سپهرغرب، گروه خبر: مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان گفت: براساس برآوردهای انجام شده، در سال آبی جاری تاکنون بیش از 41 میلیون مترمکعب حجم آب پشت سدهای استان، معادل 14.28 درصد تبخیر شده است.
آرش آریانژاد اظهار کرد: در سال آبی گذشته و در مدت مشابه، حجم آب تبخیر شده پشت سدهای کردستان 49. 35 میلیون مترمکعب یعنی 15.67 درصد بوده است.
وی با بیان اینکه حجم آب ناشی از بارشهای سالانه در استان، 12.8 میلیارد مترمکعب است، اضافه کرد: طبق بررسیهای انجام شده، 64 درصد حجم روانابهای حاصل از بارندگیها در استان تبخیر میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان یادآور شد: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون به طور میانگین 307 میلیمتر بارش در نقاط مختلف استان ثبت شده که نسبت به دراز مدت 30 درصد کاهش داشته است.
آریانژاد با اشاره به اینکه 73 درصد منابع آبی زیرزمینی و 14 درصد آبهای سطحی کردستان در نیمه شرقی استان قرار دارد، افزود: 27 درصد آبهای زیرزمینی و 86 درصد آبهای سطحی نیز در غرب استان واقع شده است.
کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متأثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانهای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود.
میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل 455 میلیمتر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود 800 میلیمتر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود 400 میلیمتر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به 500 میلی متر است.
از حوضههای آبریز اصلی استان کردستان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانههای زرینه و سیمینه اشاره کرد.
تعداد دشتهای استان 9 مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، دو دشت در غرب و دو مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشتهای قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه محسوب میشود.
18 سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت 12 سد در اختیار استان و بهرهبرداری مابقی سدها در اختیار استانهای همجوار از جمله آذربایجانغربی و کرمانشاه قرار دارد.
شناسه خبر 44897