سپهرغرب، گروه سلامت: افسردگی یک اختلال روانی است که میلیونها نفر در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار میدهد.
افسردگی یک اختلال روانی است که تنها در ایالات متحده بیش از 17 میلیون بزرگسال دچار این اختلال شدهاند. با این حال، تصور میشود که تعداد واقعی بسیار بیشتر باشد، زیرا بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی بنا به دلایل مختلف به دنبال درمان نیستند.
گیاهان دارویی برای مبارزه با افسردگی
1. درمان افسردگی با گیاه رودیولا روزا (Rhodiola rosea)
رودیولا روزا یک گیاه دارویی است و زمانی که به شکل مکمل مصرف میشود؛ مزایای سلامتی متعددی برای بدن به همراه دارد. این مزایای سلامتی شامل کاهش علائم افسردگی و بهبود واکنش به استرس است که میتواند به بدن شما برای سازگاری با شرایط استرسزا کمک کند.
گیاه رودیولا روزا براساس قابلیت خود میتواند با بهبود ارتباط سلولهای عصبی و کاهش فعالیت بیش از حد محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال (HPA) اثرات ضد افسردگی به وجود بیاورد.
محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال (HPA) یک مجموعه پیچیده است که واکنش استرس بدن را کنترل میکند. تحقیقات مشخص کردند که فعالیت بیش از حد محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال ممکن است با بروز افسردگی اساسی مرتبط باشد.
برخی پژوهشها نشان میدهند که درمان با مکمل رودیولا روزا با تاثیر بر گیرندههای انتقال دهنده عصبی و شبکههای مولکولی که ممکن است اثرات مفیدی بر خلق و خوی داشته باشد، میتوانند برای بهبود افراد مبتلا به افسردگی مفید باشد.
برای مثال، در یک مطالعه که بر روی 57 فرد مبتلا بیماری افسردگی انجام شد، محققان دریافتند که درمان با 340 میلی گرم عصاره رودیولا در روز به مدت 12 هفته منجر به کاهش مفید علائم بالینی افسردگی در این افراد شده است. علاوه بر این، اگرچه درمان با مکمل رودیولا روزا اثرگذاری کمتری نسبت به داروی ضد افسردگی سرترالین داشت، اما عوارض جانبی خیلی کمتری هم ایجاد کرد.
مطالعه دیگری مشخص کرد که مصرف مکمل ترکیبی از گیاه رودیولا روزا و زعفران پس از 6 هفته به طرز چشمگیری علائم افسردگی و اضطراب در بزرگسالان مبتلا به افسردگی خفیف تا متوسط را کاهش داد.
2. درمان افسردگی با زعفران
زعفران ادویهای با رنگ روشن است که حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی شامل کاروتنوئیدهای کروسین و کروسین است. زعفران بهطور قابل توجهی به عنوان یک درمان طبیعی برای افسردگی مشخص شده است.
در مطالعات مشخص شد که زعفران باعث افزایش سطح انتقال دهنده عصبی سروتونین تقویت کننده خلق و خو در مغز میشود. با اینکه نحوه چگونگی این فرایند دقیقاً مشخص نیست، اما تصور میشود که زعفران مانع از جذب مجدد سروتونین شده و در نتیجه آن را برای مدت بیشتری در مغز نگه میدارد. در بررسی 5 آزمایش کنترل شده که بصورت تصادفی انتخاب شده بودند مشخص شد که مصرف مکمل زعفران علائم افسردگی در بزرگسالان مبتلا به اختلال افسردگی اساسی را در مقایسه با گروهی که از درمانهای دارونما استفاده کرده بودند بهطرز چشمگیری کاهش داد.
علاوه بر این، در بازبینی مشخص شد که مکملهای زعفران به طور مشابه به عنوان دارویی ضد افسردگی در کاهش علائم افسردگی موثر بودند. با این حال، محققان اعلام کردند که برای ارزیابی بهتر اثربخشی زعفران در درمان افسردگی آزمایشات با مجموعه آماری بزرگتر با دورههای پیگیری طولانی تر لازم است.
3. مخمر سنت جان یا عصاره علف چای (قویترین داروی گیاهی ضد افسردگی)
مخمر سنت جان یک گیاه دارویی معروف است که در کاهش علائم ناشی از افسردگی در افراد مبتلا به این اختلال رضایتبخش بوده. در بازبینی 35 مطالعه در سال 2016 مشخص شد که بیماران مبتلا به افسردگی که با این گیاه دارویی درمان شدند، کاهش علائم خفیف تا متوسط را داشتهاند. با این حال، تحقیقات اثربخشی این مکمل برای درمان افسردگی شدید را ثابت نکر دهاند.
گیاه سنت جان هم مانند سایر داروهای گیاهی میتواند با داروهای در حال استفاده تداخل ایجاد کند. نکته مهم این است که این گیاه میتواند بهطور جدی باعث تداخل با برخی از داروهای ضد افسردگی شده و در نهایت منجر به عوارض جانبی تهدید کننده حیات شود.
شناسه خبر 48517