رئیس کل دادگستری کردستان:
اجرای مدل تعالی شوراهای حل اختلاف پروندههای ورودی به دادگستری را کاهش میدهد
سپهرغرب، گروه خبر: رئیس کل دادگستری کردستان گفت: اجرای مدل تعالی دادگستری در حوزه شوراهای حل اختلاف موجب کاهش ورودی پروندهها به دادگستری خواهد شد.
حجتالاسلام سیدحسین حسینی در جلسه اجرای مدل تعالی در حوزه شوراهای حل اختلاف استان کردستان اظهار کرد: از شاخصها و اهداف مدل تعالی، کاهش ورودی پروندهها به دادگستری، رضایتمندی مردم، توسعه فرهنگ صلح وسازش و ارتقای جایگاه شوراهای حل اختلاف است.
وی مدل تعالی را روشی نظاممند جهت سنجش و بهبود عملکرد، افزایش کارایی و اثربخشی برنامهها و نیز شناسایی و تعیین شورای حل اختلاف برتر در سطح کشور توصیف کرد و افزود: کارکنان شوراهای حل اختلاف استان کردستان باید به این مدل اشراف کامل داشته و به بهترین شکل در حوزههای قضائی اجرایی شود.
رئیسکل دادگستری استان کردستان بر استفاده از ظرفیت داوری و میانجیگری در بحث مدل تعالی تاکید کرد و بیان داشت: علاوه بر مطالعه گسترده نحوه اجرای صحیح مدل تعالی باید پس از شناسایی راهکارهای مناسب، در این امر از ظرفیت داوری و میانجیگری استفاده و کارگروهی متناسب با برنامهها و فعالیتهای آن تشکیل و راهاندازی شود.
حسینی تأکید کرد: اجرای معیارها و شاخصهای مدل تعالی برای همه رؤسای حوزههای قضائی و دادستانهای تابعه لازمالاجراست و باید اهتمام لازم را جهت اجرای آن داشته باشند.
وی اضافه کرد؛ شیوهنامه مبنی بر مدیریت و نظارت بر ارجاع پروندههای حقوقی و کیفری به شوراهای حل اختلاف در تمام حوزههای قضائی استان کردستان باید تدوین شود.
معاون قضائی رئیسکل دادگستری و معاون توسعه حل اختلاف استان کردستان با بیان اینکه مدل تعالی دارای 10 معیار اصلی و 48 زیر معیار و همچنین 232 شاخص اثر بخش است، عنوان کرد: به محض ابلاغ مدل تعالی و دستورالعملهای مربوطه به معاونت توسعه حل اختلاف، برنامهها، تکالیف و اقدامات اجرایی لازم توسط کارشناسان این معاونت در سال 1400 برای همه حوزههای قضایی استان تدوین و به آنان ابلاغ شده است.
بهادر اسدی خاطرنشان کرد: در روزهای آینده عملکرد هریک از واحدهای قضائی و همکاران مورد ارزیابی و گزارش آن به رئیس کل دادگستری و مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه اعلام خواهد شد.
شناسه خبر 49951