شناسه خبر:45634
1400/6/18 10:03:45

سپهرغرب، گروه خبر: مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان گفت: منابع آب لرستان در وضعیت بسیار وخیمی قرار دارد و تداوم بحران خشکسالی خسارات جبران ناپذیری به منابع آب استان وارد می‌کند.

کاهش 40 درصدی بارش‌ها در لرستان، امسال تنش آبی شدیدی در استان ایجاد کرد و خشکسالی نسبت به سنوات قبل نِمود بیشتری داشت تا آنجا که در بخش کشاورزی 5 هزار و 500 میلیارد تومان خسارت وارد کرد.

در پی این خشکسالی و بی آبی در فصل تابستان بسیاری از رودخانه‌های اصلی استان از جمله «کشکان» که شاهرگ حیاتی این استان به شمار می‌رود خشک شد و یک فاجعه زیست محیطی رقم خورد.

با توجه به وضعیت موجود استان و کاهش منابع آبی مسئولان مربوطه همچنان تاکید دارند که مردم باید خود را با شرایط موجود وفق دهند، از کشت محصولات آبدوست بپرهیزند تا بیش از این به این بحران دامن زده نشود.

داریوش حسن‌نژاد مدیرعامل آب منطقه‌ای لرستان در رابطه با وضعیت فعلی منابع آبی استان اظهارداشت:منابع آب لرستان در وضعیت بسیار وخیمی قرار دارد و تداوم بحران خشکسالی خسارات جبران ناپذیری به منابع آب استان وارد می‌کند.

وی با بیان اینکه تعدادی از رودخانه‌های استان خشک شده و از ذخایر آب زیرزمینی بیش از ظرفیت تغذیه منابع آب زیرزمینی اضافه برداشت انجام می‌گیرد افزود: بر اساس پیش بینی‌های صورت گرفته و تداوم بحران خشکسالی خسارات جبران ناپذیری به آب استان وارد می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان عنوان کرد: در حال سپری کردن یکی از خشک‌ترین و بی‌باران‌ترین سال‌های نیم قرن اخیر هستیم و این شکنندگی آب و هوایی به همراه وضعیت وخیم منابع آبی بسیار نگران کننده است.

وی بیان کرد: جهت رهایی از وضع موجود، ضمن رعایت و انجام به موقع برنامه‌های سازگاری با کم آبی، کنترل و مهار روان آبها و آب‌های سطحی، مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز انجام می‌شود.

حسن‌نژاد گفت: از دیگر راه‌های کاهش تنش آبی در لرستان حفر چاه به صورت علمی و آبیاری مدرن کشاورزی، بهینه سازی مصرف آب شامل اجرای سیستم‌های آبیاری نوین مزارع، تدوین سیاست‌های کشاورزی و سازگاری با اقلیم منطقه، توسعه و استفاده از ظرفیت کشت دیم با هدف تطبیق پذیری با کم آبی و اصلاح الگوی کشت و ممنوعیت کشت محصولات آبدوست است.

 

شناسه خبر 45634