک آیه مخمس و پنجضلعی فرمود: ﴿فَلا تَهِنُوا﴾ به خود سستی راه ندهید، زیر بار صلح و سازش تحمیلی هم نروید که آن سوزش است و نه سازش ﴿فَلا تَهِنُوا وَ تَدْعُوا﴾ این ﴿تَدْعُوا﴾ مجزوم به «لا» است یعنی «لا تدعونّ». ﴿فَلا تَهِنُوا وَ تَدْعُوا إِلَی السَّلْمِ﴾ مبادا زیر بار سازش بروید برای اینکه ظاهرش سازش است و باطنش سوز، مبادا این کار را بکنید. این نباید نباید چرا؟ برای اینکه ﴿وَ أَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ﴾، شما دست بالا دارید چرا؟ چون ﴿وَ اللَّهُ مَعَکُمْ﴾، وقتی خدا با آدم است. چرا خدا با ماست؟ برای اینکه کار کردیم ﴿وَ لَنْ یَتِرَکُمْ أَعْمالَکُمْ﴾. این آیه پنجضلعی یک قانون اساسی است و خداوند هم میفرماید وقتی کار کردید، من با شما هستم و شما را تنها نمیگذارم، وقتی اینهمه خون دادید، اینهمه شهید دادید، اینهمه فداکاری کردید، من با شما هستم و همه ما باید به این مطلب باور داشته باشیم.
ایشان ادامه دادند: دولتهایی که موفقاند، دو قسماند؛ یک قسم تمام نیازهای مردم را برطرف میکنند اما در هرجا یک مشکلی هست، میگویند چاره غیر از این نیست! اقتصاد را تأمین میکنند با مشکلات! امنیت را تأمین میکنند با مشکل! رفاه را تأمین میکنند با مشکل! سیاست داخلی و خارجی را تأمین میکنند و میگویند لازمه همین است و غیر از این نمیشود. اینها دولتهای نیمهکارهاند و نیمهموفق؛ اما برخی از دولتها موفقاند همه خصوصیتها و خاصیتها را انجام میدهند و هیچجا هم مشکلی ندارند و این شدنی هم هست و این بهوسیله دولتهایی است که باعرضه باشند.
آیتاللهالعظمی جوادی آملی اظهار کردند: ملتها نیز دو قسماند؛ یک عده خدایناکرده در برابر رهبرند، امام علی (صلواتالله و سلامه علیه) در یک خطبهای به کسانی که در برابر او ایستادهاند فرمود: «یَا أَشْبَاهَ الرِّجَالِ وَ لَا رِجَالَ»، به اینها گفت ای نامرد مردم؛ ما به لطف الهی چنین چیزی نداریم، مخصوصاً این دوره و این خیلی نعمت است که در برابر رهبر نداریم، یا ساکتاند و یا خاضع، اما همین علی وقتی نامهای برای مالک اشتر مینویسد، میفرماید: مالک! شنیدی که نماز ستون دین است؟ فهمیدی که نماز ستون دین است؟ این مردم ستون دیناند. آن کسی که علی را یاری میکند، مثل نماز است، چه فرقی میکند؟ نماز یک سلسلهاذکار است. این یک روح مطهری بوده که دارد علی را یاری میکند. یک وقتی ما میگوییم مردم خوب هستند، احترام دارند، اما مردم را در حد نماز که نمیدانیم، اما علی میگوید این مردمی که خون دادند، شهید دادند، صف مقدم بودند، جلوی دشمن را گرفتند، جانباز شدند، اینها ستون دین هستند. آن وقت اگر کسی با نماز بدرفتاری میکند، خدا با او چه میکند؟ خدا آنچنان میگیرد که صدا ندارد، با ستون دین نمیشود بدرفتاری کرد. بیوضو نمیشود نام این مردم را بُرد، اگر خدایناکرده با این مردم بدرفتاری شود، مثل این است که با نماز بدرفتاری شده است.
شناسه خبر 43818