سپهرغرب، گروه خبر: * فرهنگی و هنری
بند (ل) ماده 139 قانون مالیاتهای مستقیم: فعالیتهای انتشاراتی و مطبوعاتی و قرآنی (دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاههای ذیربط)، فرهنگی و هنری که به موجب مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام میشوند، از پرداخت مالیات معاف است.
به موجب ماده (1) دستورالعمل موضوع ماده (12) آییننامه اجرایی تبصره (3) ماده (139) قانون موصوف، تعریف فعالیتهای انتشاراتی، مطبوعاتی، قرآنی، فرهنگی و هنری به شرح زیر است:
الف- فعالیتهای انتشاراتی: مجموعه فعالیتهایی که در فرآیند آفرینش فکری، تولید فنی، حروفچینی چاپ، پخش و فروش کتاب انجام میشود تا بهصورت مکتوب و یا الکترونیکی عرضه شود و به دست مصرفکننده برسد.
ب- فعالیتهای مطبوعاتی: مجموعه فعالیتهایی که در تولید و نشر خبر، گزارش، آگهی و اطلاعرسانی، انتشار و عرضه مطبوعات و نشریات شامل روزنامه و مجله یا دیگر انواع آن بهصورت چاپی، الکترونیکی و یا از طریق رسانههای دیگر در دسترس و بهرهبرداری عموم قرار میگیرد.
ج- فعالیتهای فرهنگی: مجموعه فعالیتهایی که برای توسعه ارتباطات فرهنگی، انجام مبادلات فرهنگی، پُر کردن اوقات فراغت و یا در جهت افزایش آگاهیهای عمومی صورت میگیرد، نظیر: ترویج، عرضه، ارزشیابی، پژوهش و نقد و بررسی آثار فرهنگی و هنری، آموزشهای فرهنگی و هنری، اجرای صحنهای، نمایشگاهها، مسابقات و جشنوارههای فرهنگی و هنری.
1-ج- محتوای فرهنگی: هر پدیده شامل آثار دیداری، شنیداری، نوشتاری و یا ترکیبی از آنها در هر شکل و قالب
د- درآمدهای حاصل از فعالیتهای هنری: مجموعه فعالیتهایی که در فرآیند خلاقیت، تولید، تکثیر، اجرای صحنهای، نمایش و توزیع آثار سینمایی، سمعی و بصری، موسیقیایی، هنری، نمایشی، هنرهای تجسمی و مرمت و بازسازی آثار تاریخی، فرهنگی و باستانی انجام میشود.
شرایط اعطای معافیت (مالیات به نرخ صفر)
الف- ثبتنام در نظام مالیاتی
ب- گرفتن مجوز از مراجع ذیصلاح برای فعالیتهای فوقالذکر
ج- تسلیم اظهارنامه مالیاتی شامل ترازنامه و حساب سود و زیان و ارائه دفاتر قانونی، اسناد و مدارک حسابداری در مواعد مقرر قانونی برای عملکرد مورد نظر
د- ابراز کلیه درآمدها به نحو کامل و شفاف به سازمان امور مالیاتی کشور، زیرا مالیات با نرخ صفر صرفاً شامل درآمد ابرازی، بهجز درآمدهای کتمانشده است.
شناسه خبر 51258