شناسه خبر:88632
1403/8/21 15:55:00

اگر چه امروز دیگر آوار خانه‌های زلزله سرپل ذهاب در غرب استان کرمانشاه قابل‌مشاهده نیست، اما استاندار کرمانشاه همواره نسبت به اعلام بی‌موقع و زودهنگام جشن پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده استان در سال 1398، منتقد بوده و هست.


هفتمین سالگرد زلزله سرپل ذهاب، در ساعت 21 و 48 دقیقه روز 21 آبان‌ماه 1396 زمین‌لرزه‌ای با بزرگی هفت و 3 دهم ریشتر در فاصله 10 کیلومتری ازگله و حدود 37 کیلومتری شمال غرب شهرستان سرپل ذهاب از استان کرمانشاه، واقع در مرز ایران و عراق به وقوع پیوست.
زلزله سرپل ذهاب «لرزش محسوس» در 16 استان کشور و 8 کشور همسایه ایران و عراق را به همراه داشت و علاوه بر استان‌های غربی کشور همچون کرمانشاه، کردستان و ایلام، زمین‌لرزه در استان‌های تهران، لرستان، مرکزی، اصفهان، زنجان، همدان، چهارمحال‌وبختیاری، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، بوشهر، خوزستان و هرمزگان نیز احساس شد.در همان زمان وقوع زلزله، علاوه بر ایران و عراق، بخش‌هایی از کشورهای کویت، ارمنستان، آذربایجان، گرجستان، عربستان، قطر، بحرین و لبنان، نیز لرزید.
این زمین‌لرزه به لحاظ طبقه‌بندی از نظر «شدت زلزله» و «میزان لرزش زمین» در گروه زلزله‌های «خیلی قوی» قرار گرفت. در نهایت، در اثر زلزله سرپل ذهاب حداقل هشت شهر (قصر شیرین، ازگله، ثلاث باباجانی، گیلان غرب، سرپل ذهاب، دالاهو، اسلام‌آباد غرب و جوانرود) و یک هزار و 930 روستا دچار آسیب شدند.در زلزله سرپل‌ذهاب، 12 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی به صورت 100 درصد تخریب شد و 15 هزار واحد مسکونی نیازمند تعمیر بودند. حدود 18 هزار واحد مسکونی در این زلزله کاملاً تخریب شدند و به حدود 50 هزار واحد مسکونی نیز خسارت جدی وارد شد. که در این میان، مسکن مهر سرپل ذهاب و مسکن مهر اسلام‌آباد غرب بیشترین آسیب‌ها را دیدند.
اگر چه امروز دیگر آوار خانه‌های زلزله سرپل ذهاب در غرب استان کرمانشاه قابل‌مشاهده نیست، اما همواره محمدطیب صحرایی استاندار کرمانشاه با انتقاد از اعلام بی‌موقع و زودهنگام و بدون توجه به واقعیت میدانی جشن پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه در سال 1398، آن را موجب بروز مشکلاتی چون عدم تداوم عملیات بازسازی در این مناطق می‌داند.آن‌گونه که استاندار کرمانشاه به خبرنگار فارس، گفته: تعداد قابل‌توجهی از ساختمان‌ها اداری، سازمانی و همچنین مذهبی مناطق زلزله‌زده همچون در شهرستان ثلاث باباجانی آن‌گونه که باید بازسازی لازم را نداشته و یا دست‌نخورده و یا نیمه‌کاره باقی‌مانده‌اند.صحرایی از پیگیری این موضوع از سوی نمایندگان مجلس، وزارت کشور و مدیریت بحران کشور برای قراردادن آن در ردیف بودجه سخن گفت و افزود: با اعلام پایان بازسازی، متأسفانه بازسازی از ردیف بودجه استان حذف شده و بازگردان این ردیف بودجه پیگیری مجدانه و مفصل نیاز دارد که تاکنون این ردیف در بودجه استان محقق نشده است.
جبران جشن پایان زلزله کرمانشاه، یک همت اعتبار نیاز دارد
وی ادامه داد: ده‌ها واحد اداری و سازمانی در سرپل ذهاب، ازگله و ثلاث باباجانی نیمه‌کاره باقی‌مانده که امیدواریم با پیگیری‌های صورت‌گرفته بودجه‌های مناسب را جذب کند و از این وضعیت خارج شوند.صحرایی در برآورد رقم لازم برای بازسازی باقی‌مانده مناطق زلزله‌زده، گفت: رقم‌های اعلامی باتوجه‌به روز متفاوت، اما بر اساس پیگیری‌ها صورت‌گرفته از سوی مدیریت بحران کشور و تأیید شده در وزارت کشور حداقل یک هزار میلیارد تومان برای تکمیل قسمت‌های ضروری اعلام شده، اما بیشتر از این مبلغ لازم است.
وی گفت: باید رقم بازسازی با همراهی نمایندگان در بودجه تعریف شود چون رقم درشت و سنگین است.

شناسه خبر 88632