مدیر پرستاری بیمارستان محک:
پرستاران محک در مسیر استراتژی تحول درمان حرکت میکنند
مدیر پرستاری بیمارستان محک گفت: پرستاران این بیمارستان نیز مانند پزشکان از دورههای آموزشی و دانشهای روز در تعامل با انجمنها و بیمارستانهای بینالمللی برخوردار میشوند.
شهلا اندامی ابراز کرد: بیمارستان محک از سال 1401 ضمن پیادهسازی استراتژی تحول درمان، تلاش کرده با بیمارستانها و سازمانهایی که فعالیت مشابه با ما دارند، وارد تعامل تیمی شود.
وی با بیان اینکه با توجه به استراتژی تحول درمان در بیمارستان محک اقدامات مهمی در حوزه پرستاران انجام شده است، افزود: پرستاران این بیمارستان نیز مانند پزشکان از دورههای آموزشی و دانشهای روز در تعامل با انجمنها و بیمارستانهای بینالمللی برخوردارند. بهعنوان نمونه یکی از سوپروایزرها درحال گذراندن دورههای مختلف مراقبت از زخم است تا بتوانیم از تخصص وی در کلینیک درحال بهرهبرداری زخم استفاده کنیم. همچنین در اجرا و پیادهسازی پروتکلهای مراقبتهای پرستاری در تعامل با سایر بیمارستانها اقدامات مفیدی انجام دادهایم.
وی با بیان آنکه حذف پرستاران نیمهحرفهای ازجمله مهمترین دستاوردهای بیمارستان محک است که با همراهی خوب مدیران ارشد محقق شده است، گفت: با وجود چالشها و محدودیتهای موجود توانستیم ضمن پرداخت ارتقای بهرهوری، سطح خدمترسانی پرستاری را به بیماران محک افزایش دهیم؛ بهگونهای که تمام پرستاران حاضر بر بالین بیماران کارشناس یا کارشناس ارشد پرستاری هستند و از نیروی بهیار و ماما استفاده نمیشود.
این مقام مسئول تأکید کرد: با حمایت و همراهی مدیران ارشد محک در اختصاص پرداختهای مناسب و ارتقای بهرهوری اکنون در بیمارستان محک مشکل جذب پرستار نداریم و همین دستاورد باعث شده تا بهترین و مجربترین پرستاران را جذب کنیم.
مدیر پرستاری محک در بخش دیگر گفتوگوی خود با بیان اینکه اقدامات خوبی با هدف ارتقای سطح کیفی مراقبت از بیمار و انجام وظایف حرفهای پرستاران انجام شده است، افزود: اکنون 75 درصد پرستاران محک دارای گواهینامه صلاحیت حرفهای هستند که این گواهینامه اعتبار پنجساله دارد و شرط دریافت آن شرکت در آزمون تخصصی است. همچنین تمام پرستاران محک دورههای تخصصی شیمیدرمانی را سپری کردهاند و نیز در کلاسهای روانشناسی برای مواردی چون کنترل خشم، هیجان و مقابله با استرس شرکت میکنند تا بتوانند شرایط سخت کار را آسانتر پشت سر بگذارند. همچنین تمام پرستاران محک میتوانند از مشاورههای آنلاین و کلاسهای فنون مذاکره، فنون تعامل مثبت و مسئولیتپذیری استفاده کنند که حضور در این کلاسها در ارتقای سطح ارائه خدمات آنها به بیمار مؤثر بوده است.
اندامی ادامه داد: کلینیک آموزش پس از ترخیص و فالوآپ نیز در یکسال اخیر راهاندازی شده است. همچنین دفتر پیگیری امور بیماران فعال بوده و یک سوپروایزر برای آموزش بیماران و خانواده آنها حضور دائمی دارد؛ در مدیریت پرستاری نیز در حوزههای مدیریت منابع انسانی و نیز منابع مالی پایش اهداف بهطور مستمر انجام میشود تا بهترین بازده و بهرهوری را داشته باشیم.
وی رعایت عدالت در درمان در تمام حوزهها ازجمله مراقبتهای پرستاری را ضروری دانست و گفت: در این بیمارستان تمام بیماران از یک سطح درمان، مراقبت پرستاری، امکانات رفاهی، خدمات دارو و پاراکلینیکهای واحد برخوردارند و هر چهار یا پنج بیمار در محک یک پرستار دارند. سطح رضایتمندی خانواده بیماران از اثربخشی آموزش و مراقبتهای پرستاری در محک ماهیانه مورد بررسی و تحلیل قرار میگیرد که عمدتاً بالای 90 درصد است و نشان میدهد تا اندازه زیادی در این زمینه به اهداف سازمان خود رسیدهایم.
اندامی همچنین با تأکید بر اینکه محک توجه خاصی به پرستارانش دارد، افزود: پرستاران محک در دورههای آموزشی خاص و مؤثر برای شرایط بهداشت کار شرکت میکنند و اقدامات مستمر برای آلایندهسنجی محیط و شیوه کار پرستاران محک انجام میشود. با تمهیدات گرفتهشده، پرستاران از شرایط حفاظت فردی و کاملاً ایمن و استاندارد برخوردارند و وسایل و دستگاههای مورداستفاده آنها بهطور دائمی کالیبره است.
مدیر پرستاری بیمارستان محک تأکید کرد: امروز بیشک همه اذعان دارند که پرستاران مؤثرترین و قویترین افراد در تیم درماناند که تحصیلات دانشگاهی را در سطحهای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی سپری کردهاند. پرستاران با دانش و مهارت خود و ویژگیهای ممتاز شخصیتی چون انساندوستی، شفقت، عدالت، عدم تبعیض، گذشت، مسئولیتپذیری و پاسخگویی تلاش میکنند تا بیماران احساس راحتی و انس بیشتری با آنها داشته باشند و کوچکترین مشکل خود را مطرح کنند. بحران کرونا نیز نشان داد که نحوه مراقبت صحیح از بیماران و مسئولیتپذیری و پاسخگویی در طول درمان تا چه اندازه نقش حیاتی دارد.
وی در پایان عنوان کرد: پرستاران محک با شادی بیماران و خانواده آنها شاد و با کوچکترین اندوهشان آزرده میشوند. با کودکان بیمار به معنای واقعی زندگی میکنند و علاوهبر جسم، مراقب وضعیت روحی و احساسی آنها هم هستند؛ هر کسی نمیتواند پرستار کودکان مبتلا به سرطان باشد.
شناسه خبر 88694