شناسه خبر:49157
1400/9/10 09:56:11

سپهرغرب، گروه خبر: کارخانه سولفات پتاسیم شهرستان ایوان در حالی که دو سال به‌ دلیل نبود مواد اولیه، از ادامه فعالیت باز مانده بود و ده‌ها کارگر آن نیز بیکار شده‌ بودند، امروز با حمایت دستگاه قضائی به مدار تولید بازگشت.

با نگاهی به نام‌گذاری و شعار سال‌های اخیر، به‌راحتی می‌توان به این مهم پی‌برد که اقتصاد و تولید در پویایی و پیشرفت کشور نقش بسزایی دارد و رهبر انقلاب در بیانات خویش و نام‌گذاری سال‌های اخیر به این مهم اشاره کرده‌اند.

اما تعطیلی برخی کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی در سال‌های گذشته و امسال بیانگر این نکته است که برخی مسئولان آن‌گونه که باید جهت تحقق شعار سال و رونق تولید تلاش نکرده‌ و همین امر سبب شده در سالی که بنا بود تولیدات داخلی رونق گرفته و افزایش یابد، شاهد تعطیلی برخی واحدهای تولیدی باشیم که بنا به دلایل مختلف توان ادامه فعالیت را ندارند.

کارخانه سولفات پتاسیم ایوان یکی از مواردی بود که به دلایلی ازجمله نبود مواد اولیه تعطیل شد و با ورود دستگاه قضا بار دیگر به مدار تولید بازگشت.

این کارخانه سالانه 20 هزار تن کود سولفات پتاسیم و 20 هزار تن اسید سولفوریک تولید می‌‌کند.

  دلایل تعطیلی کارخانه سولفات پتاسیم

فرماندار شهرستان ایوان گفت: این کارخانه به‌دلیل مشکلات آلایندگی هوا تعطیل شد که پس از مدت کوتاهی و با رفع مشکل، فعالیت خود را از سر گرفت اما باز به دلایل مختلف نیز از جمله نبود مواد اولیه تعطیل شد.

امیدعلی سبزی، اظهار کرد: دو سالی است مجدد کارخانه مذکور تعطیل شده که مدیران کارخانه نبود مواد اولیه را از دلایل تعطیلی آن عنوان کرده‌اند و جلسات و نشست‌هایی نیز در این باره برگزار شده است.

وی با بیان اینکه تعطیلی کارخانه سولفات پتاسیم بیکاری 60 نفر از کارکنان را در پی داشته است، اضافه کرد: پیگیری‌ها جهت رفع مشکلات این کارخانه در حال انجام است و بر اساس جلسه‌ای که در این خصوص با حضور مسئولان استانی تشکیل شد و با ورود دستگاه قضا و حمایت سازمان صمت اکنون فعال است.

  درخواست هزار میلیارد ریال تسهیلات

مدیرعامل کارخانه سولفات پتاسیم ایوان طی روزهای اخیر، نبود مواد اولیه را دلیل تعطیلی این کارخانه عنوان کرد و گفت: درخواست یک هزار میلیارد ریال تسهیلات دادیم.

فرخ‌آبادی افزود: در تلاش هستیم تمام مشکلات و موانع این کارخانه با حمایت همه‌جانبه دستگاه‌ها مرتفع شود.

  لزوم تلاش برای بازگشت واحدهای تولیدی غیرفعال به چرخه تولید

یکی از کارشناسان اقتصاد نیز به لزوم تلاش برای بازگشت واحدهای تولیدی غیرفعال به چرخه تولید اشاره کرد و گفت: بازگشت به چرخه تولید واحدهای غیرفعال باعث ایجاد اشتغال، رونق اقتصادی و افزایش تولید در استان می‌شود که این امر تأثیر به سزایی در کاهش آمار بیکاری خواهد داشت.

جلیلیان ادامه داد: مسئولان و دستگاه‌های مربوطه باید با جدیت بیشتر نسبت به موضوعات مختلف کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی فعال که می‌تواند برای اقتصاد استان موثر واقع شود اهمیت بیشتری دهند و پیگیر مطالبات این واحدها باشند.

  بازگشت به کار 65 کارگر

محمد یکی از کارگران این کارخانه نیز گفت: امیدوار بودیم این کارخانه هرچه سریعتر به چرخه تولید بازگردد تا شاهد به‌کارگیری دوباره کارگران باشیم که با ورود دستگاه قضا و حمایت بانک صادرات این امر محقق شد.

وی خاطر نشان کرد: دو سالی بود تکلیف 65 کارگر بیکار در این کارخانه مشخص نبود اما با درایت مسئولان، ورود و پیگیری نماینده مجلس شورای اسلامی این کارخانه فعال شد.

  پیگیری مشکلات توسط دادستانی

جانشین دادستان ایلام نیز به فارس گفت: کارخانه حدود دو سال و نیم تعطیل بود در اردیبهشت امسال جلسه اقتصاد مقاومتی با حضور دادستان برگزار شد و مقرر شد که مدیر عامل کارخانه برنامه فعال‌سازی را ارائه بدهد.

رضا امیری‌مقدم افزود: برنامه ارائه شد و مجدداً هفته بعد در سازمان صمت جلسه برگزار شد و به مدیر عامل تذکر داده شد که فوراً کارخانه را فعال کند و دادستانی هم پیگیر رفع مشکلات شد؛ در خرداد ماه هیئت مدیره تغییر داده شد و در تیر ماه شروع به کارهای اولیه فعال‌سازی کردند.

وی گفت: بعد از آن به دستور دادستان جلسه ویدئوکنفرانس با حضور بنده در سازمان صمت برگزار شد و بانک صادرات خارج از نوبت تسهیلات لازم را ارائه داد و با پرداخت قسمتی از تسهیلات بخشی از مشکلات نقدینگی کارخانه برطرف شد.

بدون تردید، توسعه بخش تولید می‌تواند توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی را در پی داشته باشد و رونق تولید که امسال با این شعار نام‌گذاری شده در تحقق اقتصاد مقاومتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و می‌تواند سبب به‌کارگیری نیروهای جوان و پویا شود.

شناسه خبر 49157